Haverom dolgozott gyárban ahol a Yuasa és Banner aksikat gyártották.Azt mondták hogy nyugodtan vegyem meg az olcsóbb Bannert mert ugyan az mint a Yuasa csak más a matrica rajta!
Esetleg próbáld a Moto-Start akksit a magyar Yuasa képviselet árulja ők megmondják mi az azonosság a kettő közt ( a szitázáson kívül ugyan az a kettő), mert egy helyen készül, de a moto-start a 60% az ára kb. és működött nekem, 4 évet kibírt utána eladtam a motorral...
Ha lesz elegendő pénzem rá akkor az YTZ azaz a nagyobbik indítóáramú...........kisebb méretű.
De azért még körbe nézek egyéb boltokban, csak hogy megnyugodjak
Látom te aztán nagy lángész vagy... Az YTZ széria más technológiával készül mint az YTX széria. Az YTZ-s akksik kisebb méret mellett nagyobb indítóáramot tudnak, a gyártó mindemellett hosszabb élettartamot, jobb rázkódástűrést, és hosszabb tárolás esetén kisebb önkisülést ígér. Ezért ilyen drága.
Érdemes a nagyobb indítóáramú akksit megvenni bele, nem véletlenül módosítottak 2001-ben sok mindent a Firestormon. Többek között a fesz.szabályzó is lecserélődött 2001-ben az újabb fajtára. No és egy ilyen nagy köbcentis V2-es indításához elég sok kraft kell, nyilván egy kajakabb akksi könnyebben megbírkózik az indítás nehézségeivel.
Szerintem simán bírni fogja ha Yuasa-t veszel!
Mondom nekem nem volt indítási problémám vele! Bár akinek eladtam kínait vett bele és eddig az is bírja neki!
Kb 2 éve vettem bele én is egy Motobatt-ot illetve a ZX-9-be vettem de mivel az még nem volt kész így áttettem a VTR-be (stimmelt) nehogy tönkremenjen. Legyen használva.Még jó hogy áttettem!
Beszart a fesszabályzó (túltöltött) és szétnyomta az akksit ! Ezután vettem egy fesszabot és visszatettem a Yuasa-t .
Igazad volt! Tényleg van az alján 2kis szivacs betét, és a tetején is 1cm-es tehát akkor valószínű a mérettel nem lesz gond......csak a 180A elég lesz-e? de ha neked jó volt...........szerintem beválalom
nézd meg azt amit basi mondott hogy valami alátát van az aksi alatt
ha neked van benne ojan akkor belefog menni a magasabb vagyis az olcsóbb
szerintem elég lessz 180A
Nekem ezzel (YTX12-BS 12V, 10Ah) sem volt semmi bajom! Mindig rendesen indított! Miután eladtam tavaly a motort 2 hónapra rá beszart az akksi! Még a gyári volt benne! '99-es!
Igaz, ennek ugyanazok a tulajdonságai