Latom ini kezd el fogyni a turelmed az ujoncokhoz:-D en is jo sokat kerdeztem eleinte! A legjobb otletek:user manual,sajat magad csinald lassan ovatosan megfontoltan es ami nagyon para azt megkerdezni!
én mindig szerzek egy manualt a megvett motorról
volt hogy előbb volt a manual mint a motor
aztán nézegetem olvsagatom
utána persze kérdezgetek ezt-azt
meg úgy mindent mert defektes az agyam és kipotyog sok minden
Ugyan nekem XR-em van de olyan nagy különbség nem igen lehet.Ha meg igen úgy is kijavítanak
Szóval a váz alján,elöl lennie kell egy ferdén álló csavarnak.
Azon keresztül jön le a vázból.
A blokk bal oldalán a váltó alatt szintén van egy remélhetőleg imbusz csavar,ott jön le a blokkból.
A szűrő pedig a blokk jobb oldalán van egy kis kör alakú dekli alatt amit három imbusz fog.Ott is fog jönni oil.
Az olaj nagyon kényes téma,mindenki másra esküszik
Nem a márka a fontos ha nem a gyakori csere.
Nekem most Castrol 20w50 Actevo van benne.
De gyakorlatilag az összes ismertebb márkát használtam már a gépeimbe.
Bármit csinálsz a gépen azt lassan és odafigyelve csináld mert egy lazán hagyott csavar haza is vághatja a technikát!
Sok sikert!
Hali
Jövőhéten le kéne cserélnem az olajat csak még nem tudom hogy mit vegyek castrolt vagy motult ? szűrő már megvan meg még eggy kérdés lenne hogy nagyvonalakba magyarázzátok el hogy hol is kéne leengedni az olajat
ha gondolod pár szóval leírom a folyamatot, de gondolom magadtól is rájössz ha odakerülsz
a fortélyokat úgyis csak egy nagyobb pizza mellett mesélném el
én a hondától rendeltem, és otthon csináltam
lehet rendelni máshonnan is olcsóbban is
nem akarlak lebecsülni, de ha a nívópálcát rövidnek ítélted akkor szerintem ne is kezdj hozzá
olajos a kuplungja?
fékolajat cserélhetsz, de ha meg akarod tartani akkor érdemes szétszedni az egészet és kitakarítani
meg akár kicserélni a gumi tömítéseket, nem olyan vad összeg, már ha nem hibátlan...
köszönöm a segítségét mindenkinek.
A közeljövőben cserélem az olajat, olajszűrőt, légszűrőt. A fék és kuplungolajat is cseréljem szerintetek?
Ezen az oldalon sok hasznos feltöltési menyiségeket találtok kocsikhoz/motorokhoz http://www.mol.hu/hu/autozzon_...
xl600
patent gép