Mintha valami lenne a jogszabályban az eltitkolt rejtett hibákról vagy ilyesmi Szerintem azt elég nehéz bizonyítani, de nem lehetetlen. Azt kell magadban tisztázni, hogy valóban volt-e hibája amiről tudtál és nem mondtad el, (ez szemét dolog ) vagy tényleg nem volt semmi baja, vagy legalább is nem tudtál róla. Ha a második eset forog fenn, akkor mond azt neki, hogy te nem tudtál semmi hibáról és teljesen jóhiszeműen adtad el a motort neki
Mivel használt járműről van szó olyan bármikor előfordulhat, hogy az adásvétel után nem sok időre történik valami baja Mondjad neki, hogy ha a vélt, vagy valós sérelmét jogosnak érzi, akkor jelentsen föl ha őt ez megnyugtatja( valszeg árnyékra fog vetődni) Persze az más kérdés, hogy gondolom tudja hol lax és ha Ő öszintének érzi a sérelmét, nem csak valami üzleti csür-csavar motoszkál a fejében Hát... a bosszúnak 1000 arca van
Eladtam a motoromat rendes adásvételit irtunk.
Erre egy hónap múlva felhiv a vevő, hogy rossz a motor mert elvitte szerelőhöz gyenge nincs benne kompresszió.
Mikor nálam volt soha nem éreztem h gyenge lenne a motor , avevő is kipróbálta a vételkor és áradozott, h milyen erős a motor.
Azt mondja feljelent, h átvertem mert nem szóltam neki h motorhibás a gép.
sziasztok volna egy olyan problémám hogy a blokk oldalán ahol bele van öntve,vagy ütve hogy hány ccm a blokk azt elmaszatolta az elöző tulaj valami ónnal,vagy cinkel. és most nem olvasható le hogy hány ccm. én tudtam mikor vettem de nem zavart mert földuton használtam a motort ahol a rendőr nem állít meg.mindegy. viszont most szeretném eladni és érdeklődtek hogy forgalomba helyezhető-e?. külföldi okmánya van a motornak. hogyha elviszik a motort műszakizni meg gondolom eredetvizsgára.(nem vagyok ebben otthon hogyis van ez...) akkor abba belekötnek? látható helyen van! nem burkolt motor. enduró. köszönöm
Mert sérülten, csúszottan vettem. Piszkos volt. Elkezdtem takarítgatni, aztán a vége az lett, hogy csak a blokk maradt . Holnap szépen elkezdem összerakni. Pöpec lesz mint új korában......maximalista vagyok
Biztosítást nem vagy köteles magadnál tartani. Ha nincs nálad akkor lekérdezik a rendszerből. Mivel ez egy szimó, így nincs a rendszerben, tehát feljelentés. Ha apudé a moci akkor neki, mert az ő dolga kötni rá. Ennyi.
Kérdésem rendőrséggel kapcsolatos lenne. Kicsit hosszú a sztori, de igyekszem szórakoztatóan előadni.
KB 3 hete este 9 körül földes úton megyek épp hazafelé, és nézem, h mit akar ez az autó, mingyá' elém jön. Aztán amikor mondom mosmá' leverem a tükrét, akkor kapcsolta fel a villogót.
A helyi serif meg a segédje, mondják h igazoltatás. Előadom a jogsit, kiveszem a kabát alól a pezsgősüvegben szállított petróleumot. Nézi zseblámpával, kérdezik mi van benne. Mondom gyujtós. Azt mondja erre, h azért a szondát megfújom-e. Megfújtam, 0,00 (az isten őrizte, h nem ittam előtte egy pohár bort).
Na jogsi rendbe, biztosítás is kéne. Tudtam, h nem érdemes keresgélni, mint ha tudnám h itt van valahol, mondom az otthon van apám tárcájába. Jó, akkor a motornak valami papírja van-e nálam. Mondom ugyan ott, ahol a biztosítás.
Ugye mivel a szabály az szabály, megírták a papírost. Rendesek voltak, mert mondták h telefonáljak ha nem vagyok biztos a dologban, h van biztosítás, mert ha nincs, akkor nagyobb a szopás, más papírt írnak. Kitöltötték a papírokat, aláírtam, viszlát.
Azt mondták, h mivel édesapám nevén van a motor, őt jelentik fel szabálysértésért. Meg azt is mondták, hogy majd jön egy levél, h mikor kell menni a rendőrségre bemutatni a biztosítást, meg h bemutatás után megszüntetik az eljárást bírság nélkül.
Na és a kérdés az, hogy akkor ha nekem jön a levél, akkor én mit mondjak, miért nem volt nálam papír, illetve ha tényleg édesapámnak jön a levél, akkor ő mint mondjon, miért nem volt a kicsi fiánál a biztosítás. Elfelejtette odaadni/nem kérdezte meg/nem volt otthon...
A bírságot meg hiszem ha látom, h elengedik. Hülyék lennének ennyi papírmunkát a semmiért csinálni maguknak.
Van egy furcsa jogi problémám, egész konkrétan az, hogy Mo.-n birtoklok egy motort, külföldön meg nem.
Részletesebben: kijöttem Belgiumba dolgozni, és kihoztam az otthon vásárolt segédmotorkerékpáromat, egy 50-es Derbi Senda R-t. Otthon a vásárláskor adásvételi szerződést kötöttünk, de semmi egyéb papírom nincs róla, itt meg kint ha használni akarom, akkor regisztrálni kell, és hiába mutattam a magyar adásvételit (amit le is fordíttattam), azt mondták, az nem elég, azt akárki írhatta.
Ilyen hülyeségeket mondtak, hogy próbáljam megkeresni a legelső tulajdonost, aki a boltból vette, majd kérjem el a köztes tulajdonosoktól az adásvételiket, így igazolva lesz, hogy a motort nem lopták, hanem tényleg vették, és én is legálisan jutottam hozzá. A motor 1998-as, azóta ki tudja, hány gazdája volt? Hogy kutassam fel mindet? Meg a szerződéseket, meg a legelső a számláját biztos megtartotta 14 évig. Egyébként meg könnyen lehet, hogy eredetileg Ausztriában vették, mert azt hallottam, onnan hozták be hozzánk a Derbik nagy részét.
Szóval ez irreális, de mit tudok tenni? Létezik eredetvizsgálat segédmotorkerékpárra? Az talán igazolhatná, hogy jogosan birtoklom, bár a 2 tanús adásvételi nekik nem elég hiteles. Van lehetőség arra, hogy valahogy hitelesítsem az adásvételit, mondjuk Okmányirodában, ennyi idő elteltével (tavaly vettem)? Ha igen, mi kell hozzá, mind a négy embernek jelen kell lennie, vagy elég ha beviszem a papírt, és az Okmányiroda majd megkeresi az eladót/tanúkat, ha akarja? Vagy hogy megy ez?
Azt tudom, de van valami első forgalomba helyezési díj az NKH-nál...20-on párezer + rendszám és címke ára + forgalmi + törzskönyv + regadó+ biztosítás. Asszem ennyi...
Sirály akkor megúsztam még 17.000-et :)
Köszönöm az infót. Lassan én is elkezdem lejárni a köröket, ha kész lesz a moci. Egyelőre színterezik a vázat, a többi alkatrész meg a polcon van
Mivel használt járműről van szó olyan bármikor előfordulhat, hogy az adásvétel után nem sok időre történik valami baja Mondjad neki, hogy ha a vélt, vagy valós sérelmét jogosnak érzi, akkor jelentsen föl ha őt ez megnyugtatja( valszeg árnyékra fog vetődni) Persze az más kérdés, hogy gondolom tudja hol lax és ha Ő öszintének érzi a sérelmét, nem csak valami üzleti csür-csavar motoszkál a fejében Hát... a bosszúnak 1000 arca van