Sziasztok!
Még új vagyok, olyannyira, hogy még motorom sincs
Most akarok venni egy vizes mtx 80-ast, ezért is vagyok itt.
Ha tudtok eladót (85-90 ezer környékén) légyszives írjatok a nagygab@freemail.hu címemre.
Vizes mtx 80-ról milyen tapasztalataitok vannak? Munkába járni kellene közútra.
nincs rajta nivópálca de megvan a csavar köszi a felvilágosítást:D megyek és le is cserélem az olajat egépként nagyon erős és nagyon korekt kis gép....:D
Kappey nijópálca nincs benne
van a láb fék alat egy kis tizes csavar azt kell kitekerni
egyenesen állitsd be a mocit
öntöd az olajat és mikor elkezd belőle folyni akkor jó!
vissza a csavart és kész de gyépként olyan 8dl kell bele!
Sziasztok!
Most vettem egy MTX 80-s mocit, elég ramaty állapotban, és el szeretném kezdeni rendbe tenni.. ehhet kellene nekem egy pár robbantott rajz, bármelyik részéről, ill. ha van vkinek szerelési könyve, útmutatója megköszönném ha elküldené a címemre ( wuksizoli@citromail.hu, v. felvenne MSN-re: Speed-of-Japan@hotmail.com) Minden segítséget köszönök szépen.
Helló! Valaki tudna segíteni van nekem? Van egy Honda MTX 125 ös mocim és most vettem és nem tom h hol van az olaj nívója bele önteni bele tudod az olajat csak nem tom h mennyi kell bele...
Valaki pls segítsen köszike...
Üdv néktek MTXesek!
Van egy 80as vizes mtxem és most 110es henger lett rá rakva.
Az a kérdésem,h karbi ügyben jó lesz e a régi? Kell bele nagyobb fúvóka? Mert a régi hengerem már agyon volt fúrva, de nem kaptam hozzá csak 110es hengert igaz h a régi 2 mm-el kisebb mint a 110es
tomesz0020 poweről leveszed a gumit és nézd meg hogy ha üzesbe rakod pörgeted akkor hol kapcsol lehet hogy azért ránt csak egyet mert rosszul raktad össze nagyon későn kapcsol vagy nagyon hamar! azt lehet állitgatni de elég nagy SZK munka
Helosztok elado Honda mtx 125 alkatreszek! Ami nincs a kepeken az -index kapcsolok,rezo.Ha erdekelne v mi akkor msn / streetx@windowslive.com Olcso minden !
sztem marad minden, csak küllőket kiszedni és egy új ráfot vagy mit kell rávenni másik rövidebb küllőkkel, ha az enduró vonalat hanyagolod, én elvagyok utcai gumikkal és 16 első hátsó kerékkel. vagy meglévő felnihez, esztergáltatsz egy olyan fajta kerékagyhoz tengelyt. nem tudom melyik az olcsóbb
Meglesz főnök majd ha ráérek, csinálok róla képet colostokkal vagy tolómérővel. Érdekel a km óra meg amiket írtál kivéve az üzemanyagszint, elakadásjelző... szóval csak km óra, napi km, megtett km, hőfök, fordulat. Ennyi lenne nekem ami érdekel. Előre is kössz főnök! Majd az árról lesz valahogy...
mtx125R nél az a pipa nem szolgál semmit, csak egy belső üreg szuszogója, nekem nincs is rajta pipa. amikor szétszedtem a blokkot, volt benne egy kis szmötyi de bajt nem csinál, zárt üreg. a power meg szívás, ahhoz nem tok hozzászólni :S
amugy az nem olyan sok. ha értesz az elektronikához, meg a mikrovezérlőkhöz simán össze tudsz eggyet barkácsolni :D..
amugy nekem a dobozolással vannak bajaim, légyszi rakj fel egy képet a műszerfaladról + rakj rá egy colostokot, vagy vonalzót amin látszik a kiosztás. csak hogy mi fér el rajta, én mindent digitálisra csinálok . lehet vkinek nem tetszik majd, csak az analóg dolgokat nem szeretem kalibrálni, inkább átírok egy programot ,mint tekergetem a trimmereket. digitnél más a hibalehetőség.
a sebességmérőhöz a kerékagyba is rakok cuccot, lehet optikait, vagy reed(mágneses), esetleg HALL (mágneses) jeladót, az optikai megbízhatatlanabb ha koszolódik. reed és hall os ami szóba jöhet. csak ahhoz kell mágnes is, hallos pontos de 3-400Ft+mágnes, reed 130ft+mágnes, faternak rally-autóban reedes lesz. kardánról veszi majd le a jelet.
sok funkciót meg lehet csinálni, csak győzni kell beprogramozni
most sajnos nem érek rá ilyesmire, de nyáron lehet róla szó.
árban sok mindentől függ :)
főleg hogy mennyit szórakozok el vele.
nyák megtervezése, alkatrész beszerzés, összerakás, program megírása, élesztés.. 1db nál annyira nem éri meg, max saját magamnak hobbinak, ha készen leszek a sajátommal akkor csinálok többet, ha elég jól néz ki,
funkciókat amiket én szeretnék:
fordszám, km/h, megtett km összes és napi+még 4 a blokknak+láncszettnek+fékbetét+gumik :D(ez lcd-s lesz), benzin visszajelző(ezzel fogok a legtöbbet szívni sztem), hőmérő, meg riasztó egy szirénával, indexeket vezérelni(legyen elakadásjelzőm). nagy vonalakban ennyi.
ezt nem tudom mennyibe fog fájni, de anyagárban sztem 8rongy alatt lesz (szintmérő nélkül)(mikrovezérlő 1500,nyák 500,kijelzők(lcd1000-2000,led7szegmensesek1500-2000,gom
bok,kondik tranyók ellenállások+egyéb alkatrészek 1000-1500, a szintmérő lesz durvás, sztem simán lesz 3000 ,+ az idő amit elszúrok vele, nah az nem mind1.
ha gyártanék pár db-ot már tűrhető lenne, vagy ha kínaiak gyártanák. only csak nyáron! most vizsgák vannak kiemelt helyen.
Sziasztok segítség kéne felujjításnál eltörtemegy müanyag pipát és nem tudom hogy milyen szerepe volt mert elfelejtettem hovy volt dugva a csö vége
Meg a power mintha nem nyitna vagy lehet hogy kinyit de nem huz oda az elején megránt és vissza is dobja csak felpörög :S :S
Ebben kéne valakinek a segítsége
A pipát amit eltörtem a karbi alatt van a blokban rondgyot dugtam a helyére hogy ne menjen bele kosz.
köszi
Cső Zuzmó! Olvastam a 124.oldalon hogy építenél digitális mérőműszereket! Konkrétan tudnál fordultamérőt, sebességmérőt(megtett út, sebesség) készíteni? És hőfokmérőt? Engem ezek érdekelnének lehet honda mtx 80-ashoz mert kicsit tönkrement az órám. Árban mennyibe készítenéd el?
cső vendég! bocs hogy eddig nem írtam! lehet hogy kellene a km óra, de nekem még a régifajta van rajta a kocka! nem tudjátok hogy a kerek km órára lehet cserélni/bekötni. ja és még légyszi egy képet tegyél fel az óráról!
Helosztok szeretnem megkerdezni hogy hol tudok szerezni vagy kinek van berugokar rugoja ? Mert letorott a vege es nem pattan a hejere .Az a nagy rugo a dekni alatt ! Mert szeretnek venni 1/et ! Elorre is kosszi a valaszt!
Még új vagyok, olyannyira, hogy még motorom sincs
Most akarok venni egy vizes mtx 80-ast, ezért is vagyok itt.
Ha tudtok eladót (85-90 ezer környékén) légyszives írjatok a nagygab@freemail.hu címemre.
Vizes mtx 80-ról milyen tapasztalataitok vannak? Munkába járni kellene közútra.