10.: Hogyan lehet lámpát szerelni krosszmotorra?
9.: Mennyi olaj kell száranként az első telóba?
8.: Kimotorozom-e hamar a gyenge 125-öst?
7.: Mennyit fogyaszt egy krosszmotor?
6.: Mennyibe keverjem?
5.: Milyen hőértékű gyertya kell, ha folyton beköpi?
4.: Manual-t hol találok a motorhoz?
3.: Váltóba milyen olajat tegyek?
2.: Mennyibe kerül évente egy krosszmotor fenntartása?
1.: Hány üzemóránként cseréljek dugót?
Ja és még annyit, hogy megvan a honda crf450R 2007 gyári service manual-ja, amiben szintén nincs benne. Minden egyéb adat benne van, ennek a kivételével.
Akkor milyen kérdéssel kellene a fórumosokhoz vagy más motoroshoz fordulnom ?
Köszönöm az építő hozzászólásokat. Akinek volt használható, azt használtam is, akinek nem volt használható az tipikus nagymenő duma.
IQ ezt old meg jóbarát:
A motorom 40 km-re pihen egy műhelyben egy pálya mellett. Hétköznap nem tudok foglalkozni vele, mert vannak dolgozó emberek. Munkaidőben nem tudok guglizni, mert vannak dolgozó emberek. Otthon nem fogok guglizni, mert mással vagyok elfoglalva.
A telefonomról feltelefonálom a hondát, nem tudja megmondani, feltelefonálom a motorbontót, nem mondja meg, mert állítása szerint nála van a legjobb árban, de tudjuk, hogy ez nem így van. És mivel a fórumon fel vagyok regisztrálva tavaly november óta, mikor megvettem a motoromat, gondoltam talán van olyan motoros aki egyből tudja. A telefonomról beírom 3 perc alatt a kérdést, és úgy gondolom aki tudja majd válaszol. Holnap pedig a kapott adatokkal megvásárolom a csapágyakat és hétvégén, mikor megyek motorozni akkor már ki is cserélem sok más egyéb között.Így időt, pénzt takarítok meg. Amikor a yamahám volt, sosem kaptam ilyen válaszokat. Pedig az volt az első motorom.
A pályán az ilyen emberektől senki nem kér segítséget, és nem is ad nekik senki.
A seggtörléssel kapcsolatban nem tudok mit tenni.
Sziasztok. Már 35 leszek idén, úgy gondolom, ideje, hogy önállóan ki tudjam törölni a seggem. Tudtok olyan honlapot, ahol van leírás, milyen papírt honnan vegyek, azt hány rétegbe hajtsam, és a deszka melyik oldalára érdemes ülni? Ti hogy szoktátok, felkapcsolt lámpa mellett, ajtót bezárva, vagy foggal tartjátok a kilincset? Bementem egy boltba, hogy vegyek wc-papírt, de nem tudtam, melyik az, és az eladók sem tudták, vagy nem hajlandóak elárulni!
Szia!
Kb 128 oldalon találni robbantott ábrát,3 perces kitartó guglival találni sztem 15-öt,de itt visszaolvasva pár oldalt is találsz ilyen oldalt.
Nem tudom mióta van ilyen mocid,de épeszű embernek nem CRF450 az első motorja,ergo kapcsolatba kerültél nem 1x már alkatrészekkel is,szval kell hogy legyen tapasztalatod ilyen téren is.
A hátsó kereket és csapágyat kiszedve kb 10 perc alatt látod hogy milyen van benne,ha nincs rajta csapágyszám akkor csapágyboltban segítenek méret alapján.Ha mindezek ellenére számodra legegyszerűbb regisztrálni egy fórumba,kikeresve azt és ott feltenni a kérdést,majd megvárni a választ akkor van egyfajta véleményem a problémamegoldó képességedről,másnéven IQ-ról!
Ezért megharagudhatsz,vissza is szólhatsz....ám utána gondolkozhatsz is,uff,én szóltam!
Hátsó-első kerékcsapágyból csak műanyag porvédőset érdemes venni akármilyen is.
Nekem a koyo bírta a legtovább, általában csak 1x kellett kicserélni a régi szart koyo-ra és utána nem volt gond....
Ha már csapágy akkor csak ezeket a márkákat venném :) Jó tény én kicsit fanatikus vagyok csapágy szinten . De ezek ben a márkákban nem csalódtam. Tudom nem mindenki engedheti meg magának.
NTN, NSK, SKF, FAG, DÜRRKOPF ,NADELLA GMN, INA, TIMKEN,TORRINGTON,MNB.
Koyo már sok boltban hamis sajnos. :(
Köszi a gyors választ!
Az olajból /motorolajból/ vettem ki egy kis mintát meggyújtottam, de nem égett vagyis nem benzines a motorolaj! VISZONT! Csökkent a váltóolajom mennyisége, valahol átjárás lehet! A szimeringek a blokk felújítása alkalmával cserélve lettek a blokközéppakolás is vatta új fogalmam nincs mi okozhatja a jelenséget!
Segítsen aki tud. Honda CRF450R 2007-es mocim van, és hátsó kerékcsapágyat rendelnék hozzá, de senki nem tudja, vagy nem akarja megmondani a csapágy méretét.
Aki tudja, vagy tud olyan oldalt ahol megnézhetem az ne tartsa magában.
Az injektoros crf hajlamos arra, hogy melegen is hideg motort érzékeljen és több benzint kapjon. A több benzin leszivárog a motor olajába, és növeli az olajszintet. A nagyobb baj az, hogy a felhígult olajnak rosszabb a kenése. Nem általános jelenség az érzékelő hibája, de előfordul. Lehet, hogy a te motorodnál is ez a hiba, ha nem vizes az olaj, hanem benzines.
Szia!
Megoldódott a problámád, mármint hogy megnött a motorolaj szinted és csökkent a váltó olaj szinted néhány órás motorozás után!Sajnos néhány hete tapasztalom és tanácstalan vagyok mi okzhatja ezt a jelenséget a motornál. Víz szivagyú OKÉ, Szimeringek OKé! Nálad mi volt a hiba forrása?
Köszi előre is!
10.: Hogyan lehet lámpát szerelni krosszmotorra?
9.: Mennyi olaj kell száranként az első telóba?
8.: Kimotorozom-e hamar a gyenge 125-öst?
7.: Mennyit fogyaszt egy krosszmotor?
6.: Mennyibe keverjem?
5.: Milyen hőértékű gyertya kell, ha folyton beköpi?
4.: Manual-t hol találok a motorhoz?
3.: Váltóba milyen olajat tegyek?
2.: Mennyibe kerül évente egy krosszmotor fenntartása?
1.: Hány üzemóránként cseréljek dugót?
Akkor milyen kérdéssel kellene a fórumosokhoz vagy más motoroshoz fordulnom ?
IQ ezt old meg jóbarát:
A motorom 40 km-re pihen egy műhelyben egy pálya mellett. Hétköznap nem tudok foglalkozni vele, mert vannak dolgozó emberek. Munkaidőben nem tudok guglizni, mert vannak dolgozó emberek. Otthon nem fogok guglizni, mert mással vagyok elfoglalva.
A telefonomról feltelefonálom a hondát, nem tudja megmondani, feltelefonálom a motorbontót, nem mondja meg, mert állítása szerint nála van a legjobb árban, de tudjuk, hogy ez nem így van. És mivel a fórumon fel vagyok regisztrálva tavaly november óta, mikor megvettem a motoromat, gondoltam talán van olyan motoros aki egyből tudja. A telefonomról beírom 3 perc alatt a kérdést, és úgy gondolom aki tudja majd válaszol. Holnap pedig a kapott adatokkal megvásárolom a csapágyakat és hétvégén, mikor megyek motorozni akkor már ki is cserélem sok más egyéb között.Így időt, pénzt takarítok meg. Amikor a yamahám volt, sosem kaptam ilyen válaszokat. Pedig az volt az első motorom.
A pályán az ilyen emberektől senki nem kér segítséget, és nem is ad nekik senki.
A seggtörléssel kapcsolatban nem tudok mit tenni.
http://www.ronniesmailorder.co...
Szívesen.
Kb 128 oldalon találni robbantott ábrát,3 perces kitartó guglival találni sztem 15-öt,de itt visszaolvasva pár oldalt is találsz ilyen oldalt.
Nem tudom mióta van ilyen mocid,de épeszű embernek nem CRF450 az első motorja,ergo kapcsolatba kerültél nem 1x már alkatrészekkel is,szval kell hogy legyen tapasztalatod ilyen téren is.
A hátsó kereket és csapágyat kiszedve kb 10 perc alatt látod hogy milyen van benne,ha nincs rajta csapágyszám akkor csapágyboltban segítenek méret alapján.Ha mindezek ellenére számodra legegyszerűbb regisztrálni egy fórumba,kikeresve azt és ott feltenni a kérdést,majd megvárni a választ akkor van egyfajta véleményem a problémamegoldó képességedről,másnéven IQ-ról!
Ezért megharagudhatsz,vissza is szólhatsz....ám utána gondolkozhatsz is,uff,én szóltam!
Nekem a koyo bírta a legtovább, általában csak 1x kellett kicserélni a régi szart koyo-ra és utána nem volt gond....
NTN, NSK, SKF, FAG, DÜRRKOPF ,NADELLA GMN, INA, TIMKEN,TORRINGTON,MNB.
Koyo már sok boltban hamis sajnos. :(
Tess
Az olajból /motorolajból/ vettem ki egy kis mintát meggyújtottam, de nem égett vagyis nem benzines a motorolaj! VISZONT! Csökkent a váltóolajom mennyisége, valahol átjárás lehet! A szimeringek a blokk felújítása alkalmával cserélve lettek a blokközéppakolás is vatta új fogalmam nincs mi okozhatja a jelenséget!
Segítsen aki tud. Honda CRF450R 2007-es mocim van, és hátsó kerékcsapágyat rendelnék hozzá, de senki nem tudja, vagy nem akarja megmondani a csapágy méretét.
Aki tudja, vagy tud olyan oldalt ahol megnézhetem az ne tartsa magában.
Köszönöm
Megoldódott a problámád, mármint hogy megnött a motorolaj szinted és csökkent a váltó olaj szinted néhány órás motorozás után!Sajnos néhány hete tapasztalom és tanácstalan vagyok mi okzhatja ezt a jelenséget a motornál. Víz szivagyú OKÉ, Szimeringek OKé! Nálad mi volt a hiba forrása?
Köszi előre is!