Köszi szépen a részletes leírást! Így már azért világos :) És hogyha alapból az idomot fújom (előtte csak a műanyag színe volt, akkor elég csak a szórógitt alá, vagy akkor is kell műanyag alapozó?
A festék leválás azért van mert nincs megfelelően aládolgozva illetve zsírtalanítva. Ha csak átfújásról van szó akkor a felületet p360-as vízpapírral át kell csiszolni, víztől eltörölni utána szilikon lemosóval is át kell törölni, majd száraz ronggyal is. Majd meg kell küldeni az egész felületet lehetőleg kétkomponensű szórókittel (de ha nincs jó az 1K-s is), száradás után meg kell csiszolni min. P600-as vízpapírral (ha metál lesz az új szín akkor P1000), utána megint töröl-mos-töröl. Ez után lehet a fedőfestéket ráfújni.
Ha a régi felület javított( pl:üvegszál) akkor először mos-töröl (lemosóval), majd műanyag alapozóval le kell fújni ( a BODY színtelen műanyag alapozó megteszi) ezt nem kell csiszolni hanem erre lehet közvetlen szórókittet fújni vagy nagyobb egyenletlenség esetén késtapaszt felvinni (spatula kitt). Az olyan felületeket ami műa.alapozós és esetleg a kitt miatt újra lett csiszolva, akkor meg kell ismételni a szórást. Ez után mos-töröl, telibe szóró és csisz-csisz-resz-resz, töröl-mos-töröl és fedő. Ha jó munkát szeretnél időt kell rá fordítani. Szilikon lemosót és a többi hozzávalót bármelyik autófestékes boltban be lehet szerezni.
ma sikerült tesztkörre bírni a kicsikét és felülmulta az elvárásaimat. nem gyorsul jól de végre sokkal jobb mint volt és a hangja is király. megjön a maradék cucc és ha minden klappol jövőhét hétvégén kapjátok a vidit:D
Írtad, hogy vállalod idomok lefújását, nekem szakmai tanács kéne, hogy műanyagot hogyan érdemes festeni? Egy barátomnak újra lett festve a gépe de pattogzik le róla a festék... nekem most lesz egy mtxem összerakva de én nem akarok így járni. Ha szépen megkérlek, le tudnád írni mit kell tennem ahhoz hogy jó legyen?
Hali Set88 .Igen elado a lampa ,muszerfal,lampaidim,a uvegenek semmi baja ego is van benne es ego tarto is!, A hofokmero nem tudom hogy mukszik e,csak ki lett szedve es annyi ,tartokonzola is megvan ! A lampa+idom+tartokonzol-4000E ft! A muszerfal 4000!Udv .Arnold
Ha bejössz az Attila utcába a Nagysándor felöl akkor jobb kéznél lesz a telephely a sarkon (Duna utca sarok). A kapuval szemben bal oldalt áll egy fekete Seat, ami a portás bácsié. Mond hogy a Norbit keresed. Megyek és szólok neki, legyen képbe.
nekem kell berugókar de MTX 80 R1-esé mert ez egy DT 80 MX-re megy ami nagy átalakításon ment át (majd arról is lesz fotó meg vidi). Amugy a féktávom terepen nem haladja meg a 6 métert. Pedig utcai gumi van rajta de azon is 2 centi magas a minta és elég jó kompozit anyagból van. Aszfalton melegbe elég betyáros vele fékezni, kicsit jobban meghúzod már megy is a bukfenc. Most szereztem új fékpofákat 3000-ért, meglátjuk hogy kopnak ,kapott uj láncot is meg lánckereket. áttétel váltás is volt. Elöl 16fogas helyett 15-ős van hátul 45-ös helyett 40-es van. kíváncsi leszek a végsebességére mert ugy számoltuk hogy olyan 110-120-km/h lesz. remélem megy majd annyit mert azért csak az utolsó csavarig fel van újítva és nem volt olcsó móka, de azért megérte mert megint nem kell hozzányúlnom egy darabig.
és mennyiért válnál meg tőle?:-)
Írta valaki, hogy kell neki berúgókar, nekem van(azt nem tudom, hogy arra a típusra is ugyanez való-e, ez is a bal vízpumpás változathoz van(van egy komplett blokkom is egyébként, ha érdekel valakit, a bal léptetővilláját kell cserélni, mert így nem veszi a másodikat, más baja nincs, friss a csapágyazás, nem csörög-zörög, szép hangja van - még anno ez volt a motoromban, csak vettem egyet bontásra, ami eszméletlen szakadt volt, de a blokkja jó - így most az van benne az enyémben.) Sok mindenem van, hátsó-első kerék(még a dobfékes), váz, kipufogó, ülés, első lámpa, stb.. Az idomok nagyon szar állapotban vannak, de a legtöbb más cucc rendben van.
A standert hogy szoktátok meghúzni egyébként? Én ma vért izzadtam vele, és szerintem elég bénán is húztam meg(az előző eltört, leesett a rugója, és ahogy hánykolódott fel-le, teljesen elgyengült az anyag és megadta magát - egy szembe jövő robogós vadul integetett, meg mutogatott nekem, valószínűleg emiatt. Én meg szimplán visszaköszöntem. )
már agyaltam rajta,h csinálok egy ilyet, nekem a gyári 21es felni van rajta és az első fékkel 60ról 0ra olyan 7-8 m lehet kb a fékút. földúton ,könnyű terepen mennyivel rosszabb?
Várom a videot!
az a fejidom mellet a lámpatest? sérülése van a lámpa üvegének? müszerfal megvan még? meg müxik rajta a vízhőfok mérő? meg mennyi? a lámpa kell mindenképp a fejidommal ha egybe annyi. és ha korrekt az ára a müszerfalnak akkor az is kell
Az a lényeg hogy délután 4-ig próbálj meg átjönni, mert addig vagyok benn. Aztán sietek Fótra, megnézek még 2 motort. De csak úgy tudjuk megoldani hogy otthagyod nálam és legkésőbb hétfőn értejössz, nem tudok vele foglalkozni holnap, szombaton modellversenyre (rc repcsi) kell mennem és csak vasárnap tudok vele küzdeni. Nagyon szívesen segítek, csak bízz bennem hogy nem nyúlom le a cuccodat.
Egyébként idomok átfújását- üvegszál javítását elvállalom, mégha rommá van törve akkor is.
kösszi a segítséget, hallod nagyon baba lett a géped. :D
asszem nekem zárt helyzetben is kotyog de majd megnézem mégegyszer, amugy nekem nincs is ennyire el deformálódva az úszóm, de az istenért sem tudom be állítani. AIR STRIKE, holnap hogy érsz rá? én csepeli vagyok, tehát egy kerülettel arrébb és délután bármikor át tudok menni csak rajtad múlik, nagyon sokat segítenél ha be tudnád nekem állítani, mert engem meg folyamatosan hívogat a srác aki meg akarja venni, és már nem tudom hova halogatni mert egy vevő már elúszott így:S egy msn címet tudsz dobni hogy felvegyelek és ott meg beszéljük?
jahh a gyári agyra van ráfűzve rövidebb küllőkkel. a fékút 60-ról 0-ra 4-5 méter. DOBFÉKKEL! kicsit melegszik ugyan de jól lehet vele stopizni! Lessz majd vidi ahogy lessz egy kis időm mert most sok a meló...
Köszi szépen a részletes leírást! Így már azért világos :) És hogyha alapból az idomot fújom (előtte csak a műanyag színe volt, akkor elég csak a szórógitt alá, vagy akkor is kell műanyag alapozó?
Köszi!
Ha a régi felület javított( pl:üvegszál) akkor először mos-töröl (lemosóval), majd műanyag alapozóval le kell fújni ( a BODY színtelen műanyag alapozó megteszi) ezt nem kell csiszolni hanem erre lehet közvetlen szórókittet fújni vagy nagyobb egyenletlenség esetén késtapaszt felvinni (spatula kitt). Az olyan felületeket ami műa.alapozós és esetleg a kitt miatt újra lett csiszolva, akkor meg kell ismételni a szórást. Ez után mos-töröl, telibe szóró és csisz-csisz-resz-resz, töröl-mos-töröl és fedő. Ha jó munkát szeretnél időt kell rá fordítani. Szilikon lemosót és a többi hozzávalót bármelyik autófestékes boltban be lehet szerezni.
Ez jó hosszzú lett.....................
Írtad, hogy vállalod idomok lefújását, nekem szakmai tanács kéne, hogy műanyagot hogyan érdemes festeni? Egy barátomnak újra lett festve a gépe de pattogzik le róla a festék... nekem most lesz egy mtxem összerakva de én nem akarok így járni. Ha szépen megkérlek, le tudnád írni mit kell tennem ahhoz hogy jó legyen?
Köszi szépen!
Ha bejössz az Attila utcába a Nagysándor felöl akkor jobb kéznél lesz a telephely a sarkon (Duna utca sarok). A kapuval szemben bal oldalt áll egy fekete Seat, ami a portás bácsié. Mond hogy a Norbit keresed. Megyek és szólok neki, legyen képbe.
Írta valaki, hogy kell neki berúgókar, nekem van(azt nem tudom, hogy arra a típusra is ugyanez való-e, ez is a bal vízpumpás változathoz van(van egy komplett blokkom is egyébként, ha érdekel valakit, a bal léptetővilláját kell cserélni, mert így nem veszi a másodikat, más baja nincs, friss a csapágyazás, nem csörög-zörög, szép hangja van - még anno ez volt a motoromban, csak vettem egyet bontásra, ami eszméletlen szakadt volt, de a blokkja jó - így most az van benne az enyémben.) Sok mindenem van, hátsó-első kerék(még a dobfékes), váz, kipufogó, ülés, első lámpa, stb.. Az idomok nagyon szar állapotban vannak, de a legtöbb más cucc rendben van.
A standert hogy szoktátok meghúzni egyébként? Én ma vért izzadtam vele, és szerintem elég bénán is húztam meg(az előző eltört, leesett a rugója, és ahogy hánykolódott fel-le, teljesen elgyengült az anyag és megadta magát - egy szembe jövő robogós vadul integetett, meg mutogatott nekem, valószínűleg emiatt. Én meg szimplán visszaköszöntem. )
Várom a videot!
Egyébként idomok átfújását- üvegszál javítását elvállalom, mégha rommá van törve akkor is.
MSN: nojbi22@freemail.hu
Tel.: 0630-668-7765
asszem nekem zárt helyzetben is kotyog de majd megnézem mégegyszer, amugy nekem nincs is ennyire el deformálódva az úszóm, de az istenért sem tudom be állítani. AIR STRIKE, holnap hogy érsz rá? én csepeli vagyok, tehát egy kerülettel arrébb és délután bármikor át tudok menni csak rajtad múlik, nagyon sokat segítenél ha be tudnád nekem állítani, mert engem meg folyamatosan hívogat a srác aki meg akarja venni, és már nem tudom hova halogatni mert egy vevő már elúszott így:S egy msn címet tudsz dobni hogy felvegyelek és ott meg beszéljük?
mindenesetre jó cucc lehet