Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! Ma meglátogattuk motorral a Bősi Erőművet.
2-en mentünk mocival, nálam elvileg minden rendben volt /gyári kupufugó, EU-csomag, láthatósági mellény/ viszont akivel mentem neki egyik sem volt , eléggé kopott gumik és SportDob /Martin féle/ hangtompító nélkül. Persze miért is ne ugye kint kellett állni a rendőröknek SAP környékén./ szerencsére minket nem állítottak meg, mert elvoltak foglalva másokkal/. Az lenne a kérdésem, hogy kolléga milyen rosszra számíthatott volna?
A másik kérdésem pedig az lenne, ha kocsival akarok kimenni, de nem EU-s a rendszámom kell valami egyéb matrica stb a kocsira?
nem eselytelen, de sokkal tobb harc, idegesseg es utanajaras...es nem tudsz annyit kinyerni beloluk...Persze utolag konynen okos az ember...
Már régen mondom: 3 kopasz, a többit úgyis sejted.....
köszi!
én úgy gondolom szinte biztos
Biztos utalná a pénzt, ha a csomagot sem vette át. Egyébként a Képesmotoron is hirdet robogóalkatrészeket. Ihász Milánnak hívják, aki vásárolna tőle, az szerintem jól gondolja meg.
én csak egy számlaszámot küldenék ahová utalhatja a 3 db postaköltséget és a termék árát.
szerintem csak ennyit
Azért úgy kalkuláld, hogy oda-vissza 400 km-er nem kis pénz manapság
Amikor már a földön fexik ne felejts még kétszer fejberúgni az utazás miatt
Sziasztok!
Vettem az autómhoz használt alkatrészt utánvéttel. Mielőtt megvettem volna felhívtam a srácot, hogy tuti jó-e. Azt mondta, persze. Na amikor megjött a cucc kiderült, hogy nem működik. Felhívtam, mondtam neki, hogy mi a helyzet és hogy visszaküldöm a sz@rát. Azt mondta nem veszi vissza, mert nem biztos, hogy a saját alkatrészét kapja vissza (van rajta gyári szám). Hosszas győzködés után belement, hogy visszaveszi. Most visszajött a csomag, hogy nem vette át. A postaköltséget most már háromszor kifizettem, és van egy használhatatlan alkatrészem. Lehet valamit tenni azon kívül, hogy elmegyek hozzá (200km), és szétütöm a fejét?
Hiába van tisztában, ha nem engedik neki érvényesítene !
Ez a nagy trükk, hidd el.

Én a balesetemmel kapcsolatban, mert nyilvánvaló befolyásoltság van a dologban..... feljelentést tettem a központi nyomozóhivatalnál.... visszadobták, hogy formailag nem felel meg a feljelentés és közöljek pontos neveket, időpontokat...stb. (Ezt szerintem pont a nyomozóknak kell kiderítenie.) Nos és bőven adtam információt és nem volt jó, nem volt elég....
Akkor ezután felteszem azt a kérdést, hogy a feljelentés ismeretlen tettes ellen "hogyan áll meg" ? Itt jóval több dolog volt, mint ismeretlen......
Miután visszadobták, írtam a főügyészségre, onnan leküldték a bp ügyészségre, onnan oda arra az ügyészségre, akikkel szemben jogosan panasszal éltem. Kör bezárult. Ők gondolom nevetés közben pedig összetépték a papírt... mivel kb. 9 hónapja semmi nem történt onnan. Ennyit a jogról.....csak nem engedik érvényesíteni. Direkt szóban forgó ügyészség főnökeinek -feljebbvalóinak írtam, hogy problémák vannak, panasszal élnék. Ha őket nem felügyeli a felsőbb hivatal, hanem odaküldi a panaszt, akikkel szemben fenn áll....akkor ez mi?
Egy nagy büdös semmi. Esélyed sincs bármilyen hivatallal szemben érvényesíteni a jogaidat még ha 1000%-osak akkor sem.

mo
Az emberkének is meg lehet lépnie.....akiről a cikk szól....a cikk szerint tisztában van a jogaival....vagy mégsem?
Az ügyedben nem volt jelentősége a bíró szerint. De ha teszel panszt a parancsnokánál vagy feljelentést az ügyészségen ez esetben akkor ki lett volna vizsgálva...
Ez egy kicsit hazabeszélő hsz, pohi.

A mérést is törvény, jogszabály írja elő, hogy hogyan kell.
Ez esetben (és még sokban) rengeteg ismétlem rengeteg óriási hiba van! Mind mind okiraton elkövetett súlyos hiba! Változó készülék azonosító és hitelességi azonosító? Mi ez? Megmondom, okirat hamisítás! Felelősök nélkül.

Sok esetben -velem is történt kb. 7 éve- olyan dolgokat írnak le, ami nem úgy vagy meg sem történt. Aztán mikor kiderül, akár bírósági szakaszban, akár máskor.... vagy szó nélkül és következmény nélkül "ja, elírtuk....ennyi" kijavítják néha még akkor is rosszul. Mint most is. Sőt, ami a legjobban tetszik és pont velem történt 2005-ben. Belém jöttek egy körforgalomban jobbról.
A rendőrség leírta, hogy szondát fújtunk és mindkét esetben negatív lett. Kérem szépen a szonda szó sem hangzott el az esetkor, nem pedig a megfújása! Lehet piás is volt, aki nekem jött... mert a kocsi papírjai sem voltak meg..... -ebből sem lett semmi-
Amikor jeleztem, hogy van itt egy kis hazugság bibi, mert a szondával kapcsolatban erősen hazudnak a rendőrök. Erre a bíró válasza annyi volt, hogy: igen, kiderül, hogy nem történt szonda fújás, ezt megerősítette az is aki nekem jött, de..... az ügy folyamán nem volt befolyásoló hatása ennek a dolognak, ezért nem érdekes. Miiiiiii? Haudnak a rendőrök, jelentésben, okiraton ...és nem érdekes? Nincs jelentősége? Ezután azt hiszem joggal feltételezem, hogy bármikor írhatnak a rendőrök hazugságokat. Büntetlenül ha kiderül. De biztos van olyan eset is, ahol ki sem derül, hogy össze-vissza hazudnak az okiratokon.
Nekik mindent szabad.
A pór népnek nem.... még az igazukat megvédeni sem.

Furcsa világ ez itt mo-n.

Nem veled van baj pohi, bár minden rendőr pohi lenne...... sok sok pohit a népnek!
Az már biztos....
Akkor az, ha mindenben igaza van, de mivel sok minden sántít és egy oldalról mutatja be a témát, így kekeckedés is van benne.

Lehet, hogy volt hiba, nem vitatom, de mindenben nincs igaza szerintem...
Sőt a 30-as tábla szerintem ott volt. Innentől kezdve elkövette és mégis kekeckedik...a helyett, hogy beismerné, hogy hibázott, nem figyelte a táblát.
http://index.hu/belfold/2012/0...

A srác a rendőrségen dolgozott, és azon a szakaszon halt meg, amiről írtam. Kötve hiszem, hogy egy-két átlagember szava erősebb lenne ennél...

Addig marad a helyiek trafizása, mert ugye a külföldieket nehezebb vámolni.
OFF.
Mindegy...
Az (már) kekeckedés, ha az ember élni akar a jogaival, lehetőségeivel és más munkájában szabálytalanságot fedez fel?
A tulajdonos vezetett, de az üzembentartó (aki a tulaj édesapja) kapta a papírt.
Hiba mindenhol van. A heló, gondolom abból fakadt, hogy kekec az ügyfél de fene tudja, én a 16 és 70 évesnek is napszaknak megfelelően köszönök, általában "jó napot". Ez alap.

Mérés ott van, ahol eredmény is van...., ahová küldik őket...
A helyi Kapitánynál fogadónapon elmondhatod a véleményed és akkor változni fog a dolog, ha van tényleg valós alapja...
Pohi,

Nem igazán rendőrökre van kihegyezve, akik kint vannak az utcán, hanem magára a rendszerre. De azt hozzá kell tennem, hogy a rendőrök nagy százaléka vagy nem tud, vagy nem is akar viselkedni az egyenruhában. A cikkben is leírták, hogy a rendőr "heló"-val köszön, nem hajlandó felvenni a jegyzőkönyvet. A tapasztalataim hasonlók, erre én is harapok.

Nagy számok törvénye alapján mindig, minden rendszerben van valam bibi, egy példa nem tud minden hibára rámutatni. Bár itt elég sok az egybeesés

Ma reggeli példa: poros kisvárosban a kimenő(munkába igyekvő) embereket mérik, közben a kisváros mellett húzódó egy sávos főútvonalon az albán, szerb, bolgár stb. vendégmunkások pedig tolják le a jónépet 120-130-as tempóval(nem krumplis zsák a mértékegység, hanem km/h).

Na, ettől hányok.
Érdekes cikk.

Azt tudom mondani ami nálunk van. Tábla minden esetben a mérés előtt videón rögzítve van. Tehát, ha nincs ott, akkor nincs mire mérni, így nem is kezdődik el ott mérés. Mi az érvényesítéssel nem trükközünk, nem lenne értelme. Van, hogy hónapokig áll az egyik gép, pont e miatt. Nem érdekem a sok mérés, viszont ha mérnem kell akkor szabályosan teszem, tesszük.
A tábla ráláthatóságáról még nem hallottam, lehet a tudásom hiányos.
Viszont van olyan belső rendelet, hogy ne mérjünk táblára, tehát a tábla ezen alapján főleg nem kell, hogy látható legyen.
Genyóság is lenne rögtön a tábla vonalára mérni.
Jó, hogy ki nem találja a nagyokos, hogy a lakott terület táblánál lehet csak mérni 50-re
Miután lenyilatkozta, hogy más vezetett és nem a tulaj, már nincs is határidő én úgy tudom, de ez nem az én szakterületem.
A szakjogász csak tud valamit.....
Köszönöm, amint aktuálissá válik, jelentkezni fogok. :)
Ez a lényege a visszterhes adás-vételinek ami két éve kötelező(mással már nem lehet átírni)....bármilyen közterhe van az eladónak a gépjárművel is jótáll érte és ezért megtagadhatják az átírást(benne van az apróbetüsben)....nem csak a járművön lévő be nem fizetett közteher hanem bármilyen miatt is így járhat a vevő....
udv!

kineztem egy olyan motort amin 1.5 eve nincs biztositas, az idei teljesitmeny ado sincs befizetve (elmeletileg nincs kivonva, bar ebben nem vagyok biztos)
ilyenkor atiraskor behajtanak tolem minden elmaradott penzt?

köszi!