Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én őszintén ezt sose értettem, de lehet, hogy egy maradi hülye fasz vagyok de hogy lehet egy járművet interneten keresztül dobozba piros szalaggal átkötve megvenni?
azt ha egy hót kótvaros szar az egész betonnal kiöntött blokkal, miközben az eladó azt bizonygatta, hogy az egy superbike akkor mi van?
Én az asszonyt se vettem el annélkül, hogy ki ne próbáltam volna
Még azt elmesélem a poén kedvéért, amikor a frissen vásárolt mobilom előlapja elrepedt, és kerestem hozzá előlapot (otthon pár száz forint), mindenki hülyének nézett, hogy ugye viccelek? Miért nem veszek új telefont? Dühítően nem becsülnek meg semmit.

Házakkal ugyanez a helyzet, szörnyű állapotban vannak, miután szinte mindenki csak bérli az ingatlant, pár évente arrébb költöznek, a főbérlő meg csak akkor költ rá, ha összeomlik. Na mindegy, bocs a sok szájtépésért...
Nézd, én Belgiumban élek, és történetesen autóvásárláson gondolkodom. Az a helyzet, hogy ha évente nem is, de a 2-3, esetleg 4 évenkénti autócsere teljesen általános, ennél régebbivel nem nagyon jár senki, legfeljebb a nagyon szegények (értsd: pályakezdők, egyetemisták, középiskolások). A régi autókat talán ezért lehet olcsón behozni Mo.-ra, mert kint nincs értékük, senki nem vesz ilyet. Nem is nagyon lehet látni kb. 5 évesnél régebbi jármű hirdetést.

Mo.-on 1-1.5 millió forint közt olyan hibátlan Suzuki SX4-eket kapsz, amik 50e kilométer körül mentek. Belgiumban ezért a pénzért nagyon-nagyon jó esetben 150e kilóméteres sx4-et kapsz, azt is leharcolt állapotban. A jobb SX4-esek ennél 2x, 3x drágábbak, és még mindig több a kilóméter bennük, és két évvel régebbiek. Linkeljek autóhirdetéseket?

Itt ha végigsétálsz az út mellett, tele van letört autóalkatrészekkel, iszonyat állat módon vezetnek, lámpától lámpáig 50m-eren is padlógázzal max. fordulaton mennek, hogy aztán satufékkel álljanak meg. Minek foglalkoznának az élettartammal, fogyasztással, bármivel, amikor nemsokára lecserélik? Szinte alig látsz autót horpadások, letört visszapillantó, kitört lámpa és egyéb kisebb sérülések nélkül. És akkor még a futómű, motor és egyéb nem látható dolgok állapotáról nem is beszéltünk, de szívesen összevetném egy átlag magyar ember kocsijáéval, aki ugye úgy megy, hogy jaj nehogy megkarcoljam a fényezést, mert rámegy a fél fizetésem.

A sufniszervízben viszont igazad van, erre nem gondoltam, ez tényleg magyar népi játék.

De nem légből kapott, amit mondtam. Én ebben élek.
"Ha belegondolsz, egy nyugat-európainak baromira megéri Magyarországról járművet vásárolni, mert az itteni árak náluk aprópénznek számítanak, a járműveket mi jobban megkíméljük, mert nincs pénzünk, hogy évente cserélgessük, mint ők,"

Hát nem tudom nézegettél-e már külföldi autó-motor árakat.
Ha ott drágább, akkor miért hordják be az országba a sok külföldi autót? Kint fillérek...főleg az idősebb járművek.
Mi jobban megkíméljük? Ne nevettess.... Nekik van pénzük rendesen szervizeltetni...Mo-n meg fusi vagy össze-vissza ahogy van pénz és akkor is csak a legszűkségesebb...
Külföldön sem cserélgetik évente...mi meg főleg nem. Csak a flották, 3 évente...
Hát egy hét alatt 3 ilyen kóbász keresett meg, william scott és társai. Levelezgettem velük, majd el lettek zavarva a picsába. Pont ugyanezt elemeztük az adásvételcserebere topicba. Ott is futottak páran ilyen kört

Google: nigériai csalás
Dob rá pár hasonló sztorit
Nem tudom, mi ez az általános bizalmatlanság... Én pont most vettem egy amerikai gyűjtőtől egy ritkaságnak számító gitárt, PayPal-lal fizettem. Rosszul esett volna, ha elküld a kurva anyámba, hogy hülye magyar, úgyse fogsz fizetni.

Ha belegondolsz, egy nyugat-európainak baromira megéri Magyarországról járművet vásárolni, mert az itteni árak náluk aprópénznek számítanak, a járműveket mi jobban megkíméljük, mert nincs pénzünk, hogy évente cserélgessük, mint ők, és mivel EU ország vagyunk, így a behozatal is minimális költséggel jár.

Én megadnám neki a PayPal címem, ami gyakorlatilag egy e-mail cím; azzal a világon semmi kárt nem tud okozni. Név és telefonszám viszont a pénzküldéshez nem kell, szóval azt el is titkolhatod, azt gondolom a futárszolgálat miatt kérte. Szóval ha megjött a pénz, ráérsz akkor nevet/címet/számot megadni, akkor jöhet a futár, és mindenki jól járt. Ha magyarázkodni kezd, hogy de a futár elvinné, mielőtt pénzt küld, vagy előbb küldj neki pénzt vagy bármi hülyeség - na akkor küldd el a kurva anyjába.

Lehet naiv vagyok, de ez simán lehet egy rendes vevő is. Mindenesetre addig ne adj át semmit, amíg a bankszámládon nincs a pénz ténylegesen. Akkor már baj nem lehet. Esetleg név és cím alapján próbálj rákeresni a neten, hátha fent van facebook-on vagy akárhol, az mindenképp megnyugtató, ha látod, hogy tényleg van ilyen személy.
ja ,nigéria a menő.bár minap eladtam egy corollát nigériainak.állitom egy hete még kergette az oroszlánt a fövenyen.de az legalább kp jött
Már az én bankszámlaszámomat is kérték, hogy Pénzt tudjanak rátenni! Na én legalább egy hónapig szívattam , azt hiszem nigériait. Aztán mivel csak nem akart pénzt küldeni, elküldtem! De rendesen!
Amikor a pénz a kezedben van, akkor küldd a motort!
ENNYI!
Ha másképp csinálod ráqrsz, mint az egerek 42-ben!
velem ugy hetente megesik......kétszer.
erről szól mostanában a fáma.a meghirdetett terméket valóban elviszi a futárcég miután ő átküldi neked az igazolást az utalásról szép banki papiroson...csak a lóvé nem jön meg.soha..válaszolj neki nyugodtan magyarul...eképp:"takarodj a kurva anyádba!"
nem fog az 1 forintot sem küldeni, inkább arra akar rábeszélni hogy te küldj neki
Szerintem ne foglalkozz vele.
Hello!

Egy kérdéssel fordulok most hozzátok. Tegnap feltöltöttem egy hírdetést a képesmotorra. Pár órával később már jelentkezett e-mailon keresztül egy érdeklődő. Az ára és a szervíz időpontja érdekelte. Válaszoltam rá, ma reggelre meginnt írt, hogy neki az ár az megfelelő.

De itt jön az ami nekem gyanús.
Paypalon keresztül szeretne fizetni (nem értek hozzá de furcsa) és egy futárcég vinné el a motort.
Kérdem én ha elküldi a pénzt és én megadom az adataimat lehet belőle valami bajom? Átverés stb?

Itt az e-mail másolata:
Thanks for your response. I'm ok with the price and condition you gave me and i will be paying through paypal(www.paypal.com).. So i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a paypal account and if not you can easily create your PayPal account on their website at www.paypal.com and send me your PayPal email for the payment and here is my details below to show you that am seriously interested in your item

Cím
Cím
United Kingdom
England
Date of Birth:

So kindly get back to me with your PayPal details like this below

Full Name:
PayPal Email:
Phone Number:

As soon as i receive this details from you, i will proceed with the payment immediately and i have already arrange for a private shipping agents that will come for the pick up of the item at your house door step and they will take care of the picking up document including the full information to pick up the item at your house door step. So I will need your home address as soon as the payment is made to you.

(A címét és a nevét azért kitöröltem)
na igen
motorra van zseton átíratni nem?
nem kell annyira nyújtózkodni vazzeg
4 sor van az adásvételin, ahova dátum kell.
A hatályba lépés időpontja az én felfogásomban, az adásvételi érvénybe lépésének napja, tehát attól az időponttól él a szerződés. Én erre gondolok.
Ez mennyire biztos info?
senki nem fog megbüntetni semmiért,ugyanis ha a rendelkezésre álló határidőig-15 nap-nem iratod át ,akkor az illetékes okmányiroda felszólít ennek rendezésére mellyel ujabb 15 napot kapsz.
Szerintem egy adásvételi szerződés hatályba lépési ideje az, amikor a jármű a vételár ellenében átadásra kerül. Az az időpont.
Sziasztok!

A mai nap folyamán boldog tulajdonosa lettem egy 2004-es Kawasaki z750-nek.

Sajnos átíratni még nem tudom lóvé hiányában...
Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek jó az, ha az adásvételire a mai nap került, mint okmányok adása vétele, jármű birtokba vétele és kelt. A szerződés hatályba lépése pedig 2012.07.01 lett (akkor kapok fizut...)
Tehát lényegében az átírási határidő, az a 15 nap, az 07.01-től indul így?
KRESZ
2. § Fogalmak
II. A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak
b) Gépjármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt. A mezőgazdasági vontató, a lassú jármű, a segédmotoros kerékpár és a villamos azonban nem minősül gépjárműnek.

Magyarul olyan autós táblánál behajthatok segédmotorkerékpárral, sőt még villamossal is, ha épp azzal járok arra.

Na ezek alapján megint arra szavaznék, hogy akkor mégis csak be lehet hajtani, nem? Cáfoljatok meg. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor a motoros tábla vonatkozik-e smkp.-ra. Hétvégére beszerzek egy tesztet én is.
A kép lemaradt az előbb.
Most csináltam meg egy segédmotoros Kresz tesztet és pont az autós tiltó táblát adta be ahol az a helyes válasz hogy segédmotoros kerékpárral be lehet hajtani.