Maga az eljárásra vagyok,voltam kíváncsi.
Ez az első ilyen esetem,nem nagyon tudom mi a legjobb megoldás.Mit hogy célszerű intézni,hogyan jönnék ki az egészből a legjobban...
Köszi az eddigi infót!
Igen csak szervizes dolog lesz belőle,attól tartok belül is kapott :/
"Mire kell odafigyelnem hogy ne vágjanak át csúnyán?"
Itt mire gondolsz?
Az alapkárfelvétel után lehet még pót szemle is megbontás utáni sérülések miatt. Ha szervizben javíttatod akkor ezt ott megoldják. Otthoniban nem lesz egyszerű mivel nehéz lesz bizonyítani, hogy ha mutatsz egy kívülről nem látható törött alkatrészt az akár származhat másik motorból is.....
Ha nem szervizben javíttatod, akkor eleve nettó az összeg és ebből jönnek le az avulások is.
Kérhetsz cserejárművet, 14 napig jár, addig térítik. Nagyon meg kell tudni indokolni, hogy nem tudsz élni/dolgozni nélküle -munkaeszköz- , hogy térítsék tovább is. Ha csak munkába jártál vele, akkor max 14 napig térítik. Nem elég indok....
Sziasztok!
Nem rég volt egy kis balesetem,elém kanyarodtak és elég szépen megtört a motorom :/
Bejelentettem a kárt,jövőhéten jön a kárszakértő.
Mire kell odafigyelnem hogy ne vágjanak át csúnyán?
Motorral jártam munkába,ha bérelek egy motort vagy autót,amíg nem rendeződnek a dolgok,ezt betudom-e hajtani a biztosítón?
Kizárt, hogy ilyen szabály lenne.
Nekem lejárt már az ideiglenesen kivont motoromról a vizsga....elég rég, azóta 3x volt már újra kivonva 6 hónapra ideiglenesen.
Nem kell vizsga, csak ha vissza akarom helyezni. De még akkor sem, mivel az ideiglenesen lejárt kivonás után automatikusan visszahelyeződik a forgalomba legfeljebb nem lesz rajta érvényes vizsga. A forgalmi is ha akarják betelik, ha nem akarják nem telik.
Egy kivonás elfér egy sorban is és fél oldalon is.
Annyiszor vonod ki 6 hónapra ahányszor csak akarod!
Minden alkalommal ki kell fizetni a díjat!
Ha betelik a forgalmid,akkor csere,de nem kell azért műszakira vinni...
Ideiglenesen és véglegesen kívül még van egy harmadik kategória is a forgalomból való kivonásra: az átmeneti. Ez ha jól emlékszem ingyenes, én szerintem nem fizettem semmit, le kell adni egy kérvényt meg a rendszámtáblát, minden más marad nálad, a forgalmidba beleírják, hogy átmenetileg kivonva. Ha 10 év után nem kerül újra forgalomba a jármű (akár Magyarországon, akár külföldön), akkor automatikusan végleges kivonássá válik.
Elvileg csatolni kell a kérelemhez az indokló dokumentumot, de gyakorlatban tőlem semmit nem kértek, pedig egy köteg papírral mentem - beírtam hogy külföldre költözés miatt, és ennyi, elhitték.
Ez viszont lehet, hogy nem alkalmazható akármikor, csak speciális esetekben, nézz utána. Arra emlékszem, hogy ha külföldön akarod forgalomba állítani, vagy ellopják, akkor lehet (kell) átmenetileg kivonni a járművet.
ideiglenesen max. 6 hónapra lehet kivonni a forgalomból, nem kell fizetni sem biztosítást sem teljesítmény adót
ahányszor akarod annyiszor vonod ki ideiglenesen (van egy olyan kitétel, hogy talán ha 8 vagy 10 éven keresztül ideiglenesen volt kivonva, akkor hivatalosan véglegesre kell módosítani...de ez sosem valósul meg, mivel a két kivonás között eltelik egy nap, hogy lehessen újra 6 hónapra, tehát folyamatosan sosem lesz kivonva még 1 évre sem, nem pedig többre)
végleges kivonásnál a közlekedési hatóságnál meg kell jelenni a rendszámmal és az okmányokkal, ahol érvénytelenítik
végleges után elvileg nem lehet visszahelyezni.....gyakorlatilag lehet csak más eljárással
vonasd ki félévente ideiglenesen, ez -jelenleg- 2.300 pénz....azaz évente nincs 5000, hogy ne kelljen fizetned rá semmit és bármikor visszaállítható a "rendezett" állapot
Helló
Érdeklödni szeretnék hogy ha valaki vesz egy motorkerépárt és utána ki akarja vonni a forgalomból ideiglenesen 6 honapra és ha letelt a 6 dik hónap utána menyiszer lehet még kivoni 6 hónapra?
-a másik kérdés hogy ha valaki véglegesen akarja kivoni akkor miket kell elintézni hozzá ? és hogy elveszik a motor összes okmányot olyankor forgalmi törzskönyv mindent? ez azért érdekelne hogy pl:ha pályázni akarok a gépel akor ne keljen biztositást fizetni meg suly adot tehát véglegesen kell akor kivoni a mocit nem ideiglenesen és mindig bemeni az okmány irodába vagy erre mi a megoldás ha ki vonom véglegesen és utána idövel ujra vissza akarom helyezni lehetséges e ?ha el akarom adni a motort rendezet okmányokkal ?
köszi szépen a választ.
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, ha egy motor forgalmijában az szerepel, hogy 1 személyes, következő műszakin át lehet íratni 2-esre, ha van lábtartó meg minden?
Igen az, de ahhoz, hogy ezt meg lehessen állapítani bizonyítani kell.
Hitelesített mérőberendezéssel.
Az, hogy a rendőr szerint nagyon gyorsan ment és majd megnézem a GPS-én..... hát az vicc kategória.
A "szerintem" nem hitelesített mérőberendezés
A GPS-hez meg semmi köze, de amúgy sem elfogadható.
Semmit nem ér vele akkor sem ha bátortalanul átadnád neki!
Ugyanis még az erre a célra rendszeresített mérőberendezést ( traffipax ) hitelesítése is elmarad az sem használható! A Te kütyüd pedig nem erre van kitalálva, és végképp nem hitelesített!
Neked nyújt információt, és ennyi!
Ez az első ilyen esetem,nem nagyon tudom mi a legjobb megoldás.Mit hogy célszerű intézni,hogyan jönnék ki az egészből a legjobban...
Köszi az eddigi infót!
Igen csak szervizes dolog lesz belőle,attól tartok belül is kapott :/