Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv smice!

Azért ez nem ilyen egyértelmű:

Ennél a kérdésnél a C válasz a helyes. akkor most már csak azt kellene tisztázni hogy a segédmotorkerékpár minek minősül.

Mit jelent ez a tábla?
Kresz teszt - Haladás az úton
a, Járműforgalom elől elzárt útszakasz.
b, Az útra csak személygépkocsival tilos behajtani.

c, Az útra – a kétkerekű motorkerékpár kivételével – gépjárművel, valamint mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos.

Magyarázat: A tábla jelentése: „ Gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos.”
(kresz teszt / Haladás az úton / Az útkereszteződés előtt / A továbbhaladás iránya)
Hű, egy ideje nem néztem fel ide, közben meg szépen gyűltek a válaszok. Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált! Mivel DrBear jogász, az ő válasza szerintem a legmérvadóbb, úgyhogy akkor keresek más útvonalat (már megint)... Meg elolvasok egy friss kreszkönyet/beszerzek egy új vizsgaprogramot.

Amúgy én is Adolfó logikája mentén próbáltam okoskodni, hogy az autós tábla kitiltja nagyjából az összes két nyomon haladó gépjárművet, de engedi a 2 kerekű motort/smkp-t, a motoros tábla meg ugye a motort/triciklit/oldalkocsis motort tiltja ki, tehát a két halmaz uniójában sincs benne a smkp. De akkor ezek szerint mégis.

Meg - teljesen önkényesen - feltételeztem egy felfelé kompatibilitást a tiltó tábláknál: ahova szgk.-val nem hajthatsz be, oda busszal se, ahova motorral nem, ott oldalkocsis motorral se... stb.; és ahova smkp.-val behajtani tilos, oda motorral se mehetsz be, de fordítva nem igaz, gondoltam én.

Köszönöm mégegyszer a válaszokat, legalább látom, hogy nem csak nekem nem volt egyértelmű a tábla, így már kevésbé érzem magam hülyének.
Akkor látható igazi 'féknyom' is, mondjuk a követési távolság fejezetnél?
Menj aludni, pihenni..... gyűröm a kérdéseket amíg tudom
az egészet
a módosításokkal együtt.... és a seggemen van, tükörből nézem...vagy ha valami kérdéses mondom a rendőrnek, hogy nézzen utána és letolom a gatyám
Le vagyok fáradva.... sok volt a mai 12 óra, meg amivel eltelt a nap....
Ezek a képek a táblákról, messziről úgy néznek ki, mint ha valamiféle bőrre lennének nyomtatva. Fogadjunk magadra tetováltattad a fél KRESZ könyvet
Az én szótáramban a 'vita' soha nem volt negatív szó, hanem olyan, ami előreviszi a dolgokat. A veszekedés, ami a rossz
dehogy van vita..... beszélhetünk
Mielőtt még valaki megfeddne: nem akarok okoskodni (pláne nem ezekkel a két lábon járó paragrafusgyűjtemény Urakkal), hanem normálisan vitatkozni
Amúgy én nem akarok meggyőzni senkit.... aki nem hiszi, próbálja ki.
Holnap első dolgom lesz
Ja, hogy félpótkocsi külön felmentést kap.
Szerezz be egy újabb kiadást.
Mintha írtam volna, hogy nézz után, hogy minek mi a fogalma hova sorolják jellegét/kialakítását tekintve.
A nyerges ótja nem pótkocsi, hanem félpótkocsi. (Ezt majd keresd ki magadnak, hogy miért...nekem nincs már kedvem.)
Így is lusták vagytok.....
"Nagyon elvagytok foglalva az mkp-t ábrázoló táblával, pedig NEM az tiltja ki az smkp-t, hanem GÉPJÁRMŰVEL behajtani tilos tábla."
Akkor az első visszavonva.
A másodikra visszatérve: "a nyerges vontató nem pótkocsi". Ezt valahogy gondoltam Viszont nagy a valószínűsége, hogy nem te magad fogod behúzni az útra (vagy éppen nem, mert a tábla tiltja), hanem egy tgk. Na már most, a tgk (vagy bármilyen gépjármű ami húzhat pótkocsit)+pótkocsi miben más, mint a nyerges? Sőt, még talán mezőgazdasági vontatóra és lassú járműre sem vonatkozik.
A #2679-ben is.
Megelőztél
Azért megnézném, hogy vizsgáztatsz le egy nyergest lassú járműnek. Mikor TGK-ból nem lehet lassú jármű.....
Ebben mi a fura?
Csak neked?

1. kamion-t SOHA nem fogsz lassú járműre vizsgáztatni, tehát az írásog hülyeség

2. Ha tudnád a fogalmakat, meghatározásokat....akkor ilyet sem írnál.
A nyerges vontató NEM pótkocsi.
Te és ti meg abba a hibába estetek, hogy nem tudjátok mit jelent és kire/kikre vonatkozik a GÉPJÁRMŰVEL behajtani tilos.
A pros szegélyű fehér kerek, szgk-t ábrázoló tábla NEM csak szgk-ra vonarkotik.
Utána kell nézni, hogy milyen járművek tartoznak a GÉPJÁRMŰVEK csoportjába.

Nagyon elvagytok foglalva az mkp-t ábrázoló táblával, pedig NEM az tiltja ki az smkp-t, hanem GÉPJÁRMŰVEL behajtani tilos tábla.
Mondjuk vannak fura dolgok a magyar KRESZ-ben:
1. A1-es már vezethetsz lassú járművet. Ha egy kamiont lassú járműre vizsgáztatsz le, már 16 évesen pattanhatsz is bele, akár túlméretes is lehet.
2. A pótkocsival behajtani tilos táblával jelzett területre, behajthatsz nyerges vontatós kamionnal.
Nem véletlenül van a kettő megkülönböztetve. A sima mkp-val behajtani tilos tábla, nem vagyok benne biztos, hogy vonatkozik a segédmotorra vagy sem, abban viszont biztos vagyok, hogy fordítva nem áll a dolog! Életszerű, hogy egy lakott területen kívüli, többsávos gyorsforgalmi főútról kitiltják a segédmotorosokat, annak ellenére, hogy nincs kötelező legkisebb sebesség (ugye autóúton és -pályán evidens, nincs szükség táblára). Motorral pedig minden további nélkül közlekedhetsz az adott úton. Szerintem abba a hibába estél, hogy azzal a logikával morfondíroztál, hogy a "Személygépkocsival behajtani tilos" táblát, aminél tgk. és busz SEM hajthat be, egy kalap alá vetted a segédmotorossal. Szvsz. itt (smkp) a fordított logika működik, azaz a kisebb sebesség, nem a nagy súly és méret miatt szűrik a közlekedőket.
Mert lehet olyan kerékpár út pl. ahová ugye az alap KRESZ szabály szerint smkp-val fel lehetne hajtani az előírásoknak megfelelően. De mégis ki van tiltva onnan.
A kerékpárút pedig értelemszerűen mkp-val egyáltalán nem szabad behajtani. Csak ugye nem jelölnek minden egyenként, hogy mivel nem lehet.
Felsorolhatnák, hogy: szgk. tgk. busz, traktor...stb.
Semmi értelme, ami nem tiltott az szabad elv itt nem érvényes.