Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Felvette kamerára, hogy tilosból tolod be? Nem tiltott parkolásért büntettek meg? Mert amennyiben parkolás közben kaptad a büntetést, abban az esetben lényegtelen, hogy helikopterrel eresztetted e oda a járművet. fényképet tölts fel a tábla irányából és arra merőlegesen, had okosodjunk
Egy jó kifogás alapja....
akkor jön a kép nemsokára.mi van ha nem a behajtani tilos felől tolom be a motort?
a járdán közlekednek a gyalogosok, spec esetben a kerékpárosok. A kersz nem csak a járművezetőkről szól.
A járdára a Kresz csak néhány esetben. Benne van a nevében: Közlekedési Rend Szabályok.
Sokkal kevesebben hűtenék a levet!
A megállni tilos tábla az "úttestre" vonatkozik
Történik valami galiba és jogászok vitatkoznak rajta hónapokig, mit hónapokig, évekig sok esetben. Az ember meg döntsön egy pillanat alatt mi a helyes cselekedet amit tennie kellene az adott szituációban. Ez a véleményem róla. Nem úgy kellene megalkotni egy ilyen fontos irományt, hogy egyértelmű és mindenki számára értelmezhető legyen? Persze akkor mi lenne a sok léhűtővel.
Na ugye?!
Azért alkották meg ezt a szép szabálygyűjteményt, hogy legyen min vitatkozni, mert talán még az sem érti aki kitalálta és leírta. Akár a saját utasításomat olvasnám.
"Az út része a járda is.....útpadka is, úttest is....stb."
Akkor biciklit , vagy segédmotort , vagy motort sem lehet letámasztani a járdán, ha az úton megállni tilos?
ja. Marhára, miattatok őszülök
Elméletileg ha tolom akkor gyalogosnak minősülök.
Viszont mit takar a behajtás?
Hát, hogy nem lehet bejönni motorral.
Nem a gépjármű bevezetését tiltja.
Érdekes.....

Például ha 32 tonnával behajtani tilos van egy útra az akkor is behajtani tilos, ha 100 markos legény tolja azt a nyerges vontatót nem de? Az 5 tonnás híd így is úgyis leszakad, ha vezetik, ha tolják

Jó éjt
Nekem nem egyértelmű a kép....

Az út része a járda is.....útpadka is, úttest is....stb.
Szerintem külön választják, ha a "bólyák" utat határolnak. Hisz akkor akár több 10, vagy 100m-en keresztül tilos lenne a behajtás a járdára is. A tiltó tábla, ebben az esetben, az útra vonatkozik, nem a járdára. Tudod mit,szerintem megállhatsz szabályosan a bolt előtt, de ezt csak az alapján, ahogy leírtad.
lehet h rajta volt mind a 3.a lényeg végül is nem ez, mert az rajta volt h motorkerékpárral nem hajthatok be.ahol a tábla volt, ott volt feljáró autóknak, mert engedéllyel az üzletvezetők behajthatnak.a kérdés igazából arra irányul, hogy a bóják külön választják azt a területet?a táblánál térkő van,ahol én álltam meg sima járda.értem én h a tábla vonalán belül állok, de szerintem az a tábla rám nem vonatkozna.mert nem véletlenül vannak ott a bóják.de ha nem elég egyértelmű, akkor lefényképezem
Kresz III. bek.

". A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak

a) Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül."
Öregszel Maci!
1.3 A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak

"Vezető az a személy aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt-vezet. Nem minősül vezetőnek azonban a motorkerékpárt, vagy segédmotoros kerékpárt , és a kerékpárt toló személy!"
a gépjárművet toló személy is járművezetőnek minősül. Ergo ha betolod, azzal is szabályt sértesz.
Az melyik tábla lenne? Mert én ilyet sehol nem láttam még! Olyat mkp-al, smkp-al, kp-al behajtani tilos....olyat igen, de hogy mkp-al és kp-al behajtani tilos? Olyan létezik amin mind a három jármű szerepel. Nem fotóztad le véletlenül?
Ne tépd a hajadat. Akkor sem egyértelmű, miért ne lehetne betolni? A behajtás számomra azt jelenti hogy rajt ülök egy járművön és úgy közlekedek. Az hogy ott is parkolt már más tészta.
mi nem egyértelmű ezen? NEM HAJTHATSZ BE. Nem tolhatod, nem viheted be a hátadon, mert TILOS.
Jah, elég megnézni a közlekedést , mindenki a felezővonal közelében halad. Előzni és kikerülni is lehetetlen a sok idiótát! Jobbra tartást talán csak a vizsga idején tartották be.