Felvette kamerára, hogy tilosból tolod be? Nem tiltott parkolásért büntettek meg? Mert amennyiben parkolás közben kaptad a büntetést, abban az esetben lényegtelen, hogy helikopterrel eresztetted e oda a járművet. fényképet tölts fel a tábla irányából és arra merőlegesen, had okosodjunk
Történik valami galiba és jogászok vitatkoznak rajta hónapokig, mit hónapokig, évekig sok esetben. Az ember meg döntsön egy pillanat alatt mi a helyes cselekedet amit tennie kellene az adott szituációban. Ez a véleményem róla. Nem úgy kellene megalkotni egy ilyen fontos irományt, hogy egyértelmű és mindenki számára értelmezhető legyen? Persze akkor mi lenne a sok léhűtővel.
Azért alkották meg ezt a szép szabálygyűjteményt, hogy legyen min vitatkozni, mert talán még az sem érti aki kitalálta és leírta. Akár a saját utasításomat olvasnám.
"Az út része a járda is.....útpadka is, úttest is....stb."
Akkor biciklit , vagy segédmotort , vagy motort sem lehet letámasztani a járdán, ha az úton megállni tilos?
Elméletileg ha tolom akkor gyalogosnak minősülök.
Viszont mit takar a behajtás?
Hát, hogy nem lehet bejönni motorral.
Nem a gépjármű bevezetését tiltja.
Érdekes.....
Például ha 32 tonnával behajtani tilos van egy útra az akkor is behajtani tilos, ha 100 markos legény tolja azt a nyerges vontatót nem de? Az 5 tonnás híd így is úgyis leszakad, ha vezetik, ha tolják
Szerintem külön választják, ha a "bólyák" utat határolnak. Hisz akkor akár több 10, vagy 100m-en keresztül tilos lenne a behajtás a járdára is. A tiltó tábla, ebben az esetben, az útra vonatkozik, nem a járdára. Tudod mit,szerintem megállhatsz szabályosan a bolt előtt, de ezt csak az alapján, ahogy leírtad.
lehet h rajta volt mind a 3.a lényeg végül is nem ez, mert az rajta volt h motorkerékpárral nem hajthatok be.ahol a tábla volt, ott volt feljáró autóknak, mert engedéllyel az üzletvezetők behajthatnak.a kérdés igazából arra irányul, hogy a bóják külön választják azt a területet?a táblánál térkő van,ahol én álltam meg sima járda.értem én h a tábla vonalán belül állok, de szerintem az a tábla rám nem vonatkozna.mert nem véletlenül vannak ott a bóják.de ha nem elég egyértelmű, akkor lefényképezem
a) Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül."
"Vezető az a személy aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt-vezet. Nem minősül vezetőnek azonban a motorkerékpárt, vagy segédmotoros kerékpárt , és a kerékpárt toló személy!"
Az melyik tábla lenne? Mert én ilyet sehol nem láttam még! Olyat mkp-al, smkp-al, kp-al behajtani tilos....olyat igen, de hogy mkp-al és kp-al behajtani tilos? Olyan létezik amin mind a három jármű szerepel. Nem fotóztad le véletlenül?
Ne tépd a hajadat. Akkor sem egyértelmű, miért ne lehetne betolni? A behajtás számomra azt jelenti hogy rajt ülök egy járművön és úgy közlekedek. Az hogy ott is parkolt már más tészta.
Jah, elég megnézni a közlekedést , mindenki a felezővonal közelében halad. Előzni és kikerülni is lehetetlen a sok idiótát! Jobbra tartást talán csak a vizsga idején tartották be.
Akkor biciklit , vagy segédmotort , vagy motort sem lehet letámasztani a járdán, ha az úton megállni tilos?
Viszont mit takar a behajtás?
Hát, hogy nem lehet bejönni motorral.
Nem a gépjármű bevezetését tiltja.
Érdekes.....
Például ha 32 tonnával behajtani tilos van egy útra az akkor is behajtani tilos, ha 100 markos legény tolja azt a nyerges vontatót nem de? Az 5 tonnás híd így is úgyis leszakad, ha vezetik, ha tolják
Jó éjt
Az út része a járda is.....útpadka is, úttest is....stb.
". A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak
a) Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül."
"Vezető az a személy aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt-vezet. Nem minősül vezetőnek azonban a motorkerékpárt, vagy segédmotoros kerékpárt , és a kerékpárt toló személy!"