Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi,a többi rejtélyre nem tudod a választ? :)
Károsanyagkibocsátás miatt van oda vezetve. A keletkezett kartergázt a motor beszívja, elégeti, így kevésbé káros a környezetre.
Sziasztok!
Honda XL 600-hoz tudok szolgálni szinte bármilyen alkatrésszel ( van nálam egy szinte komplett gép és 2ből csomó megmaradt alkatrész )

Érdeklődni itt hozzászólva illetve privátban

tabjeet@hotmail.com

0620 255 32 02
biztos a szűrő olajzása miatt annak pormegkötő képessége miatt vezetik oda de szerintem ez nem annyira fontos vagy igen?Nem használnám krosszpályán.
Előző kérdéslistámhoz még 1.

Most a teljesen kipucolt légszűrőházban a fém háló széleit olajáló szilikonnal kentem be.

Úgy tippelem hogy ide bejut ugye az olajpára (kartergáz)a blokkból?
Ezt soha nem értettem miért vezetik a légszűrőhöz ennyire fontos ez vagy kiiktathatom?,nem volna ó ha kikezdené az olajálló szilikont belül aminek a darabjai a karbiban landolnának.
Nem nálam ette meg hanem a hazug mocsok kabarészerelő Győri előző tulajnál és "csak" 2 bütyök ment tönkre.Vagy a lánc ugrott le,van rá utaló nyom,vagy homok jutott be azon az oldalon a karbi előtt...?
Azon a felén a 2 himba feje is vissza lett heggesztve.

Tudom én is hogy olajpumpára figyelni kell de azért köszi.
Meg fogom mérni a tűréseit és persze indulás után picit meglazítom a felső csavart a hengerfejen csöpög e.

Jóvolna olajnyomásmérő órát felszerelni,tett már rá valaki?Mit kell mutatnia az olajvezetéken?Egyszer utánanéztem de már nem emlékszem az értékre.

Végre sikerült emberi áron utángyártott himbát szerezni már jön a tengerentúlról.Vezérműtengely az gyári új.Minden milliméterében rozsdátlanítva lett lefestve már rakom össze,mire ideér a himba csak be kelljen szerelni.Picit sem szeretném elcseszni a dolgot,szóval olajpumpa olajnyomás paraméterei a minimum amire ugrom.
Ha úgy ette meg a veztengelyt,hogy volt benne rendesen olaj akkor inkább cserélj olaj pumpát mert az új tengelyed is meg fog dögleni.
xl 250 r 1985 rfvc

-Szerintetek ha a motor előzőleg vezérműtengelyt evett a jelek szerint a szó legszorosabb értelmében akkor az új összerakásnál ugye nem elég a szűrőket cserélni de mosóolajjal kell járatni elsőnek?

-A hátsókeréknél csak az egyik oldalon van a tengelyen ilyen biztonsági lemez féle hogy a tengely ki ne röpüljön hátrafelé, a másik oldalon nincs?ott a lánc tölti be ezt a szerepet?..

-Lehetséges hogy a Honda szándékosan nem akarta hogy bárki is szétszedje a légszűrőházat?Mert szerintem ragasztva volt 2 ponton + teljesen érthetetlen az a fém drót körben az illeszkedő vájatban az illeszkedő felületek közé téve,egyetlen dolog haszna lehet hogy ne lehessen csavarral összefogni utána de ezért én kibányásztam és 4 csavarral húztam össze.

-Mi az a fekete nem is gumi de nem is massza szerű anyag amivel a légszűrőcsonkok tömítve voltak,gyárilag kenik ezt rá vagy az üveges ember találmánya akitől vettem.Olajálló szilikon remélem megteszi helyette.

-A belső nagy durvaszűrőt alapból be kell picit olajozni vagy elég ha idővel az olajpára bevonja.

-Van egy kis félcentis téglalap luk a légszűrőház egyik sarkában ami összeköti a belső szűrő elötti részt a külvilággal(kihagyja a szivacsos részt a levegő ha ott megy be) alapesetben ott volt valami?Nem kellene szabadon hagyni.
ami kiáll az lemarad
Mert te lapjával használod a motorokat
nem feltétlen kell hozzá bénaság
pl a huskyról is úgy fogy az idom hogy a kormánya még sosem volt a földön
sokszor olyan helyeken megyünk ahol gyalog is nehéz lenne karcok nélkül megúszni a sétát
ha béna lennék akkor egy fordulót bírna ki!
a hátsó fékfolyadéktartáy nálam kb 1 utat bírna
egyszer kipróbálnám, de lusta vagyok oda-vissza 100km távol menni érte
szóval a nagyúr nem engedi
Erre gerjed vki ?
KERESEK!

Komplett xl600as motorblokkot keresek (karbival,gyújtással stb) működő képest minden sallanggal együtt. Csak annyi legyen a dolgom hogy beszerelem! Ha valakinek van,kérem irjon! :)
Ok ahogy gondolod!
Látom nagy erőkkel keresel, még hirdetést is adtál fel
Vedd meg mind a két motort és építs belőle egy vagány önindítós gépet, a Dominátor blokkba alig van km, de ha majd hívsz elmondom...
Köszi a kompresszió adatokat Az én domim is a Kanyar instrukciói alapján készült.
Nem én voltam.Holnap ha úgy alakul felhívlak,de a biztos az a hétvége.
Ami a Kanyar csinált saját magának tuning Domit, annál az egyhengeresek közül csak a 690KTM szigorúbb ... ;)
Meg a Domiban nagyobbak a himbák nehezebb a vezértengely...de pl gyengébb (kb. 4 mm-el keskenyebb) a főtengelycsapágy... de gyengébb a hajtókar is...
Ha nem müködik a deko akkor 10.2 a gyári, 9 alattinál már kezdhetsz gyűjteni...
Ha a deko működik (gyári állapot) akkor kb. 8,5-bart mérhetsz ha új és kb. 6,5 a fájdalomküszöb ! Jaaa és még 5 barral is megy !

Az XL - XR eknél 11.4 bar az új állapot, 9 a fájdalomküszöb, viszont beindul 6-al is...
Ha szerencséd van csak sürübb olajat tett bele, ha nem akkor rugocsere...
Hello!

Mi újság? Te csörgettél ma? Nem voltam telefonközelbe