Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha kuala-lumpur-ba lenne bejegyezve, akkor már tuti fizetni kéne mert az már nem EU.

Namármost a hivatalos magyarországi okmányirodai álláspont (mégha nem otthon vagyok is, de megérdeklődtem):
"Amennyiben a motorkerékpár Magyarországon először kerül nyilvántartásba és a vevő közvetlenül egy másik EGT-államból vásárolta a motorkerékpárt, vagyis az adásvételi szerződésen a forgalomba helyezést kérelmező neve szerepel mint vevő, akkor az eredetiség vizsgálati díjat és a vagyonszerzési illetéket NEM kell megfizetni. Amennyiben a más EGT-államból belföldi üzemeltetés céljából behozott motorkerékpár megfelel a mentességi követelményeknek ebben az esetben származási ellenőrzésre sincs szükség. Az ön esetében fennálló kérdésre pedig választ adva, amennyiben az eladó fél magyar állampolgár, de rendelkezik egy másik EGT-államban állandó lakcímmel, ami esetünkben a motorkerékpár forgalmi engedélyében is be van jegyezve, a vevőnek a vagyonszerzési illetéket NEM kell megfizetnie."

Kérdés?
basi2(kukac)citromail.hu -ra küld az árát, meg néhány képet.
Egy barátom keres ilyet. Csak kint él Ausztriában. Majd továbbítom neki az üzenetet.
Így már tényleg nem értem a többszörös ügyintézésemet.
Köszönöm,időm volt rá,és kíváncsi voltam az ügyintézés folyamatára.
Köszönöm,igérem vigyázunk! :)
Gratulálok a VAS-hoz..!
Olvastam a kalandod a forgalomba helyezéssel kapcsolatban!Én csak az okmányirodában szívtam egyet....4x voltam mire meg tudták csinálni a papírokat...Mindig rossz volt a számítógépes rendszer!
Sok balesetmentes Km....!
1999-es ..59300km..Itt van nálam az új olaj( Motul 5100 10w40) és szűrő( még nincs le sem cserélve)..kedden jön az új fékbetét előre.... Jó gumik elől Metzeler Sportec M1( kb 4 mm)hátul Pilot road2 (kb 3mm). Doboztartóval és Givi dobozzal -2sisak belefér-.Törés mentes.... Van egy kis szépséghibája....a hó végén lejár a műszakija....de azt is meg tudom oldani ..vagy az árát elengedem...
Az árról meg ha komoly beszélünk telefonon..vagy ha adsz egy emailt akkor emailben...
Üdv a klubban haver, szép paripa, vigyázzatok egymásra!
találtam egy doboz tartót 800Fi-re csak nem tudom hogy ez pontosan micsoda ez? link
szerintem ez így önmagában még nem használható
enyém is RC46 tipusú
úgyhogy már csak második lehetsz
Igen.
Csak ajánlani tudom őket.
Blackmoto?
Korrekt motorokat szoktak árulni!
35000 Km és szakértő szerin lehet akár valós is.egy gazdája volt aki 39 évesen vette és 50 évesen vált meg tőle,Olaszországból,tengertől távolabbi helyről származik és nagyon CSECSE.
Szép darab...Kevés km, vagy megvigyázta a talján tulaj?
Sziasztok!
Ha érdekel valakit én most papíroztam le a 2001-es Olaszországi Fi-met.
Reg adó:30500Ft
vizsga+forgalomba hozatali engedély 27160Ft
rendszám+törzskönyv+forgalmi+címke 18085 Ft
Tehát a teljes költsége:75745 FT
Kicsit szívtam az okmányirodában az enyém az első Magyarországon ami RC46 tipusú-ként van a nyílvántartásban.
Évjárat? Ára? Km?
Most látom csak milyen lavinát indítottunk el..!Legalább felpezsdült az élet....

Na ......szóval.... kit érdekel egy jó és szép állapotban lévő Fi?
Ahogy mondod :)
most már foglalkozz az új kipufogóval
Na le van xarva. Már egy éve van papírom, tekerem bele a kilométereket és csak ez a lényeg :) Egyszer meg kibírtam az illetékfizetést.
Vagyonszerzési illetéket akkor kell fizetni, ha két MAGYAR állampolgár közt jön létre az adás-vétel. Ha egy magyar, és egy uniós közt, akkor NEM kell.
Én is így vettem két éve az enyémet. Behozták, volt adásvételi köztem, és valaki közt (olasz állampolgár), ki volt vonatva a forgalomból olaszban, és kész. Itthon elmentem a vámhivatalba, két óra múlva be volt fizetve a regadó, minden elintézve. Utána NKH vizsga, ocsmányiroda, ahol kifizettem a forgalmit, matricát, törzskönyvet, rendszámot. Mindez egy hét volt, és már száguldozhattam is:))
Én is meglepődtem, hogy ilyen egyszerű.
Azért mert nem így van.
Ha magyar állampolgár vagy a gép akár kuala-lumpuri köztársaság nyilvátartásában is lehet.
Egyszerűbben már nem lehet leírni csak ékírással.
Magyar állampolgár behozhat Magyarországra saját részre illeték fizetése nélkül motort.Függetlenül attól ha a holdra is van bejegyezve lakcíme.Ha továbbadja másik magyar állampolgárnak akkor a vevőnek illetéket is kell fizetni.

Nehéz ezt megérteni?
Az teljesen mindegy milyen az útlevelem, pontosan te írtad az alábbiakat: "mert ha magyarországon te vagy az első tulajdonos akkor nem kell vagyonszerzési illetéket fizetned a moci után"

Namármost ha nekem itt kinnt van egy Francia motorkerékpárom, az a Franciaországi nyilvántartásban is szerepel mint Francia motor. Ha én ezt hazaviszem és otthon eladom, a vevő otthon forgalomba helyezteti ő lesz magyarországon az első tulajdonosa. Miért ilyen nehéz ezt megérteni?
Basszus de nehéz ez.
Francia vagy magyar az útleveled?
Most nem azért, de én Franciaországban lakok, francia lakcímmel rendelkezem. Ha én itt megveszek egy motort, autót bármit, azt átiratom a nevemre és azt hazaviszem eladni magyarországra ott márpedig olyan lenne mintha a magyar személy egy francia személytől venné meg, függetlenül attól hogy én most magyar vagyok :D