10+ éve voltam lent simsonostól egész nyáron akkor mi is iszonyat sokat mentünk és rengetek motoros volt persze voltak modernebb gépek is de rengeteg java mz simson nagyon fílinges volt 10+ motoros csoportokba verődve menni minden felé, mondjuk talán kicsit azért is csappant meg a létszám mert mint a legtöbb vidéki településen arrafelé is rengeteg korombéli fiatal lépett le külföld vagy valami nagy város irányába, így maradt a fiatal nemzedék akik többsége se tiszteletet se becsületet nem ismer... és a józan észből se sok jutott nekik.... Hát sajna ez van :/
Viszont jó volt kicsit nosztalgiázni a régi dolgokon tisztára feldobta a napom
régebben (20éve) még voltak motoros brigádok
vagyis simsonos brigádok
régen éjszakákon át keringtünk a szimókkal volt hogy 1 nap 2x is kellett tankolni
most már 2 féle nép van
egyik olyan mint én hogy nyugiban téblábol a mezőn vagy épp aszfalton meg vannak az agymosott fiatalok akik azt hiszik mindent megtehetnek
bár most ez a fiatalabb réteg vissza van fogva mert nemigen hallom a crossmotorok vonyítását
felénk is voltak keménykedések, bekerítések, elfogások aztán elég jól le lett törve a fiatalság
de nem érzem úgy hogy kirekesztően viselkedne a nép a motorosokkal szemben
ha nem túrod szét a virágoskertjüket, árkukat (sajnos volt erre is példa) akkor nincs semmi gondjuk veled
én többnyire egyedül téblábolok, teljesen jól megvagyok magammal meg aztán ilyen műkedvelő motoros nem sok van mint én......
velem utoljára akkor kötekedett a yard amikor 3an mentünk szimóval akasztóra discoba, vagyis jöttünk
benzincső, gyertyakábel, szelepekek, ezeket át kellett adni a yardnak és utána mehettünk ahová akartunk
még örültünk is hogy 3an voltunk nem ketten mert így kevesebbet kellett tolni
Nem zavar ha igazoltatnak, csak ha kapásból neki állnak kötekedni...
Kockát nem cserélem le semmi pénzért :] majd eljön az ideje akkor veszek valami "család" centrikus gépet de amíg csak én utazok vele nagyon nem számít a komfort és egyebek nem hiányoznak
Amúgy jövő tavasszal leteszem a korlátlant ha törik ha szakad, mert szeretnék nyugodtan menni a nagy világba motorral főleg le az alföldre és erre arra
ini felétek azért relative volt motoros kúltúra legalábbis emlékeim szerint meg mikor lent voltam nemrégiben akkor is nyüstölték a vasakat a srácok szinte minden nap azért az ottani lakosok nagy része "megszokta már" a motorosokat nem? Felénk azért nem ennyire jó a helyzet ha autóztunk az volt a baj most motorozunk most az a baj.... Régebben elég nagyl étszámú motoros "brigádok" voltak arra felé (szentimre, akasztó tabdi, páhi csengőd....) gondolom azért még most is pezseg a motoros élet relatíve nem ?
vegyél egy szakadt astrát, aztán nem baszogtatnak
nekem már lassan 10 éve van kombi f astra szerintem ennyi idő alatt 3x ha megállítottak
ellenben robogóval múlt évben nyáridőben minden héten állítgattak
idén még egyszer sem, bár nem is mentem robogóval csak terepen
nekem megér évi15 ezret az hogy ne basztasson senki
öreg vagyok én már ezekhez a menekülős dolgokhoz
ha meg gázos helyen akarok közlekedni előtte úgy is keresek egy sárosabb helyet
yard meg nem tud sok mindent tenni, mert ugye híre meg annak is ha elengedi az embert fizetés nélkül, és így saját magát szívatja meg(mert ugye a pénzbeszerzés a legfőbb cél)
mondjuk ez a 300k elég vadul hangzik a 90k minimálbér mellett
Végeze a munkáját az nem gond DE ne ilyen esetben akarjon példát statuálni, autóval szinte minden alkalommal baxogatnak, ugyebár nem épp széria megjelenés kocka lada engem kiszed a sorból a szénné sötétített audit nem...engem megállít az 5 bakcigóval teli autót nem... ne csak az átlag emberrel keménykedjen akkor keménykedjen mindenkivel de nagyrészt tisztelet a kivételnek csak átlag dolgozó emberrel szemben nagy a mellénye és játssza a janit...
Ez a szánalmas sajnos :[ én a felénk illetékes srácnak megmondtam neked az a dolgod hogy megfogj nekem az a dolgom hogy ne fogj meg a többi meg majd adott szituban kiderül...megállni nem fogok mindenre van orvosság... Még mindíg nem tudom megérteni ha valaki a határban motorozik saját felelősségre jogsi nélkül rendszám nélkül az miért baxa egyesek önérzetét... ha még közúton tenné és veszélyeztetne másokat azt mondom oké de íg.... :[[
Engem már kergettek jó párszor és már vártak is a ház előtt de én azt mondom kiszophatja az összes buzi csicska a faszomat.Nem fogok rendszámos motort nyüstölni a terepen.
Nem,biztos hogy megallnek es ahogy szoktam nyajasan mindent megtennek hogy siman menjen minden..ha akar megbasz!de azert ne legyen embertelen gyoker!o is fizetesbol el sztem es a 3kilo az 3-4havi full kereset!remelem erted mire akarok kilyukadni!
ha ilyen menekülősre fogod a témát akkor motorozás előtt fesd le a géped ktm szinűre
de valami vízfestékkel amit le tudsz mosni
talán egyszer megvéd.......
amúgy nem sok értelme van menekülni 1x-2x lehet sikerül de úgy is megfognak
felénk már régóta vannak ilyen keménykedések
azért is vettem rendszámos gépet
szerencsére jogsi már megvolt
nekem is motul lesz a kovetkexo olajam!
Mas:
Vegeter a felhotlen motorozas ugyfest!a faluba ahol motorozom pontosabbanahonnan indulni szoktam uj sherif erkezett!fiatal buzgomocsing nulla emberseggel amolyan dredd biro feling!a napokban tortent hogy egy motorost megcsipett!pontosabban a haza elott varta hogy hazaerjen a motorozasbol..jogsi motorra nem volt csak autora azt elvette 1honapra..rendszam nem volt muszaki sem csak egy adasveteli!300.000ftos buntetest kapott szegeny csori!ugye hatalyos jogszabalyok megengedik az ilyen merteku helyszini birsagot...szoval adja el a motort hogy ki tudja fizetni...tenyleg nem eri meg megallni..
Hát néha egyesek szerint már orvosi eset vagyok, de motor hang alapján meghallom autónál is és most már motornál is ha nem ok az olaj nemtudom leírni nem olyan szép hangon jár mint kéne meg úgy összeségében nem kerek az egész. Castrollal nem volt ilyen gondom bár lassan cserés lesz az is bár a gyepát nem szereti néha eltud melegedni azt meg kuplung nem szereti :/ . Most majd Motul megy bele kíváncsi vagyok az hogy bírja
Benzin legyen benne mindíg olajat nem elspórolni, időben cserélni ha jó állapotban van sok gondod nemigen lesz vele . Ajánlott még odafigyelni a kerékcsapágyakra pár ezerből megúszod a cserét elspórolni nem érdemes. Többi meg csak általános dolog, lánc ápolás légszűrő ápolás oszt kb ennyi
1-2 cm + - a gátló környékén nem 1-2 cm + - az ülés közepén végén nézve. Nekem is "csak" 2 cm-el magasabb a gátlóm eredeti állapotához képest mégis legalább 4-5cm magasabb a moci hátulja lehet még kicsit többel is. Csalóka dolog ez :]
ezek a fényképek csalósak, de azért látszik a kerék és a kipuff közötti távon hogy más
leginkább ha rajta van az ember akkor érzi
eredetileg lábujjhegyen álltam ahhoz hogy ne érjek az üléshez, most meg telitalppal mindkét lábbal
a terven meg volt pár ujjnyival több hely ilyenkor
leginkább amikor hátul ülsz akkor észrevehető a változás, remélem így kényelmesebben lehet majd ereszkedni a hegyről
már csak valami piros matrica kellene a tankra mert nagyon fehér
Viszont jó volt kicsit nosztalgiázni a régi dolgokon tisztára feldobta a napom