Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv!
Van egy 1987-es Suzuki RG Gamma 125-ös motorom, rendszám nélkül tehát 50-esként használom de még nincs rajta biztosítás. Van róla egy adásvételim, meg egy osztrák papír ahol rajta van az első tulaj neve, hol vette stb adatok, és egy vámpapír pecséttel magyar nyelven. Ezzel én forgalomba tudom helyeztetni? Jövőre szeretnék rá rendszámot ha megoldható és ha nem eget verő összeg.
Előre is köszi a válaszokat!
Hát a problémádat tényleg nem tudom megoldani, elég szívás. Szerintem max. a közútkezelőt lehet perelni, de nem tudom mennyi esélyed lenne, végülis nem a kátyúban estek el a motorosok, hanem az autók ütötték el őket, azokat meg nem kényszerítette a közútkezelő, hogy a szembesávban közlekedjenek.

Egyébként meg marad a feljelentés ismeretlen tettes ellen, azért szerintem a cserbenhagyás elég komoly dolog, és lehet reménykedni a csodában, hátha megtalálják.

Szerintem beszélj egy ügyvéddel személyesen, én nem vagyok az.
pontosítunk. Ha az adott típust szerelték azzal a motorral, amit bele akarasz tenni, akkor tudtommal vizsgáztatható, tehát egy SV650 1000-es blokkal igen. Gépkocsinál legalábbis működött.
köszi.
Gyakorlatilag megoldható, hivatalosan nem.
Típusidegen motor, nem beépíthető legálisan. Engedélyt sem kapnál rá még ha mindenféle átalakítási leírást, rajzot is csináltatnál.
Mellesleg nem olcsó egy ilyen készíttetése.... olcsóbb ha eladod a 600-ast és veszel egy 1000-est.
Sziasztok!
Egy 600-as suzuki motorkerékpárba szeretnék motort cserélni, de 600-as helyett 1000 köbcentist szeretnék belerakni.
Azt szeretném kérdezni hogy jogilag megoldható?
Ha igen akkor hol kell engedélyt kérni?
Előre is köszönöm.
Igen
Hogy van ez augusztus 10-dikén vettem a motoromat,2001-es és külföldi okmányos volt tehát elősször helyezték forgalomba it magyarországon,és most küldte az önkormányzat hogy ötezer valahányszáz forint adót fizessek be teljesítmény adó vagy mi.Ez rendjén van?
Hali mindenkinek! Az én próblémámat valószinüleg nem tudjátok megoldani, vagyis inkább a tesóm próblémája aki most nem tud írni mert épp röntgennen van mert valszeg eltört a lába. Ez úgy vólt hogy tegnap kiment motorozni még egy utolsót mert jó idő van, én nem tudtam menni mert dolgoztam. Gyermelynél egy úgy nevezett "főúton" haladt mikór az egyik kanyarban egy kék suzukis úgy döntött hogy ő inkább a szembesávot használja. Tesóm lement a múrvás padkára miközbe a kocsi visszapillantóját levitte a kocsi meg fellökte. Persze a kis suzukis úgy döntött hogy jobb mielöbb eltiplizni a helyszinről úgyhogy tovább ment. Még vagy tíz autós elment melette de még csak meg se ált senki. Szerencsére tesómnak nem lett komolyabb baja de a motorról ezt már nem lehet elmondani. Pont telefonált hogy mi van mikór mondja hogy lerakja mert két motoros elesett. Egyik elcsúszott a másik meg belement. Szerncsére nem lett bajuk nekik se. Nah szóval mikór összeszették a motrokat meg mindent akkór nézik hogy a kanyarba ahol átment a kocsi a szembesávba egy ba....ott nagy kátyu van, vagyis minden autós a szembe sávba közlekedik a beláthatatlan kanyarba. Igaz hogy szerintem ettől függetlenűl még megálhatott vólna hogy mi a helyzet. Most ilyenkór hogy is van ez? Fényképezzük le a kátyut, bizonyítsuk be hogy tényleg átment az autó aki már ki tudja azóta merre jár,stb stb? Az anyagi kárt úgyse fogják megfizetni csak még a motorosokat fogják meghúrcolni mint általába. A személyi sérülésről meg ne is beszéljünk...
értem! köszönöm a választ igazából én is hiányoltam ezt hogy nem hívták be őt kihallgatásra a nyomozás során
a nyomozó nem csinált meg valamit az eljárás során, ezért az ügyész utasította annak elvégzésére. Erre kap határidőt, amin belül teljesítenie kell. Aztán vége, nem ismétlik meg az egészet.
megint végigzongorázzák az egész ügyet?
az mit takar?
pótnyomozást rendelt el az ügyész.
rendőr hadnagy aki intézte a kihallgatást mondta hogy lezárja az egészet és majd szep.-oktober körül megtudom az ítéletet
Lehet, hogy azt lezárták, de ők indítottak valami miatt eljárást és ahhoz kell.....talán
egy nem pont ide illő kérdést tennék fel a hozzáértőknek. van egy ügy amiről kaptam egy határozatot hogy a rendőrség lezárta kb 2 hónapja! az ítélkezési szünet végére vártam hogy megtudjam mi lesz... ma meg felhívták az egyik ismerősömet akinek holnap be kell menni kihallgatásra (tanúként hívták be).ha már lezárták az ügyet akkor miért most hívják be őt? miért nem a nyomozás ideje alatt? előre is köszi a választ
a rendkívüli felmondás kivételes eszköz, azonnali hatállyal szünteti meg a munkaviszonyt. A rendes, közös megegyezés módosítását kérheted, de indokolnod kell, miért mondasz fel, 78. § (1) A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Az új Mt. szerint már nem így hívják, hanem azonnali hatályú felmondásnak.
Igaza van Ironed-nek.
Ha közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony, akkor az nem felmondás. A közös megegyezés azt is tartalmazhatja, hogy mindkét fél eltekint a felmondási idő letöltésétől. Azaz másnaptól szabad vagy.
A rendkívüli felmondást kellően bizonyítható és megalapozott indokokkal KELL alátámasztani. Ezek megtalálhatók a neten, hogy mi felel meg ilyennek.
Ha nem írja alá a munkáltató, akkor tértivevényes ajánlott levélben el kell küldeni a felmondást és a jelzett időponttól kellő indokokkal alátámasztva megszűnik a munkaviszony.

Majd BearDr is elmondja a magáét!
Kevered a fogalmakat. Közös megegyezést nem egyenlő a felmondással. Most már máshogy hívják, de a lényeg uaz. Azt kellene először is eldöntenünk, hogy közös megegyezés volt-e vagy "felmondás".....
kedves Macidoki!
sajnos nem az oldal témájához kapcsolódik a kérdésem, de nagyon tanácstalan vagyok. (és nagyon fontos is lenne)
ha a munkáltatónak be lett adva egy felmondás közös megegyezéssel, 30 nap felmondási idővel, akkor a 30 nap lejárta előtt be lehet adni egy rendkívüli (azonnali) felmondást? ezt is kötelessége (elvileg) aláírni a főnöknek?
ritka eset és nem találtam rá választ, pedig utánna néztem rendesen!
köszönöm, ha megtisztelsz a válasszal!
szép napot mindenkinek!
Sajnos manapság nem ritka az, hogy ha el is ismeri valaki a felelősségét azt később simán visszavonja.
Ha ez megtörtént, akkor az egész biztosítási ügy megáll. De egyébként is 2 hónap még nem idő.....
Ne hívogasd a biztosítót, menj be személyesen!
Ügyvédet fogadhatsz, ebben az esetben neked "semmi" dolgod és a biztosító is másképp áll a dologhoz. Neked meg érdekes ha a másik fél átment tagadásba.
A motor bérlést nem fogja kifizetni, legfeljebb 14 napot ha kellően igazolni tudod, hogy az ég világon semmi más lehetőséged sincs a munkáddal, megélhetőségeddel kapcsolatban közlekedni, dolgozni.
Előfordul, hogy kellően bizonyíthatóan téríti 14 nap után is a bérmotort, de hónapokra tuti nem.

Keresd BearDr-t ....akár itt a fórumon, beszélj vele. Bízd meg és akkor felgyorsít minden folyamatot.
Hívogasd őket kitartóan. Előbb-utóbb lépniük kell az ügyben. A kölcsön motorra kiadott lóvét meg szerintem felejtsd el. Senki sem fogja megtéríteni.
Sziasztok!

2 hónappal ezelőtt volt egy balesetem.A másik fél volt a hibás amit egyből el is ismert.Megírtuk a papírokat bejelentettem a biztosítóhoz,megtörtént a kárfelmérés,és azóta megállt minden lényegében...Nár felhívtam jó párszor a biztosítót és mindig valami mesével leráznak hogy ilyen papírt kell összeszedni stb stb...
Mit lehet ez ellen tenni?
Mennyire lenne érdemes egy ügyvédet fogadnom?
Másfél hónapja egy bérelt motorral járok,ennek a bérlési költségét mennyire tudnám behajtani ügyvéd segítségével?

Előre is köszönöm a sok hasznos infót!

Üdv:Sanyi
Ideiglenes vezetői engedély

A lényeg:

Ügyintézéshez csatolandó okmányok:

•előző vezetői engedély (amennyiben az ideiglenes vezetői engedélyt nem elvesztés, lopás, vagy megsemmisülés miatt kérelmezik)
•új kategória megszerzése esetén a Nemzeti Közlekedési Hatóság (korábban: Közlekedési Felügyelet) által kiállított vizsgaigazolás

De a lényeg, hogy tényleg azonnal kiadják, és rajta van az új kategória, legalábbis nálunk ez történt.