Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Minden lehetséges variációval 80 ezret fizetek? Azért ide írtam,hogy milyen jogorvoslat alapján mondjam a biztosítónak,hogy verje a fejét az asztalba,mert ebben és ebben a paragrafusban feketén-fehéren ott van,hogy bármikor beadhatok egy kérvényt arról,hogy közös megegyezés alapján bontsuk fel a szerződést. Vagy akármi hasonló. Elvégre a biztosító vagy a posta baszta el,ami engem nem érdekel,oldják meg egymást közt..
Szia! Én sem vagyok jogász, de az oké, hogy eladod a motort és mire újra a neveden van, befizetted azt az összeget, amit a biztosításra kellene fizetned.
Én szeptemberben vettem a motort 7ezer/ negyedévente a biztosítás és mikor novemberben volt a váltás nem tudtam váltani mert 2010-től, úgy van, hogy csak akkor válthatsz ha letelik az 1év, szóval én majd csak szeptemberben válthatok/legalább is ezt a tájékoztatást kaptam/ . Így valószínű váltani nem fogsz tudni és az egyéb variációkkal is ugyan ott leszel, hogy kifizetted az éves díját a biztosításnak!
A mabisz díj meg 100Ft/nap,azaz cirka havi 3000. Az annyit tesz,hogy 18ezer 6 hónap,vagyis fél év alatt fizetném be ezzel a hátralékos díjjal az egyik negyedévem. Vagy az akkor 100Ft/nap,ha nincs érvényes biztosítás,és amíg meg nem kötöm,visszamenőleg ennyit perkálok? Emlékszem,mondta a jürgen a biztosítóban,hogy fizessem be nyugodtan a negyedévem,mert különben 100 Ft/ nap lesz. Én meg nevettem,hogy sokkal jobban járok vele.
Figyelj,simán ki lehet játszani üzembentartóival vagy azzal,hogy eladom.. De ezekhez vajmi kevés kedvem van. (Az üzembentartóit a biztosítós csaj mondta,de az nekem nem fekszik,repülne a bónusz). Szóval max eladom a motort papíron jelképes összegért.. Azért a jogi háttere is érdekelne a dolgoknak,de lehet,hogy rosszkor zavarok,és DrBear téli álmot alszik ebben az időben
Megértelek, de sajnos ott fogsz maradni ahol vagy.
Arra fel emelte, hogy.... a tartalom: " az elmúlt időszakban a kimutatások szerint sok balesetet okoztak a motorkerékpárosok/segédmotor kerékpárosok így megnövekedett a biztosító kockázata ezért a vállalt többletkockázat miatt kénytelenek megemelni a biztosítási díjat...."
Hiába küldöd el nekik, hogy már máshol vagy..... úgyis tudják, hogy nem. Nem köthetsz máshol amíg van élő szerződésed. Az pedig van.Ezt pár kattintással ők tudják megnézni a leggyorsabban, de minek is mert náluk vagy.
Hiába magyarázod, hogy későn kaptad meg vagy meg se kaptad..... teljesen mindegy. Ők azt fogják mondani, hogy a rendszerükben látja, hogy kiküldésre kerültek időben.

Megint azt mondom, hogy saját érdeked is időben lépni, tájékozódni, váltani......de ha úgy emelnek ahogy írtam, az ellen nincs mentség. Sajnos joguk van díjat változtatni akkor is, amikor te már nem mondhatod fel.
Májusi a fordulóm.
Köszi a választ,de inkább semmisnek tekintem,mert nem az én javamra írtad Persze ne írj marhaságokat, bizosítóban melózol,és jutalékra hajtasz? Tényleg későn küldte egy bizonyos K , máshol is megmondják,hogy a helyi biztosítónak ez a szokása. Ebben tájékoztatott engem,meg rizsázott és blabla. Biztos,hogy nem fogok ott maradni + 1 évet.. Megoldom Mondjuk nem tudom mire fel emelte 7-ről 17-re,de mindegy is. Majd kapnak egy szép választ,hogy hol nyalogassák a lovakat,mert azok kényesek,és ott szeretik. Meg mellé elküldöm,hogy rábasztak,már máshol vagyok,és megoldottam A csekket képesek időben küldeni,érdekes. Mellesleg neki lenne kötelessége szólni,persze IDŐBEN. (Sőt,lehet,meg se kaptam,elvégre nem ajánlott,tértivevény stb. levél,hanem mezei boríték,amit a gyepszedők is elvihetnek a kapunkra biggyesztett ládikából )

De tényleg köszi a gyors és precíz választ. Mondjuk a következőben jöhet a kiskapu
Egyébként miért is kell várni a biztosító levelére? Mindenki tudja mikor van az évfordulója...azt is tudja mikor lehet felmondani... saját érdek, hogy foglalkozzon, utánajárjon az ember?
Nem?
De!
áááá..egyáltalán nem jellemző hogy a bizti későn küldi ki a levelet
Nem BearDr vagyok..... majd jön ő is és hozzátesz vagy elvesz...vagy módosít dolgokat.
Ez van.... évfordulóra köthetsz/válthatsz. Ezt a forduló előtt 30 nappal jelezned kell. Ennyi.
Na díjnemfizetés miatt megszűnik ill. felmondja a biztosító -mert nem fizeted be- ez kb. fél év mire így lesz... utána hiába kötsz valahol, ott újra kell kötnöd biztosítást és az elmúlt időszakra, amíg nem fizetted mabisz díj...ez így már jóval több idő és macera, mintha maradnál még egy évet ott ahol vagy.
Amúgy nem hinném, hogy a biztosító későn küldte ki a levelet...hiszem köztudott, hogy már októberben hallani mindenhol, hogy november elsejétől lehet biztosításokat felmondani (vagy évfordulóra)..... meg ugye a saját érdeked is, hogy tájékozódj miként alakul a következő éves biztosítási díjad más-más biztosítónál.
Ahhoz pedig -sajnos- joga van a biztosítóknak, hogy a felmondási lehetőségre adott 30 nap (november vagy évforduló előtti 30 napot megelőző 30 nap) és az újrakötésre adott újabb harminc nap (december vagy évforduló előtti 30 nap)
A trükk ott van, hogy nézed a biztosításod..... kedvező.... ezért nem mondod fel a felmondási idő alatt.... majd a felmondási idő utána biztosító módosítja az árakat egyéb dolgokra hivatkozva. Na ilyenkor cumi van... mivel már nincs lehetőséged felmondani és beszoptál még egy évet a jelenlegi biztosítónál....ha tetszik, ha nem.
Ilyet szoktak játszani...főleg az AHB
Hello DrBear!

Tudna segíteni? A biztosítótól későn kaptam meg az évfordulós levelet (megkaptam egyáltalán?) amibe közlik,hogy drasztikusan emelkedik az idei díj. Bementem,beszélgettem velük,küldtem egy levelet közös megegyezéses felmondás címen,mivel későn juttatták el a levelet. A válaszban az szerepel,hogy a fordulópont előtt kellett volna jelezni 30 nappal,és ez nem történt meg,ezért marad a biztosításom. (évi 55+baleseti 18? ) Kérdem én,ilyenkor mivan a közös megegyezés útján bármikor igényelhető a felmondás c. szabály? Nem írtam bele bizt.váltást,csak a magas ár miatt sírtam egy keveset. Más biztosítóknál (netrisk) vannak 4-5 ezerért/negyedév (Genertel) biztosítások. Újat szeretnék kötni,ven erre valami kibúvó,had rágódjanak a kis aktakukacok pesten?
Üzembentartói vagy eladáson kívüli egyéb megoldás szóba jöhet? Persze jó lenne,ha az a kevéske bónusz is maradna.

Dani
Ja és köszönöm a segítséget mindenkitől! Ezt majdnem elfelejtettem :)
Igen, írtam neki hogy küldje bankszámlára. (Azóta nemjött válasz)

Csak azt nem értem, hogy 400.000 Forintot aki kimer fizetni látatlanba (mert jó sok pénze van ) az már megtudná venni újonnan is nem?

Nemvagyunk egy csóró család, de még 10.000 forintot sem vagyok látatlanba hajlandó kiadni.
Hát van rá esély, aláírom. :)

Anyázás meg nem az én stílusom. :) Szeretek intelligens emberekkel intelligens módon beszélgetni.
ettől még népszerű vagy hisz itt eszmecserélünk és anyázás még nem volt.Sajnos a valószínűsége igen csekély egy ilyen vásárlás reális létrejöttének.A magas szállítási díj miatt szinte elképzelhetetlen.Persze vannak biztosan ennyire mazochisták ,hogy ők direkt bukni szeretnek és a befektetett 100 dodóból csak 74 et akarnak viszontlátni vagy éppen ők is tőkeáramlással szeretnék segíteni az ungarise helyzeten .....ez is lehet .De szerintem simán csak átbaszás van
Na gondoltam, hogz nem leszek népszerű... :) CrazyJoe, sosem mondtam, hogy tudok mostani magyar fejjel gondolkodni, nem is akarom megjátszani magam, illetve azt sem kételem, hogy igazad van sokmindenben. De az eredeti téma ugye az volt, hogy miért lenne csaló az illető csak azért, mert külföldről akar motort venni? Egy angol szerinted mennyire van képben a magyar helyzettel, ő mennyire tud mostani magyar fejjel gondolkodni? Egy átlag angol átlátja mindezt, amit leírtál, és ezért nem is fog innen vásárolni, tehát csak csaló írhat?

Azt mondtam, hogy ezen a ponton még akár rendes vásárló is lehet az illető. Az, hogy miért éri meg neki innen venni, egyáltalán miért jutott eszébe Magyarország, arra meg meglehet a saját indoka, ezt nem tudom nyilván megmondani. De ne bélyegezzük meg csak azért, mert angol (legalábbis angol nyelven ír).
És azt is állítom, hogy ezen a ponton az illető nem tud kárt okozni nhaydennek, és nem kerül semmibe megadni egy e-mail címet. Ha tényleg egy csalóról van szó, akkor ezután úgyis ki fog derülni.

Egyébként, én is vettem már egy csomó dolgot külföldről, pl. e-bay-jel. Ez nyilván egy bizonyos fokig lutri, meg bizalom kérdése. De még egyszer sem szívtam meg. Egy kis ész. utánajárás, emberismeret, levelezés, bizalom; ennyi a titok. Véletlenül motort is vettem látatlanba Belgiumból Magyarországról. :) És nagyon jól jártam vele. És az én esetemben pl. az volt az egyik döntő indok, hogy a belga pénzt magyar embernek akartam adni, de ezt nem kötöttem az orrára. Tőkeáramlás. :)

Persze kaphattam volna nyilván egy "nem nyert" cetlit is akármelyik látatlan vásárláskor az áru helyett, de ezt a gondolatsort folytatvaa eljuthatunk odáig, hogy sose vegyünk semmit, magunk készítsünk mindent, mert ki tudja, hogy a Tesco-ban vásárolt virsliben nem ízesített lósz@r van-e. Szóval egy kis bizalom, emberek. Ha az illető küld pénzt, akkor mindenki boldog. Ha nem, és ügyeskedni próbál, akkor meg nyilván csaló. De előtte ne ítéljük már el az embereket.
szokott ez így lenni-...
Csak annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy szerinted egy angolnak (1000 GBP ~400.000Ft a minimálbér) megéri látatlanban megvenni egy motort minimális árelőnyért? Persze ez az árelőny nem létezik, hiszen neki szállíttatnia kell a motort és aztán honosítani is... Nézd meg az angol használtmotor árakat, számold hozzá az árukhoz a szállítás és a honosítás költségeit, és aztán képzeld magad az ő helyébe, hogy mindezek mellett Te vennél-e a helyében külföldről látatlanban motort...
bosszantó hogy igazad van
no akkor elmondom neked az igazat Te nagyonbelgium!
Magyarországon 50.-e km-t futott sx4 -et talán 100 ból egyet találsz.A többi 99-et részletre vették ennél fogva nem értékelték mert csak havi20 ba került nulla beugróval.Magyarán kb bele is szartak és hogy ez még ne legyen elég :kötelező volt a casco kötés a finanszírozáshoz így az is visszaigényelte az áfát a biztitől aki soha nem tett volna ilyet.És miért?na miért?mert egyszerűen rászorult.Ugyanis zsidoland bankjainknak köszönhetően a 20-as törlesztőből lett 51.000.- .Így a "kicsitsérült" alkatrész óriás piacra lelt kishazánkban.Mindenki -tisztelet a kivételnek-valahogyan meg akar,akart szabadulni szuperfinanszírozású gépjárműhitelétől.Magyarán a bankok úgy szopatták ki a biztosítókat ahogyan csak lehet.Védekezésképpen természetesen a biztosítási nyomozó üzletág ezzel párhuzamosan fejlődött és fejlődik-ugyanis a különböző biztosító társaságok nem nézték jó szemmel,hogy ők fizetik a törlesztőrészleteket.Tehát gondolhatod hogy ha az emberek kurvanagyrésze összevissza törögette és teszi ezt a mai napig-kisautóját,akkoor nagy valószínűséggel az 50.e km-t futott csoda annyira elhanyagolt és annyira nem volt pénz semmilyen szervízre hogy az 50ezer csak ártott neki többet mint a belga 150-200 ezer. Szóval ha Belgiumban élsz az elmúlt években akkor nem is tudsz mostani magyar fejjel sem gondolkodni sem látni ,ezért ne is tedd mert csak magad nevetteted ki.
...nincs rossz nő csak kevés pia...ugyhogy alkohollal én is megbízom a szüleim döntésében
Amikor kint éltem/melóztam Bécsben járt hozzám autót javíttatni egy indiai srác.
Rendes volt, csomagküldős cégnél melózott. Régóta Bécsben élt már és kb. 7-8 éve nem volt otthon, mert ha hazamegy nem tudott volna visszajönni. Akkor volt 29 éves.
Azt mondja egyszer, hogy megy haza nősülni....
Kérdezem, hogy azt meg hogyan?
Erre mondja, hogy a szülei kiválasztották neki a leányt.... és amúgy is "késésben" van, mert náluk 27 éves korig meg kell nősülni.
Szóval hazament nyáron és megnősült.... úgy, hogy semmit nem tudott és soha nem látta a leányt...de megbízott a szülei ízlésében.
Ennyi
Nálunk nincs sufni szervíz