Ha EU-s akkor nem kell eredtvizsga.
Ha meg nem az akkor kell származás ellenőrzés, amit az okmányban némi sorbanállás és 10900ft befizetése után lehet kezdeményezni.
de mivel a magyar szopni szeret ezért hagyd csak...no meg ha át van baszva.mondjuk még mindig inkább kintről veszek 300.000 et futott autót,mint itthon 127.000est
Szerintem inkább írd le még egyszer mert ott nem találom...lehet csak fáradt vagyok.
Ha EU-n belülről van akkor kell egy érvényes kétnyelvű adás-vételi + a jármű forgalmija. Ezzel nekiindulhatsz az NKH-nak ahol műszaki és egyéb dolgok mellett forgalomba helyezhetőnek minősítik itthon, aztán reg.adó befizetése, meg eredet vizsga is, utána okmány iroda az összes papírral, rendszám vásárlás, forgalmi stb. Cakk-pakk öregebb motornál olyan 60-70.000 Ft biztosítással mindennel együtt. Nem drágább mintha itthon vennél motort.....csak macerásabb...
"A pillanatnyi járműsebességet ellenőrző berendezés által készített egyes képfelvételek tartalmazzák a képfelvétel-készítés helyét (kódolva, szövegesen vagy GPS koordinátákkal), a képfelvétel-készítés dátumát, időpontját, a megengedett és - a közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő által - mért sebességértékét. "
18/2008. (IV. 30.) GKM rendelet II/1.2
Tehát ha a feltételek teljesülnek, elég 1 kép is. Gondolom SCS/103 volt az eszköz.
óóóóóhh most találtam meg a topikot... azthiszem inkább ide tartozna a mondanivalom, vagyis kérdésem. külföldi motorral kapcsolatban lenne kérdésem aki tudna segiteni megköszönném. leirtam a problémámat az adás-vétel/csere-bere topikban... aki tudna segitene? köszönöm.
Udv,
Nemregiben koltoztem haza az USA-bol es magammal hoztam a gepemet. Ez egy 2003-as XVS1100-as es szeretnem uzembe helyezni. Nem vart akadalyok miatt es ellentetben azzal, amit korabban hittem, ez nem egyszeru. Aki foglalkozik USA-bol hozott motor uzembehelyezesevel vagy tud valakit, aki foglalkozik ilyennel, kerem jelezze! Koszonom.
Zsolt
Sziasztok.
Ha megvennék egy külföldi papíros motort azt tudnám simán úgy használni mint ha magyar papíros lenne, vagy kell még a szokásos iratokon kívül valami más is hogy nyugodtan és legálisan közlekedhessek vele? Megérné ilyen motort venni? Esetleg lenne valami plusz díja vagy kedvezmény rá amiért külföldi papíros?
Üdv.! Nemtudom mennyire vagytok jártasok benne, egy gyors kérdés: Milyen büntetésre lehet számítani ha megfognak rendszám nélkül?
Tudom sokan inkább elhúznak gond nélkül, olyankor ha rá pár héttel meglátják pályán vagy valami rá lehet bizonyítani az esetet?
Nekem savállós a kémény. Idén jöttek volna a kéményseprők. Nem voltunk otthon. Bedobtak egy papírt, hogy szombaton legyünk otthon, mert ezt meg azt követjük el ha nem. Na bumm szolgálatban voltunk. Azóta meg nem jött más papír se kéményseprő.
Nem értem mit akar nézni egy 3 éves kéményen ami végig savállóval bélelt + faelgázosítós kazánom van ami meg nem kátrányoz.....
Akkor ha a kémény nem közös tulajdon, hanem 100%-ban magán....akkor ugye a vele járó minden is saját.
Azt, hogy ezt eddig miért engedélyezték és most miért nem.....hát erre kishazánkban jellemző/uralkodó állapotok a válasz úgy gondolom.
Ha nem fizetsz= büntetés, pénz
Ha megcsináltatod és újraellenőrizteted= pénz és gondolom nem akárki csinálhatja csak meg
hülyék ezek.....
nekem 4 konvektor van és kellett építeni egy téglakéményt......
amiért persze levesznek évi x összeget, persze használni sem lehet semmire
Jó, szóval csak nem akartam a motoros fórumot szennyezni a nem ide illővel..
Adott egy lakás, és hozzá beépített tetőtér 3.emeleten.
Gázkonvektoros fűtés, és a tetőtérben hozzá egy kémény.
Ez 22 éve épült. Engedély, minden meg volt hozzá.
Azóta hibátlanul üzemel, minden évben minimum egyszer jönnek ellenőrizni.
NA eddig nem volt hiba a gépezetben, de a mostani ellenőrzésnél kijelentették, hogy a kémény bélése nem ehhez való, hanem elvileg elszívó berendezésekhez.
Figyelmeztettek, hogy ez iszonyatosan életveszélyes, tűzveszélyes, és 30 nap áll rendelkezésünkre, hogy kicseréljük a bélést, vagy gáz kikapcs.
A lényeg, hogyha ez tényleg ennyire életveszélyes, meg tűzveszélyes, akkor a kéményellenőrzők 22éven keresztül ezt miért nem vették észre? Nem ez a dolguk? Lehetne-e ez ügyben valamit tenni, hogy a mi és a szomszédaink életét veszélyeztették azzal, hogy nem végezték rendesen a munkájukat, és nem figyelmeztettek minket erre, és nem végezték rendesen a dolgukat?
(A közös képviselő azt mondta ez nem az ő dolga, a kémény a lakáshoz tartozik.)
Hopp, most olvasom még egyszer....
Ha társasház, de mindenkinek egyedi gázkonvektora van, akkor a kémény/költség saját.
Ha a kémény közös, akkor az előző e-mailben leírtak alkalmazandóak.
Ha meg nem az akkor kell származás ellenőrzés, amit az okmányban némi sorbanállás és 10900ft befizetése után lehet kezdeményezni.