Köszi a választ, amúgy az adásvételin nem volt feltüntetve, hogy mennyi ccm-s, mi viszont 250ccm-sként vettük még, és úgy tudjuk, hogy az is. Amíg nálunk volt addig szerelőhöz nem kellett vinni, szóval 1000%-ra biztosan azért nem tudjuk, hogy 250ccm-s e.
A szerelő megállapította? Hivatalos dokumentumot kérj róla, szakértőivel.
Egyébként meg két hónap.... Mit akar? Pfffff.....
Vissza akarja követelni? Hát akarja.... nem fogja.
Akkor állítsa vissza a quad állapotát olyanra, amilyen volt amikor elvitte.
Na ez ugye sosem fog sikerülni ..... de lehet tőle ilyet kérni, hadd gondolkodjon ő is.
Egyébként mi áll az adásvételiben, hány ccm?
Valóságban mennyi?
Te tudtad, hogy mennyi és nem az került az adásvételire? Szándékosan, véletlenül?
Te is gondolkozz.....
Üdv!
Olyan problémám volna, hogy ha eladtam egy 250ccm-s quadot, majd a vevő két hónap elteltével felhívott és nekiállt fenyegetőzni és vissza akarja követelni a vételárat, mert elvitte szerelőhöz és ott azt állapították meg, hogy csak 200ccm-s a quad.
(Adásvételi szerződés természetesen készült.)
Ilyenkor mi a teendő?
Ha külföldi papírral veszed,és te honosítod,akkor nem lesz eredetiségvizsga. (Magyarul ha te vagy az első tulaj itthon) Műszakin meg ilyesmivel nem foglalkoznak,nem szedik szét,nem mérnek rá stb. Legalábbis itt. Amit elsőnek írtam,annak kicsit járj utána,mert idén sok dolgot módosítottak,ez még tavalyi infó.
Motort vásárolnék. most még külföldi okmányokkal van. és van egy olyan probléma hogy gyárilag 125ccm de 150ccm-es henger van rajta... ez problémát jelent az eredetiségvizsgán? vagy a műszakin? kellene hozzá egy 125ccm-es henger? vagy ccm-et nem néznek?
ne idegestis már holnap lesz 3 hete hogy voltam bent okmányirodában jogsit intézni...azt mondták 3 hét kb. küldenek sms-t mikor megjön és mehetek érte. de ezt gondolom mindenhol máshogy intézik...
Üdv!
A jogosítványnak van valami kiküldési határideje vagy hasonló? 2 nap híján 6 hete várom, hogy kiküldjék. Az okmányirodában annyit mondtak hogy várjak tovább...
Nem,egyértelmű,hogy nem,de negyedévente nem perkálok nekik 18-at Üzembentartóival nincsen semmi para,azzal nem lehet gond,majd utánajárok,hogy is van pontosan.
Köszi. De,ha visszaveszem anélkül,hogy megtörténne az átírás,akkor a nevemen marad. Ugyanúgy új törzskönyv meg forgalmi? Idő közben rájöttem,hogy az üzembentartóival is át akart verni a biztosító,mert azt mondta,hogy megoldjuk,de új szerződést kötünk,és ugrik a bónusz is.
biztosítási csalás, az eladást 5 napon belül le kell jelenteni z eladónak, az átírás díja több lesz, mint amiről beszélünk. Forgalmi, törzskönyvcserék, stb.....
én eddig minden évben újrakötöttem ugyanannál a biztosítónál.
a felmondásra ráírtam hogy újrakötés + az ajánlatszámot amit a kalkulációra adtak és simán megoldották.
Nekem is ez az első ilyen jellegű ügyem. Kiderül,mi lesz Mindenhol csak jópofiznak,meg mosolyognak,de közben egyáltalán nem érdekled őket,hiába vagy ügyfél,vagy leendő ügyfél (igen,külföldön egyáltalán nem így van). Még nem tudom,mi lesz belőle,de jó lenne már kezdeni vele valamit. De,mint mondtad,majd várok 1 hetet a felmondás és a kötés között,vagy személyesen elsétálok a papírokkal egy alkuszhoz.
hozzáteszem ez tavaly történtés teljesen laikus voltam akkor,nem hülye,nem tudtam,hogy működik,első ilyen biztosításom volt....mindenesetre ugye akartam akkor újrakötni,de nem lehetett,de addig balhéztam ott,amíg a régi és új bizti külömbségét,3000HUF-ot kifizették zsebbe :)
Egyébként meg két hónap.... Mit akar? Pfffff.....
Vissza akarja követelni? Hát akarja.... nem fogja.
Akkor állítsa vissza a quad állapotát olyanra, amilyen volt amikor elvitte.
Na ez ugye sosem fog sikerülni ..... de lehet tőle ilyet kérni, hadd gondolkodjon ő is.
Egyébként mi áll az adásvételiben, hány ccm?
Valóságban mennyi?
Te tudtad, hogy mennyi és nem az került az adásvételire? Szándékosan, véletlenül?
Te is gondolkozz.....
Olyan problémám volna, hogy ha eladtam egy 250ccm-s quadot, majd a vevő két hónap elteltével felhívott és nekiállt fenyegetőzni és vissza akarja követelni a vételárat, mert elvitte szerelőhöz és ott azt állapították meg, hogy csak 200ccm-s a quad.
(Adásvételi szerződés természetesen készült.)
Ilyenkor mi a teendő?
A jogosítványnak van valami kiküldési határideje vagy hasonló? 2 nap híján 6 hete várom, hogy kiküldjék. Az okmányirodában annyit mondtak hogy várjak tovább...
eladó-vevő-segédmotor adatok & 2 tanú
a felmondásra ráírtam hogy újrakötés + az ajánlatszámot amit a kalkulációra adtak és simán megoldották.
Az mennyire lenne járható a mai világban,amit HPeti írt? Ha nem túl nagy gond,hogy ennyit kérdezek
Köszönöm.