Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tehát ha mondjuk szemmel láthatólag gyorsan megyek, de nincs nála traffi (a rendör szeme pedig mint tudjuk nem trafipax :) ) Lefoglalhatja a bizonyitáshoz?

Onnan tudhatja h fut pl.: kint van a kijelzőn a rész adatok...
Csak ha valamilyen szabálytalanságot elkövettél alaposan indokolva és azzal kapcsolatosan bizonyítékként lefoglalhatja.
Amúgy semmi köze hozzá.
Honnan tudná hogy fut rajta?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a motorra jól látható helyre fel van szerelve egy okostelefon és azon mondjuk fut egy útvonal, sebesség, köridő, átlagsebesség, max sebesség mérő program. Azt a rendőr elkérheti-e/ elveheti-e/ belenézhet-e?
Felhasználhatják ellenem a benne levő adatokat?
A fiam nemrég vett autót, és már biztosítással ment el érte. Keress meg egy biztosítási üzletkötőt, és elmondja neked.
Én nemrég vettem autót, és egy nap alatt minden el lett intézve, a biztosítás is, a vásárlás napján már hozhattam is haza. Szerencsém volt, mert a srác, akitől vettem, autókereskedésben dolgozott, és így volt segítsége... A kereskedésben lévő alkusz hölgy kiválasztotta a biztosítók közül a nekem legjobbat, majd neten meg is kötötte a biztosítást, kinyomtatta a kötvényt, és mondta, hogy a zöld kártyát stb. később küldik, de a lényeg, hogy a szerződéskötés dátuma a mai nap (vásárlás napja), rajta van a kötvényen, tehát már érvényes a kockázatviselés és mehetek az autóval.
Én alkusznál csináltam személyesen.
alváz és motorszám kell, rendszám és forgalmi engedély szám, és kötheted. Utána vagy lejelented a forgalmicserét, vagy nem.
adás-vételi nélkül,hogyan kötsz biztositást?
eddig így tudtam, de lehet, hogy ez csak a netriskre és egyéb brókerekre igaz, ha direktben kötsz ezek szerint nem.
Megtaláltam a biztosítás kötős papíromat a motorhoz.
K&H-s, 22.-én kötöttem délelőtt, 22.-én 00.00-tól él, nem 24.00-től.....
Ez így nem teljesen igaz. Most cseréltem motort és a K&H-nál, a saját honlapjukon kötöttem biztosítást, azonnali kockázatviseléssel. Az ajánlatban is a megkötés időpontja szerepel kockázatviselés kezdeteként, óra-percre pontosan.
Tehát, sehogy nem tudsz aznapra biztit kötni, azt mondod?
csak a kolegánál az abajgatást forintosították... valahogy üldözi a balszerencse ezzel a kocsival...
ha új biztosítás, akkor 30 napos fizetési halasztással kötöd jellemzően, azaz 60 napig érvényes. Ha kiküldte, de nem fizetted be a csekken lévő határidőben, akkor ő feltesz a rendszerbe, a rendőr pedig megabajgat
...tegnap büntettek már a be nem fizetett biztiért is. Holott a 30 napos kötelezettségvállalási időn belül van
a fedezetlenségi díj nem váltja ki a biztosítást, ez egy bírság. Ha balesetet okoz akkor a MABISZ fizet, majd kiperli belőle.
+megszegi a biztosítási törvény 4.§-át, szerintem...
Ezt nem figyeltem még meg, de hiszek neked. Viszont a felszámolt mabisz díj fedezi a másiknak okozott kárt szerintemta pangó időszakban. Ha nem köt semmiuakkor nincs ami afizessen a hazafelé úton okozott baleset esetén.
igazad van, de amit én mondok, azt olvastad? Aznapra már nem köthetsz érvényes biztit, az eladóé érvényét veszti az advét időpontjában, még ha a rendszerben szerepel is. Ha nincs baj akkor ok, de ha lezúz valakit....

A nagy A 2013-tól 24 év, az e havi Fastridban kifejtem a változásokat.
A helyszínen nem kell igazolnod. A gépben szerepel az érvényes bizti vagy nem. Ez a korábbi tulajtólt függ. Ha van akkor okés, és nincs szankció. Ha nincs akkor meg be tudod mutatni a későbbi eljárás során a már érvényes netriskeset. Ha balesetet okozol akkor a netriskes csak ér valamit a mabisz díjjal. Ha meg nem kötsz és balesetet okozol hazafelé
gondolom az eladó biztije nem fog fizetni, de lehet tévedek..
Valaki tud segíteni? Most szeptemberbe lessz 2éve meg az A1-es jogsim, de variáltak itt a korlátlannal, hogy kell kressz is, aztán olyat is mondtak hogy nem számít hogy 2éve megvan az A1, és csak 24évesen tehetem le? ebből mi igaz? Mehetek korlátlanra vagy nem? :\
én is ezt mondom, hogy nem jó........ ezért és ezzel piszkálom pohi-t
mint mondtam, olyan biztit nem kötnek, ami aznaptól érvényes, csak egy nappal későbbtől, tehát ez az okostelós megoldás helyszínen nem jó.
De ha holnap délben veszek valamit és okostelefonon kötök egy netrisk-es biztit rá azonnal ahogy megvettem.
Ha kinyomtatsz papírt azt el kell fogadni a a rendőrnek -is- biztosításként...... de délben ott a motornál az okostelefon nem nyomtat. Tehát ha nem kell magadnál tartani, akkor hogyan igazolod? Hazafele igazoltatásnál? Sehogy. De még lekérdezni sem tudják mivel akár hetek (!) is eltelhetnek mire gépre kerülnek a biztosítások.
Ez egy 22-es csapda.
Várom a megoldást pohi.....
(csak a szabályosság lehetőségeivel élve)