Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!adott egy motorkerékpár,enduro,
állítólag magyar,de egyszer ellopták,majd itthon megtalálták,de úgy,hogy már az azonosítók megrongálódtak...(vázszámból 3 karakter hiányzik,motorszám totál nincs)erről rendőrségi jegyzőkönyv készült anno mikor történt! nos mára ez a hivatalos papír eltűnt,nem találják,másolatot a rendőrség nem állít ki és így a motorról papírt nem adnak, ha megveszed csak egy adásvételit hiányos számokkal...ez a sztori,vagy inkább mese...

találkoztam már hasonló esettel,de ott az a rendőrségi jegyzőkönyv meg volt a motorral és úgy tudták is értékesíteni,de ebben az esetben ilyen mód úgy lehet venni,hogy lopott a motor?! igazam van?
mit lehetne kezdeni,hogy hivatalosan is meggyőződjek arról,nem keresi e valakinek a rendőrség? lopott motort nem akarok venni,de így hogy 3 karakter hiányzik a vázszámból,honnan tudjam,hogy van e rá körözés?
KTM 530exc-ről van szó...
várom a lehetőségeket,köszönöm
Köszönöm, hogy utánanéztél!

Biztosítónál ilyennel, amiért büntethetnek, alap, hogy nem érdeklődök. Nem is olyan rég küldtek egy félmillió forintos büntetést. Néztem egy nagyot, kérdeztem mégis mi ez, aztán jöttek mindenféle kamu dumával, először rendőrségi feljelentést kaptak, persze nem tudtak felmutatni semmit, aztán jöttek azzal, hogy tulajdonképpen egy biztosítási partnerük szólt, hogy valamit csináltam... Na mindegy, megkímélek mindenkit a részletektől; a lényeg, hogy féléves hadakozás után kiderült, hogy kamu az egész, egy sima információkérő levelem alapján feltételezték, hogy hátha azért kérdezek, mert valami szabálysértést követtem el, így aztán kiküldtek egy büntetést, holott az egész mögött tényleg semmi nem volt. De valami nagy okosnak eszébe jutott, hogy bepróbálkozik, hátha hülye vagyok, és gyorsan kifizetem. Elképesztőek.

Szóval nem szeretnék még ötleteket is adni nekik, mert elhiszem, hogy tudják, mi a szabály, de azért ha lehet, próbálnak extra pénzt beszedni. Úgyhogy karika111 története abszolút hihető; én ráadásul nem is egy kishölggyel vitatkoztam, hanem valami főmufti osztályvezető manager igazgató nénivel. Még most is eldurran az agyam, ha rágondolok, micsoda átverésekkel próbálkoztak, bejelentette nekik a rendőr, persze. Azt se tudták mit, de bejelentette, hátha ettől megijedek.

El ne higgye valaki, hogy a biztosító az ügyfél érdekeit képviseli, á...

Szerintem azt fogom tenni, hogy Ginóra hallgatva próbálok biztosítást kötni, hátha ismerik a jogszabályokat, és nem szólnak semmit, ha meg igen, akkor csókolom, jön az adás-vételi, szabályosan, törvényesen, igazságosan.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Eredtiségvizsgálat nincs a folyamatban ?
Rengetegszer ki lett már tárgyalva.
Esélyed nincs legálisan használni.
Üdv mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem,hogy egy haveromnak van egy 125-ös gilera krossz motorja.Szeretném megvenni és utcán használni de se forgalmija ,semmije. Ő erdőben használta.Felszerelném lámpákkal és műszaki képes állapotba hoznám,de csak egy adás vételit tudnak adni.Hogy lehet átíratni és forgalomba tenni egy ilyen motort,hogy rendszámot kapjon meg minden?Előre is köszönöm a választ
Úgyis elkapnak, karóba húznak és forró szurokban fürösztenek. Jah, hogy ez nem az a műsor?!.......
vadonat újjan vettem a smpk-t,itt a kertek alatt járkáltam vele,majd ugy hozta a sors,hogy 3évig itt állta garázsban,ezután ismét elővettem,dolgozni járok-tam vele és egyre sűrűbben kellett a rendöröket kerülgetni,igy szorult a hurok,azt akkor kötöttem a biztit,nemsokára már itt vártak a kapumban a sünök,de akkor már nem csak bizti volt hanem eü csomag is

a hölgyikének meg az a dolga,hogy az ügyféltől minnél több pénzt lehuzzon,de én nem hagytam magam
Elsőre is értettem, amit írtál....
De ilyen akkor sincs, a hölgyikét fel kell ébreszteni a csipkerózsika álmából.
Milyen hurok szorult?
3+3 hónap után felmondja egy biztosító a biztosítást díjnemfizetés miatt.
Tehát az akkori -még- érvényben lévő biztosítás már rég megszűnt.
Teccik érteni?
kérlek ugy,hogy megvettem és nem kötöttem rá biztit,mikor már szorult a hurok,akkor elmentem,hogy kötök biztit,hölgy nézte az adás-vételin a dátumot és igy,de én akkor mondtam majd visszajövök késöbb,mentem is ,de nem oda,és nem a régi adás-vételivel,mostmár tecccik érteni?
5 évre hogyan kérne már biztosítási díjat?
Valaki nem mond igazat....
Hat azaz 6 hónap után érdekmúlás miatt megszűnik a bármilyen biztosítási szerződés, ha nem fizetik be. Mabisz díjat lehet kérni legfeljebb 6 hónapra, 6 hónapon belül. Tehát ha 7-8 hónapja nincs rá biztosítás, akkor bemész és szépen kötsz rá egy másikat. Ennyi.
Nem kell még ide-oda adásvételizni sem
Körülbelül ez a megoldás.
igy jártam én is,a biztosító akart visszamenőleg biztosítási pénzt,vagy öt évre visszamenőleg

megoldásom a köv. volt
adás-vételi egy ismerösömmel,azzal be a biztosítóhoz és kötöttem egy új biztosítást,minden gond nélkül müködött
Most néztem a hatályos szabályokat és elvileg nem lehet szüneteltetni a biztosítást, viszont ha bizonyítod hogy üzemképtelen akkor lehet. De hogy ez miként kell lebonyolítani ezt ne kérdezd. Persze nálad ott a gond hogy az adásvételi dátuma óta nem tettél semmit a biztosítással kapcsolatban. Érdeklődj a biztosítónál.
Szia!

Most nem tudom hogy van, de amikor megvettem a simsont akkor egy ideig nem kötöttem rá biztosítást, mert rossz volt és nem lehetett vele motorozni. Amikor elkészült bementem megkötni a biztosítást és nem kérdeztek semmit. Azóta persze változhatott a rendszer, bár lehet hogy a segédmotorkerékpárnál is működik a kivonás a biztosítás alól. Nem vagyok benne biztos de azt hiszem meg kell adni a helyet ahol tárolod az üzemképtelen segédmotorkerékpárt a biztosítónál és ilyenkor nem kell arra az időre fizetni a biztosítást. Persze egyszerűbb lenne érdeklődni a biztosítóknál.
Sziasztok!

Megint egy biztosításos eset... Röviden: smkp.-ra a vásárlás pillanatától az eladásig folyamatosan kell kötelező biztosításnak lennie?

Hosszabban: Tegyük fel, vettem egy rossz smkp.-t, költözés stb. miatt darabokban állt egy évig a sufni mélyén, majd megtaláltam, összeraktam, kipofoztam, és szeretném használni. Igen ám, de eddig nem volt biztosítása (mivel nem is volt használva). Ha most kötök rá, megbüntetnek, amiért nem volt eddig biztosítása? Hogy bizonyítom, hogy nem volt eddig használva? Vagy mindegy, biztosítást akármikor lehet kötni, csak az a lényeg, hogy ha nincs, ne közlekedjek?

Néha azt gondolom, hogy a rendszámos járművekkel a látszat ellenére egyszerűbb az élet, mert ott ilyenkor egyértelműen ki lehet vonni a forgalomból, de egy 50-esnél ez persze nem működik...

Előre is köszi a segítséget!
Sorry, inkább maradtam volna csendben.....
De legalább megtudtam, hogy mi a helyzet....
Milyen szankció?
Attól mert a tulajdona még nem jogosult vezetni, mert nincs rá jogosítványa.
Bármit csinál így övé a nyeremény.
na de ha az ő tulajdona akkor nincs ilyen szankció csak a sima bünti
Neki kölyök az asszony? Há' ini pedofilia?
Bocs, hogy nem így van....

Sokan vettek hitelre motort, a kérdésre ami a hitelelbíráló lapon van azt szokták beírni, hogy folyamatban. Soha és senki nem ellenőrzi utána.
Börtönbe a büdös kölyökkel!...
De miért vezeti?
Azt kell mondani, hogy engedélyed ellenére elvitte otthonról..... és akkor még megb....ák jogtalan járműhasználatért is, de téged nem büntetnek meg.
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok a témához, de azt azért tegyük hozzá, hogy csak akkor tudsz venni nagy motort jogsi nélkül, ha kp-val fizeted az egészet. Hitelre csak akkor tudsz, ha már van jogsid, vagy ha már jársz tanfolyamra.
azért mert ha pl veszek egy motort az asszonynak és vezeti akkor csak őt büntetik meg
ha a nevemen van akkor engem is mert olyannak adtam akinek nincs jogsija