Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fenébe is most rendeltem nagyvastol gyári szűrőt bele..
Bontásra került az domi? Milyen alkatreszeid vannak még?
Egy leragadt oil lehúzó gyűrű is tud ilyet.
Bontás nélkül csak okoskodás
benne van a szűrőben ;)
oszt a reszelék merre távozott?:)
túl volt húzva a kuplung......
ee mi az a csiszolás ott középütt a deklin belül he?
Eladó dominátorhoz twin air légszűrő szivacs 1 szer volt használva.Adom hozzá a keretet is amit úgy csináltam hozzá mert a szivacshoz nem adtak.2000 ft az ára.A kép illusztráció de így nézz ki élőbe is.
Mármint fent a kuplungkarnál a bowden csavart tekerjem be?.. szóval csináljak neki nagyobb holtjátékot ezzel?....amugy van a bowdennek holtjátéka..szerintem normális mértékben..de akkor lehet hogy kevés neki......és akkor ez alapjában lamella probléma amugy?..
Hali, azt mondod hogy ha egy hangyányit visszaengeded a kuplungot akkor megy a váltás?Akkor próbáld meg a kuplung bowden ház csavarját annyival betekerni amennyit visszaengedtél a kuplungkaron.Úgy milyen lehet?Remélem segítettem,az se jó ha nagyon sokat tudsz húzni a kuplungon,nekem is csinálta,olyannyira hogy kiszedett a dekni belsejéből pár millit...
cserélj olajat aztán meglátod javul vagy romlik a helyzet.Nekem akkor csinált ilyent a motor mikor 5100 as motul volt benne baszott finom lett tőle a váltó viszont a vissza váltások nem mindig voltak pontosak és érezhetők.Mondhatni túl finom volt tőle a váltó.
jó kérdés... februárba vettem a mocit, csak nemrég óta használom rendesen......... talán Repsolt tettek bele nem emlékszem pontosan
Én az olajra gyanakodnék,megtudja tréfálni a váltót az olaj.Milyent használsz?
Hali...alany xr 400..probléma vissza váltásnál... ha pl 5-ből gyorsan akarok visszatenni sebességet, akkor nem engedi... kuplung behúz menet közbe, tenném lefelé, de nem engedi.....ha egy hangyányit visszaengedem a kuplungkart, akkor a váltókar mozdítása nélkül magától ledobja egyel lejjebb.... ha amugy mindezt egyenként teszem lejjebb, és nagyon lassan akkor ugy általában megcsinálja...........mi lehet a konkrét probléma forrása?.
Üdv!
A xr 400-ba passzolhat egy Crf kerék?.. távtartók, méretek, tárcsák stb?.....
Nekem is csak néha füstölt a domi,inkább motorféknél egy kicsit aztán még is megevett az utolsó túrán ami csak 280 km volt fél liter olajat.Úgy,hogy nem rég volt szelepszár szimeringezve.Egyszerűen elkoptak a gyűrűk,valószínűleg már a dugó is megtáncolt.Mikor szétszedtem volt kb 3 mm es gyűrű hézag,kb 60 ezer km volt a dugóba.Nem akarlak elkeseríteni de nálad is hasonló a helyzet csak még nem ennyire drasztikus.
gondolom a szagán azért érezni.......
próbálj bele egy ásványi 20w50es olajat(és max 1000km menni vele) avval mit csinál, de ha pár decinél többet eszik egy olajcsere alatt akkor ott már nem segít
a másik meg hogy a levegős gépeket nem kellene nagyon forgatni, minél jobban forgatva van annál jobban eszegeti az olajat
egy szétszedés után lehet mérni gyűrűhézagot, szelepszárszimerig állapotot nézni, de bontás nélkül nem sokat lehet okoskodni
De ez az, hogy ez nem füstöl, nem erőtlen, semmi látható jele, hogy enné az olajat, de mégis eszi. Ez miért lehet?
talán nem 17 ezer van benne
az enyém 70 ezernél még nem ette, olyan 80 felé jött az hogy füstölt hidegen
Köszi szépen
Feladtam a hengerfejet expresszbe,holnap megkapod.
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ismerősnek van egy 2003 as xr 400 kb. 17000 kilóméterrel, és megakarnám venni, de eszi az olajat, már régóta, elmondásuk szerint mióta meg van, kb 1000 km alatt fél litert vagy kevesebbet kb, de a motor apszolut nemfustö, nem erőtlen, és egyébként nagyon jó állapotban van teljesen gyári, nem törött, a blokja még soha sem volt megbontva, szerintetek mi lehet a baja, miárt eszi az olajat?
a golyóscsapágyas kivitelek általában halkabbak
mondjuk lehet csak azért mert ahol már hengergörgős a csapágy ott már nagyobb a terhelés-fordulat és nagyobbak az illesztési hézagok
vagy
nem melegszik be úgy és nagyobb marad a hézag
vagy mindkettő.....részben.......de lehet egyik sem
Az az érdekes,hogy ezeknek a víz hűtéses blokkoknak erőteljesebb hangjuk van mint a régi levegős vasaknak.Az xr 650r vizes blokkja is olyan mintha kalapálnának benne pedig alig van benne kilométer,de aztán lehet csak a nagyobb sűrítés miatt zajosabbak
Ezt a pasztát tudom ajánlani ezzel még nem volt gond http://www.loctite.hu/loctite-... elvileg a Bárdi ba lehet kapni vagy csapágyboltba nézz körül.
a yamaha suttog mint a szűzlány a szénarakásban, a husky meg csak akkor hangos ha igazán pörgetve van
mondjuk szoktam pörgetni néha tavasszal összeugrálom a kertet hogy könnyebb legyen megkapálni