"Gyertya csere:
Lehetőleg akkor kezdj bele, amikor kevés benzin van a tankban, ha nem akarsz vele birkózni!
Ja, és ne legyen meleg a motor.
1. ülés le
2. a tankot rögzítő csavart 12-es kulccsal ki.
3. üzemanyag szintjelző csatlakozóját szét. A tank bal oldalán található.
4. a tank túlfolyó csövét le kell húzni, ehhez finoman meg kell emelni a tankot, egy vastagabb fekete csövet keress, ami a motor bal oldala felé van kivezetve
5. passz! Vigyorog Karburátoros modellnél ....
Közben találtam róla leírást, a szervíz manuálban http://www.hyosungklub.hu/down... 52.oldalon.
Szóval ott azt írja, hogy EFI modellnél az üzemanyag pumpa elektromos csatlakozóját, és két benzincsövet kell lehúzni.
Egyébként, ha finoman megemeled a tankot, és alá lesel, úgyis látszik, hogy miket kell kikötni, lehúzni, hogy le tudd venni.
6. ha minden le van kötve, akkor kicsit megemeled a tankot, és finoman jobbra-balra mozgatva lehúzod hátra.
7. bekened azt a két gumit szilikonzsírral, hogy majd könnyen menjen vissza a tank.
8. a hűtőt vagy leveszed, vagy csak az alsó rögzítő csavarját veszed le. Nekem elég volt csak az alsót kitekerni, akkor tudtam annyit billenteni rajta, hogy hozzáférjek a gyertyához."
köszönöm a fesszabályzós segítségeket..holnap valószínűleg meg is kapom....16 480 ba vesztegetik most.
viszont tudnátok segíteni, hogy a tankot, hogy szedjem le?
apróbb észrevételek könnyítések is jöhetnek. köszönöm:)
1cm vastag a szivacs és szinte bármelyik motoros boltban 1000 Ft alatt meg kell kapjad. Táblában árulják (ne ijedj meg nem nagy :) ) 1 táblából 3db szűrőre való jön ki. Kell még hozzá szűrő olaj is, de az a sport légszűrőhöz is szükséges lenne. Mosogatni nem szoktam, mindig cserélem. Sok sikert hozzá! :)
Alakítsd át a szűrődet szivacsosra. Kanyar a kipufogó nyitásakor már ezzel a szűrővel hangolta össze nekem a rendszert. Egy szűrőcsere néhány száz Ft-ból megvan. Így néz ki:
A Castrol ActEvo 10W40 az résszintetikus (ilyet szoktunk tenni mind a kis GV-be, mind az F650CS-be - bár utóbiba most MOL-t töltöttem puszta kíváncsiságból, meglátjuk, hogy működik vele - egy plusz pont máris jár neki, mert rendesen visszazárható a flakonja, ami a Castrolról nem mondható el). A 10W50-ek asszem már teljesen szintetikusak szoktak lenni.
Nem engem kerdeztel ugyan de nekem is olyan van. A furatok passzolnak, a csatikat viszont át kell rakni a gyarirol mert ezen nincsenek. Otthon szerelheto kategória a feszszab csere.
Karesz....sajnos hasonló problémám van..a motor nem illetve alig tölti vissza az akksit... mérések alapján arra jutottunk, hogy fesszab lesz a ludas. láttam, hogy Te univerzálisat rndeltél a kelle.hu-n ....az érdekelne, hogy az univerzálishoz a csatlakozókat át kell alakítani? nagy munkával jár? meg a felfogatása passzol?
köszönöm előre is üdv: Kolee
Én is használtam már a Castrolt nekem se volt rá panaszom, szépen csinálta a dolgát. De azt hiszem, Kanyar mester javaslatára át álltunk a 10w 50-es olajokra. Ebből én máig az ELF Moto 4xt tech 10w 50-et használom. Erre sincs semmi panaszom, de lehet, hogy a Karesz féle Petronast fogom legközelebb kipróbálni.
"Gyertya csere:
Lehetőleg akkor kezdj bele, amikor kevés benzin van a tankban, ha nem akarsz vele birkózni!
Ja, és ne legyen meleg a motor.
1. ülés le
2. a tankot rögzítő csavart 12-es kulccsal ki.
3. üzemanyag szintjelző csatlakozóját szét. A tank bal oldalán található.
4. a tank túlfolyó csövét le kell húzni, ehhez finoman meg kell emelni a tankot, egy vastagabb fekete csövet keress, ami a motor bal oldala felé van kivezetve
5. passz! Vigyorog Karburátoros modellnél ....
Közben találtam róla leírást, a szervíz manuálban http://www.hyosungklub.hu/down... 52.oldalon.
Szóval ott azt írja, hogy EFI modellnél az üzemanyag pumpa elektromos csatlakozóját, és két benzincsövet kell lehúzni.
Egyébként, ha finoman megemeled a tankot, és alá lesel, úgyis látszik, hogy miket kell kikötni, lehúzni, hogy le tudd venni.
6. ha minden le van kötve, akkor kicsit megemeled a tankot, és finoman jobbra-balra mozgatva lehúzod hátra.
7. bekened azt a két gumit szilikonzsírral, hogy majd könnyen menjen vissza a tank.
8. a hűtőt vagy leveszed, vagy csak az alsó rögzítő csavarját veszed le. Nekem elég volt csak az alsót kitekerni, akkor tudtam annyit billenteni rajta, hogy hozzáférjek a gyertyához."