Segítséget kérnék xr600 tulajoktól!Ha lehet a közelből.
CDI-t vettem, és nincs vele szikra, ki kellene próbálnom más motornál sincs, vagy valami más is elromlott a gépen.
Címem az adatlapon, de ide is írhattok!
Köszi!
Ma én is kimentem meló után,és 3-dikra röffent utána meg 2-dikra.Megy az,csak nem mertem nagyon lerúgni. De tényleg brutál...Na mondom itt egy egyenes..Húzom neki 3-dikba,szó szerint szükült az út vagy nem is tudom.Bekönnyeztem rendesen.Imádom ezt a motort.Kényelmes,a blokkhoz képest pedig KÖNNYŰ.Enduro szett kell még hozzá és megnézem milyen nehéz is lesz vele sárba.Viszont szerencsésnek érzem magam,hogy ennyi idősen egy ilyen motorom lehet.
Norbi: Majd teszek fel róla átalakítás utáni képeket.Meg most nincs róla képem.
húdejóvolna egy ilyen
bár egy voltmérőt tettem a gépre de úgy hogy menet közbe ne mutasson, csak ha üresben van
igaz nappal nemigen látni még ekkor sem
Szia! Én nemrég vettem egy 650 r-es Hondát. Életem első igazán komoly nagymotorja. Endurózáshoz meg égvilágon semmi közöm sem volt soha. Csak ugy hirtelen belecsöppentem,a motort látatlanban bevállaltam. Egyenlőre semmire sem cserélném(kezdőként persze). A motor elindítása kezdetben gondot okozott. Haver mondta,ki kell érdemelnem a gépet,gyakoroljak. Sokan sokféleképp magyarázták az inditás menetét, mindet megfogadva se tudtam röffenteni. Aztán rászántam majd két napot és gyakoroltam. Kerestem a pontot ahonnan inditva indul. Szinte milliméterröl milire kerestem a dugattyú indulási helyzetét. Aztán egyszer meglett. Azóta egy borulás után indult nehezen. Olaj szűrőcsere után rendessen kicsurgatva majd 2 liter belemegy. Van a blokban a szivó csonknál ill a vázban a leeresztő csavar alatt is egy egy szűrő. Azokra is nézz rá. Amugy meg brutál gép,imádom. Jó nehéz,de alapjáraton is iszonyat erő van benne.
-Igen van olajcsapda köszi.
-Hihetetlen hogy az előző tulaj nem vette észre azt a kis téglalap alakú lukat a légszűrőházból kifelé.Mondjuk én egy ilyen emberen nem csodálkozom,nem csak a vezérműtengely himbák terén csapott be de még a motorhoz adott teleszkópszimering-el kapcsolatban is mellébeszélt amit még nem ért rá beszerelni,hát persze mert rossz méretet vett.
-Nagyon finom rózsaszínes sárgás homok borította a kipufogócsöveket teljesen homogén módon mintha rozsda lenne ráadásul a tank agyon volt horpadva szóval fogadjunk hogy kifogtam egy krosszozásra használt motort....bármit is mondjon a túrázásokról..egy szavát sem hiszem el.
Majd első indulás után úgyis meghallom...aztán főtengely csere felújítás...
-Legújabb kérdésem hogy kánikulában ahol gyorsan megszárad minden kimoshatom e a blokkot locsolócsővel hogy orrán száján jöjjön belőle a dzsuva legfőképp a vezérműtengely reszelék?aztán egyből feltöltöm olajjal és átforgatom sőt oldalradöntöm ide oda maxira még egészséges mértékben nehogy átszivárogjon a dugó fölé.
Eldobtam a régi olajszűrőt és nincs humorom mosóolaj mellé betenni az újat vagy venni mégegyet.De ha más nincs hát veszek mégegyet...
mindenki tudja hogy teli vagy mint papp gecivel
megyek a falutokba lakni
néha azért csak csak nézz rá arra a szintre, mert lehet akkor fog besülni mikor a haverok a legjobb helyre mennek motorozni
tegyetek még fel olajnyomásmérőt, töltésmérőt, guminyomásmérőt
esetleg még egy viszkozitásmérő, oldalszélmérő meg a tökömtudja mit lehet még mérni
aztán folyamatosan azt figyeljétek ne a tájat
ezeknél a régi szaroknál vesz az ember egy másik blokkot ha szétdurran az ami benne van
én a ténérén az olajszintet nem nézetem 5000km alatt egyszer sem, ott egye meg a fene ha sunyiban eszi akkor álljon be a picsába, dobom a blokkot a trágyadombra
Én a Domira raktam régebben,110-120-ra felment,de igazából csak nagy tempónál...Terepen,városban 90-100.
Amióta kapott olajhűtőt azóta mindenhol 90-95...
Ezek teljesen korrekt értékek !
Igazából ha normálisan használod 30 fok alatt nem kellene hütő, mert a váz olajhűtőként is funkcionál, de ha terepezel, városban használod vagy szereted 120 fölé kergetni akkor sokat jelent !
Nekem is van de csak arra jó hogy idegesítsem magam Mennyiért jutottál hozzá?Kíváncsi leszek neked mit fog mutatni hőfokba mert nekem tavasszal 20-25 fok között 110-120 fok max.Most nyáron 30 fok felett 130-140 fokra is felment terepen
Több infó az adatlapomon!
Tel.: 06-20/552-8308
Segítséget kérnék xr600 tulajoktól!Ha lehet a közelből.
CDI-t vettem, és nincs vele szikra, ki kellene próbálnom más motornál sincs, vagy valami más is elromlott a gépen.
Címem az adatlapon, de ide is írhattok!
Köszi!
Ma én is kimentem meló után,és 3-dikra röffent utána meg 2-dikra.Megy az,csak nem mertem nagyon lerúgni. De tényleg brutál...Na mondom itt egy egyenes..Húzom neki 3-dikba,szó szerint szükült az út vagy nem is tudom.Bekönnyeztem rendesen.Imádom ezt a motort.Kényelmes,a blokkhoz képest pedig KÖNNYŰ.Enduro szett kell még hozzá és megnézem milyen nehéz is lesz vele sárba.Viszont szerencsésnek érzem magam,hogy ennyi idősen egy ilyen motorom lehet.
Norbi: Majd teszek fel róla átalakítás utáni képeket.Meg most nincs róla képem.
9 év alatt nem volt még,hogy a kevés töltés miatt megállt volna...
3.500 ft
06 30 635 9305
Érdeklődnék hogy nem e tudtok eladó honda xl 600 komplett motorblokkot vagy valami motorbontót ahol esetleg lehet..
Előre is köszönöm
bár egy voltmérőt tettem a gépre de úgy hogy menet közbe ne mutasson, csak ha üresben van
igaz nappal nemigen látni még ekkor sem
-Hihetetlen hogy az előző tulaj nem vette észre azt a kis téglalap alakú lukat a légszűrőházból kifelé.Mondjuk én egy ilyen emberen nem csodálkozom,nem csak a vezérműtengely himbák terén csapott be de még a motorhoz adott teleszkópszimering-el kapcsolatban is mellébeszélt amit még nem ért rá beszerelni,hát persze mert rossz méretet vett.
-Nagyon finom rózsaszínes sárgás homok borította a kipufogócsöveket teljesen homogén módon mintha rozsda lenne ráadásul a tank agyon volt horpadva szóval fogadjunk hogy kifogtam egy krosszozásra használt motort....bármit is mondjon a túrázásokról..egy szavát sem hiszem el.
Majd első indulás után úgyis meghallom...aztán főtengely csere felújítás...
-Legújabb kérdésem hogy kánikulában ahol gyorsan megszárad minden kimoshatom e a blokkot locsolócsővel hogy orrán száján jöjjön belőle a dzsuva legfőképp a vezérműtengely reszelék?aztán egyből feltöltöm olajjal és átforgatom sőt oldalradöntöm ide oda maxira még egészséges mértékben nehogy átszivárogjon a dugó fölé.
Eldobtam a régi olajszűrőt és nincs humorom mosóolaj mellé betenni az újat vagy venni mégegyet.De ha más nincs hát veszek mégegyet...
http://youtu.be/JUgdKdyLXOo
megyek a falutokba lakni
néha azért csak csak nézz rá arra a szintre, mert lehet akkor fog besülni mikor a haverok a legjobb helyre mennek motorozni
esetleg még egy viszkozitásmérő, oldalszélmérő meg a tökömtudja mit lehet még mérni
aztán folyamatosan azt figyeljétek ne a tájat
ezeknél a régi szaroknál vesz az ember egy másik blokkot ha szétdurran az ami benne van
én a ténérén az olajszintet nem nézetem 5000km alatt egyszer sem, ott egye meg a fene ha sunyiban eszi akkor álljon be a picsába, dobom a blokkot a trágyadombra
Amióta kapott olajhűtőt azóta mindenhol 90-95...
Igazából ha normálisan használod 30 fok alatt nem kellene hütő, mert a váz olajhűtőként is funkcionál, de ha terepezel, városban használod vagy szereted 120 fölé kergetni akkor sokat jelent !