Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha bírósági szakaszban derül ki, hogy a sértett nem is sértett hanem tanú, olyankor mi van?
Sziasztok! Interneten keresztül utána tudok nézni a motoromnak? Krosszmotorról van szó, és már mondták páran, hogy ezek után érdemes utána nézni alvázszám alapján nincs-e vele valami baj? Hátha előző tulaj vagánykodott közúton vagy valami. Papírjai nincsenek, én csak zárt pályán használtam / használom.
hát tudom illetve gondolom hogy minden sz*rért megakarnak büntetni betonon is de hát egyre több endurósokat "utáló" emberrel találkozok.

ini ebben tökéletes igazad van, csak az a baj, hogy az az úgy nevezett nagyon jól megírt törvény miatt "nekik van igazuk" ( az idézőjel nagyon fontos :) )
De pálya nem mindenhol van a közelben főleg "hivatalos", és ha van is néha tömegnyomor van amit én spec. nagyon utálok.
Ha jól tudom elvileg minden olyan hely polgármesteri hivatalától útvonal tervet kellene kérni vagy mit amerre menni akarsz, sokszor vagyunk úgy hogy elindulunk egy irányba és majd kilyukadunk valahol most akkor kérjem el somogy összes falujának az engedélyét? -.-'''

A legszomorúbb meg, az hogy a sok normális embert is basztatják a 14éves van 1 motorom szétba***ok mindent felfogású emberektől bár TUDOM hogy minden helyen vannak ilyen gyökerek :)
szerintem meg össze kellene fogni, a kis köcsög krosszosokat megpofozni istenesen, utána megbeszélni az erdészekkel és a többi néppel hogy mit lehetne tenni.
csak ehhez több emberes összefogás kellene
felénk is van pár hülyegyerek, nagyon érik egy villanyeles akció
betonon sokkal több olyan van, aki veled foglalkozik, itt is mindenki meg akar regulázni... meg akar büntetni mindenért.... hidd el, a földes úton nincs annyian mint ahová készülsz
Vazelin legyen nálad.
hát azért mert igazából elegem van a k**** erdészekből meg a bunkó parasztokból akik azzal foglalkoznak hogy figyeljék merre mész és beléd kössenek... és földesúton is megakar ba***ni minden jött ment szervezet...
kérj egy sportgépet kölcsön, aztán tekerj le vele 5-6 órát és meglátod hogy tetszik-e
miért nem inkább egy túraendóró? pl transalp vagy ilyesmi?
avval azért terepre is be lehet merészkedni
ok....
Bocsánat nem ide akartam :D :D Törölni nem tudom :\ úgy hogy elnézést még egyszer :) :\\
Hogy legyen rá pénzed.
Sziasztok. Öhm nem tudom, hogy megfelelő helyre írok, ha esetleg mégsem szóljatok :)

Szóval, igazából segítség kellene mégpedig abban, hogy kategória váltáson gondolkodok. Jelenleg egy Honda XR 600 R típusú endurom van, és hát elnézve a sok kedves embert egyre rosszabb érzés ráülni és elmenni vele motorozni sajnos pedig nagyon szeretem :(

Sport,Supersport,Sporttúra motorra gondoltam, a 2 stílus eléggé eltér egymástól, és sajnos az anyagi helyzet miatt, használt motor vásárlása állhat csak fent.

Végülis a kérdésem az, hogy mire kell odafigyelni mikor az ilyen típusú motorokat nézegeti az ember? én olyan 400-600 ccm3 körüli kategóriára gondoltam így kezdésképp

Esetleg lenne valakinek valamilyen tanácsa ezzel kapcsolatban?
Üdv!
Arra szeretnék választ kapni, hogy a Snell 2010-es szabvánnyal hitelesített bukósisak használható-e vagy mindenképp ez ECE is meg kell legyen rá? Japánból néztem egy bukósisakot, amin van Snell is valamint SG szabvány is, ami a japán standard. Kérdéses, ha esetleg megveszem, akkor nem lesz-e valamilyen buktatója a viselésének. (az hogy jó a bukó az tuti, mert az SG és a Snell a legszigorúbb a világon)
Köszönöm előre is a választ
Köszi az infót,de nem erre voltam kíváncsi,az Adás-Vétel/Csere-Bere topicban ugyanezt már leírtam én is.Amit te írsz,az az alap verzió,és jól tudod.Engem az a példa érdekel amit említettem.
Esetleg egy másik eset:Ha eladom a motort és az új tulaj év végén ideiglenesen kivonja,akkor ki kapja vissza a már befizetett adó összegét?Én,az új tulaj,vagy senki?És milyen jogalapon?
Egyébként Neked ezzel nem is kell foglalkoznod, mert a helyi önkormányzat úgyis neki küldi ki a csekket. Javítsatok ki ha tévednék....
Ha jól tudom, akkor az fizeti az éves adót, akinek évfordulókor a nevén van a motor. Tehát ha január 1.-én az előző gazda nevén volt, akkor ő fizet egész évre.
Egy másik topicban felmerült kérdést emelnék ide,illetve annak a folytatását.A kivont járművek adás-vételéről illetve annak vonzatairól lenne szó.
Érdekes lehet,ezért egy képzeletbeli példával illusztrálnám:
Veszel egy motort május 1.-én ami május 6.-ig forgalomból ideiglenesen kivont.Az átírásra 15 napod van(tehát május 16-ig kell megtenni).Május 10.-én átíratod.Ez idáig tiszta ügy.DE!A motor május 7.-én visszakerült a forgalomba automatikusan és mivel akkor még a régi tulaj volt bejegyezve ezért akkor ki is fizeti az éves adót?És miért?Esetleg jogszabályt tudtok linkelni hozzá?
Az első jogosítvány megszerzésétől számolják a kezdő jogosítványt.
Az M kategória nem jogosítvány.
Szóval akkor jobban járok, ha szépen kibontom a saját csomagomat, hiába 2014-ig érvényes, és szépen tételesen ellenőrzöm a lejárati dátumokat. Magyarország, így szeretlek.....
Nem tudom pontosan hogy a mopedautókra mi vonatkozik, de ha azt veszem, hogy a jogsi 2 évig kezdő vezetői engedélynek számít, és így utast pl. nagymotoron nem szállíthatsz, autóval pedig szintén 2 évig nem vontathatsz utánfutót, logikusnak tűnik, hogy mopedautón sem vihetsz terhet. Mivel írtad hogy 16 éves vagy, gondolom nem 14 évesen csináltad a vizsgát. De ezt tényleg nem tudom, csak logikusan próbálok okoskodni.....
Be fog vinni hivatalos személy akadályoztatása miatt. Emellett biztosan kitalál még valamit......
A srác is bevitte a gyógyszertárba,aztán 1-2 ezerér rendbe tettek neki mindent.
Ja és az M kategóriás jogosítvány konkrét "jelentése":

"Nemzeti kategória. Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű amelyet, 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."

Ezek szerint vezethetem, de pl. ha platós nem írja hogy, motort nem szállíthatok rajta?!