A gyáriban jobban bízol? Ez nagyon sok esetben igaz, a jelen esetben azonban a véleményem szerint nem. Nézted, hogy a gyárin hogy van illesztve a műanyag fogaskerék a tengelyre? A vízszivattyú tengelye egy nagyon egyszerű forgástest, ami esztergályosnak nem feladat. A fogaskerék marása már kicsit több szakértelmet igényel. A képen látható kivitel egyébként a szerény véleményem szerint a gyáritól mindenképpen jobb konstrukció (nem magamat szeretném futtatni, hisz nem is én találtam ki a fogaskerék rögzítésének módját, hanem a sógorom készítette, aki CNC esztergályos, ill az egyik haverja marta a fogaskereket). Ez biztos hogy nem fordul meg a tengelyen, mint a gyári szoros illesztés! Ha egyszer tönkremegy, csak is ugyanígy lesz megoldva! (Nem mindig a gyári megoldás a legjobb, az azonban tutira igaz, hogy általában az a legköltségesebb. Az alkatrész-utánpótlás nagy üzlet!)
ajjaj, remélem meg lesz...úgy lenne a legjobb, de ha még se akkor is kell legalább az egyik része
posta remélem majd megoldható, ha kell utalom előre a pénzt...
Köszönöm mindkettőtöknek a választ,szeretném ha ez a megoldás az utolsó utáni verzió lenne,gondoltam hogy vmi netes katalógusból kiszedem a cikkszámát és rákérdezek Hondáéknál hogy mennyiért és mikorra szállítanák,esetleg ha vízpumpa javító klt-be benne lenne ez is,vagy bontott is érdekelne,igazából mindegyikbe jobban megbíznék mint a maszek által gyártott verzióban,bár ha nem más.....amúgy vízpumpa jav.klt re hol lehet szert tenni?
Egy alternatíva a megoldásra. A gyári nekem se bírta (megforgott a tengelyen a fogaskerék), csak ugye én bontóban sem nagyon tudok venni. Ha nem találsz, akkor egy nem túl lepukkant gépműhelyben néhány papírért megcsinálják szerintem.
Szia!
Cr125 99évj hoz vízpumpád nincsen?
Elfogytak a fogak a tengelyéről,ha veszek hozzá javítókészletet ez benne lehet?
Esetleg ha más tudna segíteni ebben örömmel fogadnám....
Mesterszállási srácot senkinek nem ajánlom,CR250-et néztünk nála úgy hírdette,kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban a kerékcsapágyak cserések,elmentünk megnézni:
Kerékcsapágyak tényleg lógtak,első teló csúszószárat mintha kalapáccsal verték volna össze,hátsó himba lógott,mindkét helyen folyt az olaj,lánc gatya,fékbetét cserés,kipufogónyíláson benéztem a hengerbe dugón és hüvelyen iszanyat csíkok,mondom a srácnak ez elég kaka,aszonya ez volt a legjobb hengerem!
Nem baj ha ennyi minden baja van,de akkor mondja meg,ne utazzak potyára....és alku télleg nincs.
Szétnéztem azért ott nála elég sokat elárul magárol hogy motoralkatrészek szanaszét az udvaron,motort a szabad ég alatt rakják össze.
Telefonon beszéltünk előtte mondta van 50-60 motorja,mikor odaértünk kiderült hogy abból két darab a működőképes!
Azóta beszéltem egy másik sráccal ő gyújtótekercset vett volna nála Mesterszálláson,telefonban 12e-t mondott neki mire odaértek 24e lett belőle...
Kókler ez a rosszabbik fajtából!
Helo Kennex!
Befejezteti a sors velem a motorozást! Csütörtökön egy dombról (nekem hegytetőnek tünt) úgy lezúgtam hogy azót bal válam használhatatlan!
124 sponzor MX felsőm! 29 Mx nadrágom! 14 pár csizmám! és 6 MX sisakom jött össze évtizedek alatt!
Lassan meg kell válnom töllük!
további szép estét, üdv!
posta remélem majd megoldható, ha kell utalom előre a pénzt...
Ennek mennyi lenne az ára? és a párja?
köszi a segítséget
Amit belinkeltem, tanulményozd végig 1989-től 1997-ig.
http://www.motorera.com/honda/...
(akikre tartozik: a 30-as számom nem él többé, ezen értek el )
Cr125 99évj hoz vízpumpád nincsen?
Elfogytak a fogak a tengelyéről,ha veszek hozzá javítókészletet ez benne lehet?
Esetleg ha más tudna segíteni ebben örömmel fogadnám....
Kerékcsapágyak tényleg lógtak,első teló csúszószárat mintha kalapáccsal verték volna össze,hátsó himba lógott,mindkét helyen folyt az olaj,lánc gatya,fékbetét cserés,kipufogónyíláson benéztem a hengerbe dugón és hüvelyen iszanyat csíkok,mondom a srácnak ez elég kaka,aszonya ez volt a legjobb hengerem!
Nem baj ha ennyi minden baja van,de akkor mondja meg,ne utazzak potyára....és alku télleg nincs.
Szétnéztem azért ott nála elég sokat elárul magárol hogy motoralkatrészek szanaszét az udvaron,motort a szabad ég alatt rakják össze.
Telefonon beszéltünk előtte mondta van 50-60 motorja,mikor odaértünk kiderült hogy abból két darab a működőképes!
Azóta beszéltem egy másik sráccal ő gyújtótekercset vett volna nála Mesterszálláson,telefonban 12e-t mondott neki mire odaértek 24e lett belőle...
Kókler ez a rosszabbik fajtából!
Befejezteti a sors velem a motorozást! Csütörtökön egy dombról (nekem hegytetőnek tünt) úgy lezúgtam hogy azót bal válam használhatatlan!
124 sponzor MX felsőm! 29 Mx nadrágom! 14 pár csizmám! és 6 MX sisakom jött össze évtizedek alatt!
Lassan meg kell válnom töllük!
Meg még itt van ez a gyorsasági is!