Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"...megbízott az eladó nő szavában..."
utólag könnyű okosnak lenni: Én úgy csináltam volna, hogy előleg, fizesse ki a tartozást, törzskönyv átvétele, hitel "0" igazolás után nekem bemutatása után vételár maradék kifizet, adás-vételi, motor elhoz...
Hát sajnos nem volt ólcsó vétel.Maradjunk annyiban millió feletti.
Tanúk természetesen voltak,az eladó nő részéről az anyja +vevő részéröl ismerőse.Adásvételibe nem lett a "megállapodás" leírva, megbízott az eladó nő szavában.Egy biztos: törzskönyv nélkűl nem szabad vásárolni,de ezt már utólag ...Valahogy azért csak meg kéne tudni ,hogy forgalombol nem vonatta -e ki a bank.Csakhogy a bank nem ad ki infót mert nem ő a tulaj.Okmányiroda sem.
Na mondjuk az a butaság iskolapéldája lenne szerintem, de ugye lehetetlen márpedig nincs ugye.... Vagy nagyon ócó volt, aztán az ember pénztárcán keresztül látta a világot. Amugy az igaz, hogy eladótól veszünk, csak azt hiszem ilyen esetben a bank tudta nélkül nem lehet elidegeniteni, hiszen az szerződésszegésnek minősül, és hitel felmondásával járt volna...
mostnemazértmár......
mifenének kell törzskönyv nélkül venni bármit is?
akkora túlkínálat van hogy hihetetlen

a kamu meg tuti nem azért ül mert párszor pofánverte azt a ribit....
de legalább kicsit kevesebbet kapott mint a szivenszúróscigó
nem volt még hitelre motorom,így csak tippeltem :)
de az más kérdés,hogy írásban engedélyezted,hogy a banknál maradhat a törzskönyv,ergo nem jogellenes..
és vannak sokan,akik megússzák a dolgot,de nem mindenki bevállalós,azért is írtam a zsandárokat is,az a tuti,csak hosszadalmas..főleg,ha kamu személyivel adta el az ember kamu tanukkal
Akkor megyek feljelentem a bankomat, hogy jogtalanul tartja vissza törzskönyvet, vagy 4 éve..
Most néztem a forgalmimat, tulaj vagyok benne, de a törzskönyvet mégcsak nem is láttam. Talán, ha jól emlékszem, a törzskönyv a hitel lejártáig letétbe helyezésre kerül a banknál, amibe a hitel aláírásakor beleegyezel.
Amugy meg ugye, tökéletes bűntény nincs... Pl. Szegény kamu rolcsi is ül, pedig tuti, hogy ártatlan...
azért néztem be,mert azt hittem,hogy az még a kérdező kommentje,csak utólag láttam,hogy már válaszoltál elöttem :)
ha jó ismerőstől vettem volna,talán akkor kamu-tanuzok,ismeretlentől meg annyira alap,hogy legyen is ott tanu és a szó elszáll a szöveg megmarad,ezért kell mindent leírni,amiben megegyeztek!
szerintem törzskönyvet nem tarthat vissza,ha nem az ő nevén van a motor,mivel az a tulajnál kell,hogy legyen,olyan,mint a személyi igazolvány,nem adhatod másnak...
az önbíráskodás meg jogellenes,de úgy kell csinállni,hogy ne legyen tanu :)
EGyébként ezzel a megkereséssel érdemes vigyázni: könnyen lehet önbíráskodás, aztán jobban megmérik a BÍRÁSKODÓT mint a csalót!
Szóval előtte gondolkodni!
Láttam, hogy benézted, de arra gondoltam, hogy ott is voltak, és később tudják bizonyítani, hogy mi történt, vagy csak papíron voltak ott? mert ugye igy mindkét fél-adó-vevő- azt mond amit akar, hogy mit beszéltek meg.
EGyébként szerintem lehet olyan is, hogy a bank a tulaj, te bérled, ergo üzembentartó vagy, de lehet olyan is, hogy tulaj vagy, a bank csak visszatartja a törzskönyvet, mintegy hitelfedezetként....
az utolsó mondatom tárgytalan,benéztem :)
sajnos nem járta körül a témát...
a törzskönyv a tulajdonosé,illetve a banké jelen esetben és az ő nevén is van a motor,ha minden igaz!
venni meg mindíg a tulajdonostól veszünk...
ha megvan a címe az illetőnek fel kell keresni és kicsit "elbeszélgetni" vele a pénzről,vagy ha legálisabb módot akartok,akkor rendőrség....tanunak meg kell lenni adásvételnél,ez tök alap,nem tudom mire gondoltál az írás végén a kérdéssel!?
Nagy kérdés, hogy mi lett beleírva az adásvételibe. Ha amit leírtál, vagyis minden ezek közül, és az eladó nem teljesít,akkor el lehet állni a szerződéstől. Ha esetleg lehet bizonyítani, hogy az eladó szándékosan, már a vétel pillanatában sem akart teljesíteni, akkor mehet a feljelentés csalás miatt. (Aki mást jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart)... Esetleg elmennék a hiteles bankhoz is, és bemutatnám az adásvételit, bár kiváncsi lennék, az eladó bemutatta-e ott, mertha nem , akkor bukhatja a haverod a motort, hiszen gondolom a banké a hitel miatt.... Tanuk voltak a vételnél?
Kéne egy kis segítség!
Hol is kezdjem.Jóbarátom vett egy motort ami hiteles és lejárt a műszakija.Kifizette, nem kis pénz, és elhozta.Megállapodtak,hogy az eledó kifizeti a 2-3 százezer hátralékot és a banktól megkapott törzskönyvet küldi,vagy szól és átveheti a vevő.1-2 hétig hívogatta,hitegette,hogy küldi csak még nem jött meg a törzskönyv majd eltelt egy hónap és semmi.Telefont nem veszi fel már így gyanús lett,hogy ki sem fizette vagy meglépett,vagy a motor nem tiszta vagy bank kivonta forgalomból mert nem fizette.Szóval hiba volt törzskönyv nélkül elhozni,ill.pénzt odaadni.Se vizsga se átírás ,mit lehet tenni?Még az okmányiroda sem volt hajlandó megmondani nincs-e forgalomból kivonva.Hogy lehet megtudni tiszta-e a motor?
Köszi ha valaki tud segíteni,vagy tanácsot adni.
Nem kérdés, hogy tgk. vezetője a hibás!
Milyen indok, magyarázat már az, hogy nem látott... nem láthatott

Így elüthetne bárkit bármikor és azt mondja nem láttam.

Ha nem képes meggyőződni egyedül, hogy biztonságosan tud-e tolatni, akkor segítséget kell igénybe vennie.
Köszönöm a választ, az utolsó, "(3)210" passzus miatt gondolom én is, hogy ő a hibás! Azt hiszem ismét beigazolódott, hogy jobb a többi közlekedőt minél gyorsabban magunk mögött tudni
Megfordulás, hátramenet

33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza.
(2)208 Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos. Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton - egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve - hátramenetet végezni tilos.209
(3)210 Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.

Véleményem szerint a tgk. vezetője a hunyó.
Sziasztok!

Mai eset, kérdésem, hogy szerintetek ki a hibás? Halad a forgalom belvárosban, szűk utca, kocsisor mellet se jobbról se balról nem férek el,tehát csorgok az autók ütemében ,kereszteződéshez érkezünk, megáll a sor, előttem lévő áruszállító is indexel jobbra, majd legnagyobb meglepetésemre elkezd tolatni. (semmi pittyegés,pedig egy plató, fix dobozos Fiat Ducato, nem a kisbusz kivitel) Köztünk kb 1-1,5m volt, én mint az őrült kuplung be,sasszézok hátra, de ő gyorsabb volt,nekem jött, kicsit felszántotta az első idomot,a járókelők kiabálására állt meg, a motort valahogy megtartottam,nem dőlt el. Szerintetek ki a hibás? Ő nem ismerte el mert szerinte nem látott/láthatott. Szerintem meg ez nem mentség, aki tolat, annak kötelessége meggyőződni arról, hogy nincs mögötte semmi/senki, akár olyan áron, hogy kiszáll. Rendőrt hívtam de ők azt mondták nem mondhatnak semmit, majd az okosok eldöntik. Kíváncsi vagyok mik a vélemények!
Köszi
Te inogós!
hát persze
Hisz a nevedben is benne van: In(n)i, azután in-ogni
én se szarolok a hibákkal, pár tízezertől többet ér a becsületem
mert ha 10 millákról lenne szó azért nagy valószínűséggel meg tudnék inogni
Elvileg beszélnek 3 napról, hogy addig vissza vihető, de ezt sem nagyon hiszem...le akarnak húzni....mond, hogy pereljenek be, ez egy régi cigó trükk(vagy magyar, ma már azok is alkalmazzák) és majd vissza akarnak kérni a vételárból valamennyit....simán mond, hogy pereljenek és annyi....nem lesz belőle semmi...
Én már eladtam egy-két lomot otthonról
A vevőt mindig tájékoztattam mit vesz. Én elmondtam az általam ismert hibákat őszintén, pont a későbbi szarakodások elkerülése végett
haver most vett autót, neki a kereskedő 3 hónap jótállást(vagy mipicsa a neve) adott mert addig lenne perelhető
mondjuk az egy 5 éves totál gyárias 2 millás autó volt

az biztos hogy ha bármit adok el akkor valahogy rá íratom a vevővel hogy a géppel teljesen meg van elégedve és a továbbiakban eltekint mindenféle szaroskodástól