Meghírdettem a motoromat eladásra és küldött egy e-mailt hogy megvenné, nagyon érdekli komoly vevő és paypalon keresztül fizetne. Amúgy angliai az emberünk. Az átverés az egészben utánaolvastam már több helyen is írták az e-mail címet, hogy paypal-ra hamis pénzt küldd el és végül a lényeg hogy neked kell neki utalni pénzt, így szed ki pénzt az emberekből. Csatolom az e-mail-eket:
Első:
Hello Seller,
How are you today and how wass your weekend also? I saw your ad on expressz.hu,and i would like to know if it is still available do let me have the present fotos with the price in EURO.
Greetings Jackson.
Második:
Dear Prospective seller,
Thanks for getting back to me a very good day to and your family over there ......... i am Williams Jackson and here is my address (77 HIGH LEVER ROAD NOTHINGHILL LONDON W10 6PN,UNITED KINGDOM). And am a business man and i am interested in your Bike for sale and i will be very much happy if you can handle this with hight level of maturity as this is my first time of buying Bike over the interent and abroad..well i am very serious and ready to buy it but i must let you know i am making payment to you through paypal account and i will like you to email me back all necessary things needed to complete this transaction as it is no joke ok .. i am really ready ok..if you do not have an account with PAYPAL you can easily go to there site and register there ...(www.paypal.com) so below are the details needed for your money to be transfered as soon as possible
PLEASE CAN I TRUST YOU ENOUGH..BUSINESS IS ALL ABOUT TRUST...
. SO HERE ARE THE DETAILS NEEDED
YOUR LAST PRICE IN EURO?
YOUR HOME ADDRESS WHERE THE BIKE IS LOCATED ?
YOUR PHONE NUMBER?
YOUR PAYPAL ACCOUNT ?
I will contact paypal customer service as soon as possible in other to transfer the money to your account yet to disclose account ok.. i will be looking forward to reading from you with your details above ok .
I will be very greateful to read from soonest ..
Williams Jackson.
Harmadik:
Thanks for registered with paypal and don't worry about the problem that the bike has,and how to pick up the bike from you i have my shipping company that will come for the pick up after i have make the transfer to your paypal email account and before the shipping company will start coming for the pick up when you have give me your paypal email account i will forward your name and personal email to my shipping company to contact you via email how to come for the pick up,so do let me have your paypal email account so that i can make the transfer as soon as possible.I await your fast mail soon.
Paypalra nem regisztráltam be, az utolsó e-mail után kezdtem el keresgetni és találtam választ hogy mi is ez pontosan.
itt nincs ilyen bontós manőver?
megáll a robesz a hasán, szóval teljesen használhatatlan
vagy nézzek ki egy miskolci orsós embert a telefonkönyvből aztán jólvan?
"súlyosabb eljárási hiba " ....ööö......semmilyen eljárási hiba nem történt.
Mint ahogy korábban említettem.... nem számít, hogy indexelt....az a lényeg, hogy merre ment. Ennyi....
Nem számít, hogy ki mit mond...ezek puszta tények.
" "nem az a döntő, hogy ki mit mond, hanem mi történt" Ezt viszont szerintem leginkább a vallomásokból lehet rekonstruálni, "
Nem, ezt tényekből lehet rekonstruálni.
Külföldön nincs olyan jogi csűrcsavar és kimagyarázás és kiforgatás, mint itthon.
Van a KRESZ és az adott helyzetben, történetben milyen szabályok "voltak jelen". Így kéne itthon is és akkor egyértelmű ügyeket nem lehetne évekig húzni, magyarázni.... elhazudni
Megfogadom, igazából se időm, se kedvem, se pénzem komolyabban belemenni, pereskedni, csak akkor vettem volna fontolóra, ha tényleg valami súlyosabb eljárási hiba vagy visszaélés történt volna. Nem gondoltam igazából, hogy anélkül eldönthetik a felelős kérdését, hogy mindkét felet meghallgatták volna, de így hogy tudom, hogy szabályosan jártak el, és kb. semmi esélyem, nincs értelme tovább makacskodni.
Egyébként igazán jelentős anyagi kár sem történt, ügyesen beestem a motor és az autó közé, megvédve a motoromat... Szóval kártérítés szempontjából nem sokat számít. Csak az igazságérzetemet bántja, hogy meg sem hallgattak. De hát nagy fiú vagyok, lenyelem.
"nem az a döntő, hogy ki mit mond, hanem mi történt" Ezt viszont szerintem leginkább a vallomásokból lehet rekonstruálni, és valahogy az az érzésem, hogy az autós kihagyta azt a részt, hogy be akart kanyarodni, de meggondolta magát... És az is zavar, hogy így megint a motorosok megítélését is rontom, "hülye száguldozó kifordult, mert azt hitte, ő Rossi, és beszúr a kocsi elé", pedig baromira nem erről volt szó...
van lehetőség bekérni a papírokat, de ahhoz, hogy külföldön kifogással élhess kinti ügyvéd kell. Az itthoni és kinti költség több százezres, nem hiszem, hogy megérné. Amúgy már nyertem hasonló ügyben, igaz, bírósági szakig ment.
Világos. Elfogadom, a lényeg, hogy nem tehetek semmit az ügy érdekében a biztosítónál.
Csupán abból indultam ki, hogy a KRESZ vizsgán ennél a kérdésnél nem az volt a helyes válasz, hogy "előbb A jelű...", hanem hogy egyszerre kanyarodhatnak, ugyanis nem áll fenn elsőbbségi kérdés.
A bíróságot meg csak azért írtam, mert állítólag köze van az igazsághoz. De mondhattam volna akármit, pl. hogy ha a gyerekeim összevesznek, nem büntetem meg az egyiket, amíg mindkettőt meg nem hallgattam...
Na mindegy, ezt buktam, de arra jó volt, hogy azóta nem is bízok egy indexlámpában sem! Köszi szépen a válaszokat!
Ne keverd ide a bíróságot.....
Valószínű nem jobbkezes utcáról kanyarodtál ki. Tehát táblád volt, mégis kikanyarodtál. Te vagy a hibás. Egyértelmű ez.....
Itt volt a másik sofőr vallomása és egy KRESZ szabály. Nem tudom mit tudtál volna mondani ezekkel szemben....semmit.
Amúgy mindegy, hogy indexel vagy nem..... az kint is maradhatott...stb. Meg kell győződnöd, hogy a jelzés valós-e vagy nem. Tehát amíg be nem kanyarodik illetve meg nem kezdi a kanyarodást neked várnod kell. Ez van.
Köszönöm a választ! Egyébként igen, azt kifelejtettem, hogy a kinti biztosító állítólag elkérte a rendőrségtől a nyomozás jegyzőkönyvét, és abból állapította meg a felelősséget.
Szóval ha az indexlámpa miatt feltételezem, hogy valaki le fog kanyarodni, de ő mégsem teszi, akkor az az én hibám...? Ha nem indexel, nyilván nem megyek ki elé. Na mindegy, fura.
A legfurább meg az, hogy a nyomozás jegyzőkönyve valószínűleg csak a helyszín fényképét, meg a sofőr vallomását tartalmazza, és engem az zavar az egészben, hogy senkinek sem tudtam elmondani, hogy szerintem hogy történt. Még a biztosítójának sem tudtam benyújtani egy kárbejelentő lapot, amin rajta lenne az én verzióm a történtekről. A bíróságon is meghallgatják mindkét felet, mielőtt ítékeznek...
Sajnos az általad elmondott szituációban valóban te voltál a hibás.
Ezt a kinti rendőrség vagy biztosító jogászai megállapították. Helyesen.
Fellebbezhetsz, de csak pénz az ablakban....
Olyan létezik, hogy a felelősségemet egy balesetben a megkérdezésem, vagy akár csak a tájékoztatásom nélkül eldöntik? Külföldön történt a baleset, kb. egy éve, erre most kaptam egy értesítést a magyar biztosítótól, hogy a külföldi partnerük eldöntötte, hogy én voltam a felelős, ügy lezárva. Mi van?
A dolog úgy esett, hogy a balról jövő autós indexelt jobbra, én kifordultam, ő meg mégsem fordult be mellettem, hanem indexelve oldalról belém jött. Mivel 500 méterre volt a klinika, gyorsan bevittek, azt sem tudom, ki volt a sofőr, ki a biztosítója, semmit; vártam, hogy a rendőrség, a biztosító, a másik fél vagy valaki felveszi velem a kapcsolatot, elvégre a kórháznak megadtam az adataimat, de semmi azóta se. Most meg jön ez.
Van lehetőségem fellebbezni, vagy tök mindegy, úgysem érek el semmit, és úgysem jár következményekkel (max. a bonus-malus besorolásban lehetne, de már nem is vagyok annál a biztosítónál december óta)?
szóval akkor én is árulhatom a motorom hogy 2500km van benne gyári dugó minden egyéb
csak azért kérdem mert egy csomó nép mindenféle garanciákkal árulja
szóval ez annyit ér mintha nem is lenne
olyan kérdésem van itt van ez a domi a nagy dumával
vétel után mondjuk 1 évvel ha beáll a motorja és kiderül hogy full szar a bele akkor van valamiéle jogorvoslat?
persze az adás vételibe ami a hirdetésben van szó szerint le van írva minden
köszi!
Nekem tavaly volt egy ilyen balesetem. Az én tapasztalatom az, hogy a járműkárt megtérítik, de a többire szeretnek vagy nagyon gyéren számolni vagy mindenféle indokkal kibújni a fizetés alól. Ha a járműkáron kívül a többi is jelentős tételt képvisel (felszerelés, egyéb baleset miatt felmerülő költségek), akkor tanácsos ügyvédhez fordulni. Pénzbe kerül, de azt neked kell kimatekozni, hogy melyik úton jársz jobban? Ha hagyod úszni a többit vagy ha kifizeted az ügyvédnek, amit kér?
Meghírdettem a motoromat eladásra és küldött egy e-mailt hogy megvenné, nagyon érdekli komoly vevő és paypalon keresztül fizetne. Amúgy angliai az emberünk. Az átverés az egészben utánaolvastam már több helyen is írták az e-mail címet, hogy paypal-ra hamis pénzt küldd el és végül a lényeg hogy neked kell neki utalni pénzt, így szed ki pénzt az emberekből. Csatolom az e-mail-eket:
Első:
Hello Seller,
How are you today and how wass your weekend also? I saw your ad on expressz.hu,and i would like to know if it is still available do let me have the present fotos with the price in EURO.
Greetings Jackson.
Második:
Dear Prospective seller,
Thanks for getting back to me a very good day to and your family over there ......... i am Williams Jackson and here is my address (77 HIGH LEVER ROAD NOTHINGHILL LONDON W10 6PN,UNITED KINGDOM). And am a business man and i am interested in your Bike for sale and i will be very much happy if you can handle this with hight level of maturity as this is my first time of buying Bike over the interent and abroad..well i am very serious and ready to buy it but i must let you know i am making payment to you through paypal account and i will like you to email me back all necessary things needed to complete this transaction as it is no joke ok .. i am really ready ok..if you do not have an account with PAYPAL you can easily go to there site and register there ...(www.paypal.com) so below are the details needed for your money to be transfered as soon as possible
PLEASE CAN I TRUST YOU ENOUGH..BUSINESS IS ALL ABOUT TRUST...
. SO HERE ARE THE DETAILS NEEDED
YOUR LAST PRICE IN EURO?
YOUR HOME ADDRESS WHERE THE BIKE IS LOCATED ?
YOUR PHONE NUMBER?
YOUR PAYPAL ACCOUNT ?
I will contact paypal customer service as soon as possible in other to transfer the money to your account yet to disclose account ok.. i will be looking forward to reading from you with your details above ok .
I will be very greateful to read from soonest ..
Williams Jackson.
Harmadik:
Thanks for registered with paypal and don't worry about the problem that the bike has,and how to pick up the bike from you i have my shipping company that will come for the pick up after i have make the transfer to your paypal email account and before the shipping company will start coming for the pick up when you have give me your paypal email account i will forward your name and personal email to my shipping company to contact you via email how to come for the pick up,so do let me have your paypal email account so that i can make the transfer as soon as possible.I await your fast mail soon.
Paypalra nem regisztráltam be, az utolsó e-mail után kezdtem el keresgetni és találtam választ hogy mi is ez pontosan.