meló után csinálok videot meg bemegyek boltba rákérdezek feszítőre! remélem hamar megoldodik a gond mert amúgy igen szép hangja van de ez a kattogas bassza a fülem:/
Régebben nekem is volt gondom a feszítővel pedig nagyon kevés km volt a motorba,végül ezzel a mauális feszítővel oldódott meg a probléma. Csinálj egy videót a hangról,mert csak a sötétbe tapogatózunk,lehet hogy neked nem is azzal van bajod.....
Xr 400 nál nem kell levenned a szelepfedelet ahhoz,hogy megtudd laza-e a vezlánc elég ha kiveszed a láncfeszíttőt és az által már ki is tudod derítteni azt is,hogy szar-e a láncfeszittő vagy mennyire jó még a lánc.Esetleg szar a láncfeszíttőd lehet hozzá kapni manuálisan állíthatót is.
Hát ennek az eddigi hibái : hátsókerékcsapágy, karbiba a kis pillangó maszek meg ez a kattogás de a kattogás is 1 napja remélem több nem lesz(kop-kop).. szerintem ma felhívom őket hogy valamit kezdjenek vele jöjjenek ki vagy nem tudom mert ez így nem fasza ha nem akkor lehet leszedem szelep fedelet ha lóg a vezlánc akkor csere.. am azt mondta az öreg hogy használt láncfeszítőt raktak bele de hogy nagyon jó állapotú volt hmm.. kitudja lehet hogy ez a gond
féktárcsa nekem is a polcon van vagy másfél éve de nem akar lekopni az utolsó 1mm a betétről.....
bár kicsit túlbuzgó volt vele a kopasz de majd megszokom a sok xr400 feliratot rajta
Alapokat én is költöttem az enyémre, fékbetétek, amik jók voltak csak elől anyaga miatt nem nagyon fogott, hátul csikorgott, légszűrő, olajcsere, egy láncot elszaggattam amit írtam is (valami sz*r volt). 2 görgő, most láncvezető, mert közben leszakadt (de nem az hogy nem volt rajta). 1000km-t megyek már lassan vele és gond nélkül (lekopogom). Pedig 84-es (sokak szerint öreg szar). Füstje nincs, a múltkori légszűrős bakit megoldva. Mi kell még? Nem egy új motor, de szerintem jól választottam!
akkor én jól jártam
újrafestett váz, utángyártott idomok, 70ezer az órában
aztán a motor meg csak megy és megy és megy.
nem mondom hogy nem füstül mert füstöl, de ez csak a sóherságomnak köszönhető
ősszel kiderül mi lesz vele ha marad(amire egyre nagyobb az esély) akkor lesz bele új dugó meg ami kell
bár még mindig 1-2 rúgásra indul mínuszokban is
Franc elhiszi ezeket kereskedőket. Siófokról is olyan XR 600-at hoztak az MMG-től (használtenduro.hu), biztosan tudjátok, hogy a hajam égnek áll. Pedig az XR 600-ak mestere újította fel, meg minden. Lapra fel van írva, hogy új gyertya, közben meg valami szakadt Denso volt benn. Fékek kipipálva, közben a házsó vason. Féknyergek lógnak a csúszkán, KTM hátsó kerék valami nagy alátétekkel kihézagolva balról 3, jobbról 4), fékezéskor mozog a nyereg, ha helyben nézem lenyomott fékkel. (a lengővilla sínje és a nyereg közt hatalmas a hézag és tud is mozdulni, nem fix). Kerékcsapágyak kukák, karburátorban majdnem 180-as fúvókat, hatalmas benzinszinttel (kormolt, kanyarban megállt). Hidegen melegen kéken füstöl gázra, világítás nulla, első fék hihetetlen pépes még légtelenítés után is (ellenben jól fog). Hátsó teleszkóp húzó nyomó fokozatra nem reagál, de csillapít rendesen, szilentek kattannak, ha megemelem . Kipufogó felfogatás gány, a bilincs nem is szorította. Lengővillavédő sem elől sem hátul, Jól van jól megy, de mindezt 320-ért, ja és 97-es. Úgyhogy ha a többi motorja is ekkora gagyi annak a fickónak, akkor csak vegyetek tőle. Kár hogy nem mentem el a sráccal, biztosan jobb motorja lenne, csak Ő is nagyon tudta mit nézzen.
Holnap felhívom őket! Az az érdekes most kezdte el csinálni egészen idáig semmi vez láncra tippeltem én is mert TTnek is hasonló hangja volt de ha tényleg az akkor bevehetik a.. 470 rugóért vez láncos motort adni.. mert ott hallgattam még semmi hangja nem volt
Ha hidegen zörög melegen meg elhalkul akkor az még lehet vezérműlánc is Mindenképp ezt a Szatyináékkal intézd mert lehet cumira vették a szádat ezzel a motorral
lehet hnap felhívom gerecse motort hogy valamit mondjanak vagy nem tudom amúgy tökéletes a motor ezen kívül kurva jó hangja van csak félek hogy valami nagyobb hibát hoz magával..
ja értem fogalmam nicns akkor mi lehet ez a hang ott náluk mentem vele fasza volt minden most meg onnan jön a hang és kattog. kimegyek vele az erdőig ott meg már szép halk
bár kicsit túlbuzgó volt vele a kopasz de majd megszokom a sok xr400 feliratot rajta
újrafestett váz, utángyártott idomok, 70ezer az órában
aztán a motor meg csak megy és megy és megy.
nem mondom hogy nem füstül mert füstöl, de ez csak a sóherságomnak köszönhető
ősszel kiderül mi lesz vele ha marad(amire egyre nagyobb az esély) akkor lesz bele új dugó meg ami kell
bár még mindig 1-2 rúgásra indul mínuszokban is