Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hali! SEgitsetek !Eloszor is lenne 1 olyan kerdesem hogy most gyuruzni kell a mocim es hol tudok jo minosegu gyurut beszerezni
há ja szeretném mert mindene meg van a mocinak már csinálva és már csak ez hiányzik hogy ujra pöfögjön az utakon.
set88 ha perselyezni szeretnéd az olyan 15ért szokták csinálni
A MOTORDOKI a dugóról;
"egy krosszmotor, a dugattyút kb. 20-30 óránként illik cserélni, de hobbihasználat esetén is kb. 50 óránként."
Használjak kuplungot?
Kérdezte egyszer valaki.Most olvastam a MOTORDOKI egyik véleményét, amit közzé is teszek.

"Már volt erről korábban is szó, hogy válthatunk-e a motorok váltójával kuplung nélkül. A motorkerékpárok váltója szerkezetileg teljesen más, mint a széria személyautók váltója, itt nem kell szinkronizálni (egy sebességre forgatni) a fokozatok kerekeit, itt a váltó semmi mást nem tesz, mint a hajtást leveszi, tehát tehermentesítí az összekapcsolandó fogaskerékpárokat, amit a kapcsolóvilla aztán összetol.
Amennyivel a gázt megfelelő pillanatban elvesszük, akkor a fogaskerékpárok és a teljes hajtáslánc ugyanúgy tehermentesül, a váltás jól megoldható nagyobb igénybevétel vagy károsodás nélkül. A tehermentesítés és jó összehangolás azonban kis rutint és gyakorlást igényel, plane visszaváltásnál, mert a motorfék alatt átrúgott fogaskerékpáron a motorfék “ereje”, terhelése ugyanúgy rajta van...
Tehát válthatunk kuplung nélkül, de mindig terhelés nélkül tegyük ezt, akár felfelé, akár visszaváltásról van szó."
Hali kell akkor a kilometer ora?
van egy kis 50-es dt hengerem már az utolsó méret is le lett fúrva róla és meg kéne perselyezni. de viszont ez vas henger. azt is lehetne? és mennyibe fájna? asszem csak 4 ablakos.
van egy kis 50-es dt hengerem már az utolsó méret is le lett fúrva róla és meg kéne perselyezni. de viszont ez vas henger. azt is lehetne? és mennyibe fájna? asszem csak 4 ablakos.
zuzmo köszi a kielégitő választ. Nekem is aluhengerem volt. A gyűrű eltört és összemarta a henger falát. 20e-ért bontóból sikerűlt szereznem egy vashengert. Az megfúrta a barátom és most az van felrakva. Még bejáratós.Nem akartam perselyezni, mert az ilyen macerák miatt (amiket írtál) nem tetszett. Valahol a neten láttam hengert+dugót+minden ami kell 50 körűl.
Na mindegy.
Kellemes reszelgetést.
bocs azt gondoltam időben, de 2. olvasásra leesett.
20 rongy környéke..22 inkább maga csak a perselyezés
kb 1hét mert volt mindene a szakinak.
1 hét alatt már 1 szer össze volt rakva a mocc és járt. 6-7 nap amíg megcsinálják, maga a művelet az :
40 perc esztergálni,
kimarni sztem egy jó óra.
finomítani a felületet esztergán kb 20-30 perc,
hónolás kb 10 perc.
anyagbeszerzés 1 perctől-5-6 nap is lehet akár ez a legbizonytalanabb.
ha kell összerohasztani a hengert és a perselyt akkor az 1 nap minimum.vagy zsugorkötéses megoldás(préseléssel, szoros illesztés)
1 hét minimum sztem, hacsak nem ismerős, akkor naggyából egy egész napos hercehurca. de kell hozzá nagyon jó eszterga, maró, hidraulikus prés, hónoló, meg elég nagy kézügyesség.
természetesen a készülő darabszám növekedésével ez az idó sztem lecsökken darabra viszonyítva. uhogy ha valaki nekiáll és le akar gyártani pár db ot sztem tegye, mert a gyári henger 130ezer..hondáéknál. utángyártott sem olcsó,
viszont ha valaki tud nicasilozni az nagykirály, főleg ha olcsón, akkor nem kell persely, felületi karcoknál, mint nekem volt.
zuzmo mennyi volt a perselyezés?
hmm fiuk, nem tud vki egy kis ablak kireszelgetős tuningot?
a persely nem teljesen passzol az eredeti hengerrel. arra gondoltam hogy lehetne kicsit babrálni=reszelgetni itt ott, a peremet mindenképpen eltüntetem az alu és vas átmenetéről, de a többivel vajon mit lehetne kezdeni?
Es ha kell valakinek honda mtx 125/hoz alkatresz szoljon!
Hali Nemes ! Erdekel akkor a kilometer ora?
Köszönöm! Megkaptam!
nojbi22@freemail.hu

Köszi!
adj egy emailt vagy msn-t és küldöm is.
Sziasztok!

Hol lehetne esetleg találni MTX80-as motorblok robbantott ábrát?
Tudnátok segíteni, ha létezik ilyen?
Sziasztok
Most vettem egy mtx 200R-t telejes felújítás alá vetettem, csak kellene még hozzá kormánycsapágy, nem tudja valaki a méretét, hogy milyen kell hozzá.
Előre is köszi!
A rugos tag/ot kb igy2500/ 3000be adom mert en nem ertek hozza en csak kiszedtem 1 donor mtx/bol es arulom ,amugy nem, gazos! De szerintem jo !
Csa Nemes ! Szerintem kereknek mondjak de mindeggy, a forumon a 127.oldalon latsz kepet majd rola ,amugy van belolle megeggy ami jobb allapotban van !Az arat meg kitalalom !
itt a fotón látszik
Hello
Tud valaki segiteni hol találom az mtx-en a motorszámot?
Msn: starion1982@hotmail.com