Erre azt mondom, hogy szerencse ....és régen volt.
Manapság már nem ilyen a biztosító! Minden § szerint járna és tudja is a biztosító.... de nem érdekli. Nem fizet.....nem fizeti. Ez a módi mostanában.
Hiába ügyvéd.... simán visszaírja a biztosító, hogy szerintük nem jogos amit/amiket térítenie kell/kellene.
Megy hónapokig a levelezgetés, majd a végén azt mondja, hogy ad 2 gombot és írd alá a megegyezést, hogy mindent lerendeztetek és soha többet semmit nem követelsz....vagy pereskedj. Sok ügyvédi költség, illeték... évek..... szóval tudja a biztosító, hogy a gombokat fogod választani.
egy ismerősöm férjét elgázolták, azok még a temetésre vett ruhát is behajtották a biztosítótól
meg olyan dolgokat még hogy csak pislogtam, egy jó ügyvéd kell csak és tiéd minden
Egyébként ez nem csak autópályára érvényes hanem minden esetben amikor nem lehet vagy biztonságosan nem lehet vagy a további rongálódás elkerülése érdekében nem célszerű elhagyni a gépjárművel a helyszínt.
Persze.
De a tréleresnek neked kell csengetni, mert ő csak úgy viszi el onnan!
Majd a kapott számlát (esetleg egyik-másik biztosító bekérheti a trélertől a menetlevél másolatot is) beadod a károkozó biztosítójának.
Aztán már csak várnod kell...nem keveset, de legalább sokat.
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha az autópályán valaki belémjön és én nem tudok a helyszínről elmenni mert annyira megsérül a járművem a tréler költséget is be lehet nyújtani a másik biztosítójának? A járműben esett kár mellett azt is megtérítik?
Persze mindig ezzel jön mindenki de azért hozzátenném hogy nem ennyire egyszerű ez ha történik egy baleset. Ennyi erővel menjen mindenki lépésben vagy még annyival sem mert ugye elméletileg mindig gyorsan megyünk ha történik valami. Tavaly felénk útfelújítást végeztek kavicsszórással amit nem jártak meg úthengerrel. Az autók kihordták a kereszteződésbe vagy 3 cm vastagon a követ. Érdekes az első bejelentés után mivel csak a szerencsén múlott hogy nem feküdtem el lekanyarodáskor mindjárt jöttek és tisztára seperték az utat.
tölts le egy négyoldalas advétet a magyarorszag.hu-ról. A fizetéskor a törzskönyvet és forgalmit vedd át. Köss egy kötelezőt, majd flangálj be az okmányba a szerződéssel, kötelezővel, törzskönyvvel. Fizess, majd várj türelemmel a törzskönyvvel, a forgalmit azonnal cserélik. A vásárlás napjával legyen köteleződ, különben bírságolnak.
Sziasztok!nem rég vettem egy Aprilia SR-50.es robogot.Annyi a gondom hogy a vízhőmérsékletet jelző óra szinte majdnem a max.fel megy.Már pár km.(5km)megtétele után.Ez most jó vagy esetleg valami baj van a hűtéssel?Viszont a motort nem veszem észre hogy melegedne,normális üzem meleg,és jól húz.Nem volt még soha motorom,ezért nem is nagyon értek az ilyen"gondokhoz"Meg köszönném ha valaki tapasztalt motoros a válaszával segítene!
Köszi Gino!
Nem valaki szórta el,hanem pontosan tudom,hogy ki.Úgy képzeld el,hogy a kombájn elkezdi az aratást,viszont a gép hátulja még az úton van,ezért oda üríti ki a szalmát.Ez kb olyan,mint mikor ősszel a sarat felhordják az útra a traktorok...azt viszont ha jól tudom,el kell (kéne) takarítaniuk...
"Mindig az út és látásviszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet."
Tehát,mint írtam,vasúti átjáró+derékszögű kanyar...Lehet úgy kellett volna tolnom a motort,akkor nem történik az,ami történt...
Na de majd kiderül mi lesz a dologból.Üdv
Mire számíthatsz?
Hát örülj, ha nem büntetnek meg!
"Mindig az út és látásviszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet."
Ezt elmulasztottad..... kár volt rendőrt hívni, te faraghatsz rá.
A szalma = útviszony.
Nem mentség, hogy valaki elszórta.....ő csak akkor lesz hibás ha tetten érik.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,hátha valaki járt hasonló cipőben...vagy inkább képben van a jogszabályokkal.
A lényeg:melóból haza felé jövet,egy vasúti átjáró előtt,(amire derék szögű kanyar vezet rá) elcsúsztam egy kisgazda által,"véletlenül" az úttesten hagyott szalmán.Nem volt nagy mennyiség,de az utat teljes terjedelmében,kb 2 méter hosszan betakarta.Kb 25-30 km/h-val történt a borulás,de a motoromban elég nagy kár keletkezett.Rendőrt hívtam,ők helyszinelőket stb...Azt mondták,hogy kb 1-2 hónap múlva kapom meg a határozatot.
Kérdés:mire számíthatok?Nem kellett volna eltakarítani a szalmát az útról a munkálatok végeztével?
Előre is köszönöm a választ! Üdv
"Mer aki engöm baszogat az kapja be a f.szomat"