Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak azt kell kideríteni, hogy az égéstérbe kerül-e víz a repedés által? Mert hiába hegesztem meg, ha befelé ugyan úgy nyomja a vizet. De addig is, ha valaki megmondani milyen évjáratú hengerfejek között keresgéljek haszáltan, azt megköszönöm.
régi hengerfejemről *
Félreértés ne essen, a kép a régi (hibátlan!) hengeremről van, úgymond csak illusztráció! A tömítést is adtam a barátodnak, így nem az van visszatéve, hanem egy új klingerit.

És igen, így utólag hülye voltam, hogy eladtam mivel nem a hengerfejjel hanem a lóf@sz tömítésekkel volt a gondom.
Most komolyan a jó hengerfejet eladtad haveromnak mivel nála tökéletesen működik?!
szerintem simán hegeszthető ott!egy próbakörig a paszta is birja.csak figyelj oda el ne tünjön a viz! viszont a tömitésen az egyik lyuk igen csunya!annak olyannak kéne lenni mint a többinek!
Mint mindig, a képet lehagytam.
Ha sziasztok! Most értem haza a szerelőmtől, csalódottan! Blokk bent a vázban, minden összedugva, patentosan, ahogy kell. Töltöm bele a vizet, egyszer csak a hengeren folyik le a víz. Azt hittük hengerfejes, (ami szinte lehetetlen) de a víz a hengerfej tetejéről jött. A 2 csövön kicseréltük a bilincset, de ugyanúgy... Gyertya is rendben volt. ( ) Akkor nézzük, hogy a hengerfejet egy kis mélyedésben ahogy kitöröljük a vizet, 1 pillanat újra telíti magát. Probléma megvan, a gyertya mellett, a hengerfejen egy kis hajszál repedés. Vizet leengedtük, és találtunk Audi-ban használt fémtömítőpasztát 1000 fokig hőálló. Mindenképpen cserélnek kell, de egy nyamvadt próbakörig igazán megköthetne. Holnap (ismét) próbálkozunk.

Viszont lenne olyan kérdésem, hogy:
- Hengerfejet hegesztenek-e? (A képen bejelöltem, hogy hol van a problémás rész.)

- Milyen évjáratú Cr-ek hengerfeje passzol 88-asra?

Előre is köszönöm a segítséget.
Nem biztos, hogy a tömítéssel lesz gond, lehet hajszálrepedés. Le is írom mi történt velem ma...
Hellósztok...egy költői kérdésem lenne ha a hengerfej tömitésemmel van valami és könnyezik,de nem az égéstérbe hanem ki nagyon minimálisat ....holnap mehetnék vele motorozni ?
gerecsemotor.hu-nál érdeklődj vagy kroszmotorok.hu Bencsik tesók is lehet tudnak segiteni.
Bontottan ha találsz és szerencséd van akkor egy jó állapotú csupasz blokkfél, csapágyak és minden nélkül kb 20-25e/db ft körül mozog, sajnos egyet nehéz lesz találni mivel általában párban adják. Párban kb 35-40-ből bőven meguszod! 1db mindig drágább!
Nem tudod nagyjából mennyibe fájna egy bal oldali blokkfél? Gondolom bontottat lehet szerezni valahonnan.
Nem kis mulatság, akartam irni!
Beszarás! Magától szétpereg a vas, mint annak idején a kéthengeres pannóniák! Sokmindent ezzel nem tudsz csinálni, mivel ha menet közeben szétesik akkor az kis mulatság lesz! Cseréld ki szerintem, mert ezek után nem mersz vele menni majd egy egészségeset!
A 2 blokkfél között az a kis "szellőző" mi célt szolgál? Mert nálam ott nem jön ki belőle semmi, és nem is megy bele semmi.
És ilyenkor ne legyen ideges az ember?
Mikor lekaptam a deklit ez a látvány fogadott... Na most mi a következő lépés? Lehet ezt javítani, vagy kell egy új baloldali blokkfél?
Mta4 igérem mondok de te is légysziii annyira izgulok máár
Jaa és a henger... Megvettem 3.600Ft-ért az önmetsző menetjavító készletet. 10.5-es fúróval kifúrtuk a tőcsavarok helyét, mert a külső menete 12-es, a belső 8-as. Első 4 tőcsavar gond nélkül ment bele, de az utolsó 2... Megszorultak, se ki - se be. Végül is megcsinálták, csak ez az egy megoldás maradt, de az árát is elkérték a műveletnek.
Most, hogy cseréltünk mindent, leizzasztott szinte minden az összerakásnál, (úgy hogy csak néztem, mit csinál a szerelő ) kuplungrugóim olyan szinten erősek, hogy a 6 csavar meghúzásánál szó szerint eldurrant a csavarfeje. Kifúrták, új csavar... Kuplungdekni nem passzolt a power-pöcökje miatt, 30 perc okoskodás... Főtengely vége (a trafó felőli végén) a menet kicsit sérült, pont annyira hogy az anya ne kapjon rá... Hazahoztuk, de semmi szerszámunk, nem tudjuk beraknia blokkba. Még ma elvisszük szerelő ismerősömhoz cakkum-pakk, és holnap ha jól lett összetéve minden akkor berregni fog. (Egy imát mormoljatok el dél körül! )
miért aggódjak ? tuti a tömiés felől...látszik többi hejt ujj !
kapd szét!lehet csak tömités!utánna aggódjál!
mert szutyok volt!
gyerekek annyira el vette a kedvem ez a csöpögés hogy nem igaz
Mondom, én nagyon óvatos vagyok mióta mi is meghúztuk érzésre, és a kezünkbe maradt a tőcsavar menete.
én nem nyomatékra huztam se a hengert se a hengerfejet hanem érzésre!hibátlanul üzemel!