Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia!
Nyomoztam én is napközben,sikerült itt közelebb találni egy szakit,ma este megyek hozzá,remélem tud vmi biztatót mondani....nagyon szépen köszönöm a segítségedet,azért elmentem ezt is,abból nem lehet baj,fejleményekről beszámolok ha érdekel vkit :D
amikor az enyémet csináltuk,nem füstölt jobban,mint ha beindítanád a motort..
kívülről perzseltük,ameddig el nem színeződött a fém hő hatására.
egész jó lett!
amikor visszaraktam,a régi alapjárattal visított!
a váltót úgy letettem,ahogy van.
hézagólóval mindennel együtt.
ma vettem meg a tömítés szettet,9500 volt a pinkbe
kíváncsi leszek,hogy oldják meg a leeresztő csavart,mivel ha oda nagyobbat fúrnak,beleér a váltó dob csapágy helyébe.
minden alkatrészt elmostam,várok a blokkfélre,meg arra hogy tudjak menni pestre,germalexbe.
szeasztok!
ki hogy szokta kiégetni a rezót?
Baromira füstöl? mert akkoe nem kínzom meg a szomszédaimat....
Kösz, akkor én is ezt teszem.
én mezei átlátszó üzemanyag csővel oldottam meg,lényeg hogy mosáskor ne menjen be ott a viz meg kosz,mocizás közben meg kijöjjön a melegedés hatására némi többlet levegő
távtartót én biztos esztergályosnál csináltatnám,csak utána le kell polirozni a csúszófelületét ne egye meg a szimering,1-2 tizeddel nagyobb legyen a nyers külső átmérő
És olyat hol tudok rendelni?
váltó dobon én még nem láttam szétmenve csapágyat,ha még nem borítottad szét a váltót akkor mielött szétkapod írd fel a léptető villák sorrendjét,elhelyezkedését.én mindíg rajzolok egy ábrát .megkönnyíti az összerakást.blokkfél -váltó tengely csatlakozásnál meg ne hagyk ki a hézagoló alátéteket
ha germalexnél veszed 10-12ezer ft ha nem cseréled a kuplung kosár alatti és kislánckerék felöli csapágyat,azok specko méretek,kicsit drágák,a többi nem vészes nachi ból van ott minden
germalexbe mindent megkapsz,vigyél mintát és nem kerül grammja 4-5ezerbe
Heló! Kecskeméten nekem van tapasztalatom egy szakival, már vagy 25-30 éve ezzel foglalkozik. Vincze Vilmos (20/944-0644), ő tuti, hogy tud segíteni. Ha kell meg is rendeli a dugót, ami másnapra futárral megjön (a prox-nál van kedvezménye is). Nem tudom neked mennyire esik ki Kecskemét? (az adatlapodon nincs adatod), ill. nem tudom mennyire vagy itt ismerős? A műhelye a "Brill KFT"- vel szemben (volkswagen, audi márkakereskedés a Halasi úton) van egy sarokházban (ki is van táblázva).
nekem 6-os van benne és baromi jó
Az egy levegőztető csonk. 1 műanyag csőnek kéne rajta lenni.
A piroska tuti 91-es
Ez nem az én motorom, ezt a képet úgy találtam. Nekem ott egy lyukacska van, ahonnan jön kifelé az olaj. Mi annak a neve, ami onnan hiányzik, és honnan tudnám megrendelni? A motorom évjáratával nem vok tisztában. A képeim között találtok róla egyett. Én olyan 91, maximum 92nek saccolom. Előre is kösz a segítséget.
Onnan mi hiányzik?
Vagy olyan helyre ahol főtengelyt köszörülnek vagy hengert fúrnak.
Nézd meg a manualban a mérési pontokat hol kell mérni és menj el esztergályoshoz meg autó szerelőkhöz és kérdezősködj.
Kb így kell kinéznie a mérőkének, lehet manuális órája is.
Köszi,akkor még nem veszett el minden remény,már csak Bács-Kiskunban kellene egy ilyen szaki aki ezt ki tudja mérni....
Az 54,45-54,95 ös méretek már a hüvelyezett henger dugó méretei.
A nicasilos századonként emelkedik, míg a hüvelyesnél 25 századonként álltalában és az utóbbit fúrni is kell.
Hello

Ha van nagyobb akkor oké. Nem bizti hogy a D méret utáni dugót bele kell tenned. Ki kell mérni a hengert és megnézni a manualban, hogy mekkora illesztési hézag a standard a dugó és a henger között és az alapján kell dugó méretet választani. Meg kell nézni hogy a Nicasil nincs e lekopva, lepattanva valahol. Mert ha igen akkor hüvelyezés vagy henger csere. A hüvelyezés jóval olcsóbb.
Wössner pedig 53,95 - 53,96 - 53,97 - 53,98 - 54,45 - 54,95
http://www.pinkmotors.hu/wossn...

Nah most aztán jól bekeverem magam :D
Nem feltétlenül kell bele nagyobb dugó ha nicasilos a henger. Először mérd meg aztán a megfelelő illesztést figyelembe véve válogathatsz a százados dugok közül. Aztán ha már a nicasil lekopik még akkor is ott van a perselyezés.

Rakhatnál fel képet a gépről. (mondjuk az adatlapodra)
http://www.pinkmotors.hu/verte...
6.oldal:53,93-53,97 ig van méret