Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem tök jó
Üdv all.egy olany kérdésem lenne,hogy 450-es crf be a motul 5100 4T 10W50 es a blokbba jó?A másik pedig a váltóba a motul transoil expert 10w40 szerintetek?
Tudna nekem valaki küldeni 98as crhez manuált.
Az új gépem
Kívülről, onnan kapja a port, amúgy meg átissza magát.
Szia.
Ezzel a témával kapcsolatban lenne nekem is kérdésem.Cr 250-em van,kimostam a szűröt, vettem motul légszűrő olajzót,a kérdés az lenne ,hogy szűrő melyik felét kell befújni?Ha leveszem a szűrőt akkor a belső felét?Vagy kivűlról is kell?
Ki hogy szokta csinálni?
Köszi, Bazsi ;)
Hali!
Kimosod gázolajjal, az kihozza belőle az olajat. Aztán kimosod még párszor brigéciollal és ezek után ki szokták még mosni ultrás vízben. Végül jön az alapos öblítés tiszta vízzel, majd a szárítás. Jobb ha két szivacsod van és akkor nem kell megvárni míg megszárad
Fontos, hogy a szivacsot ne csavard mert akkor elszakadhat.
Olajozáshoz pedig szerintem érdemes twin air-t vagy motul-t használni. Vagy putoline-t.
Szivacsból meg csakis twinair. De ez csak az én véleményem!
Heló.
Nem régen lettem a tulajdonosa egy honda crf 450-es endurónak és az érdekelne, hogy mivel ajánlatos a légszürő szivacsot megtisztitani?
ez az első enduróm és meg gyüjtöm az informaciókat:D
elöre is köszi
köszi szépen, igen erre gondoltam
csík05
Ha arra gondoltál ami '93-asnak van hirdetve, akkor az a motor valójában '92-es!
Én már láttam perselyes megoldást! Ott folyamatosan oda kell figyelni a zsírzásra! Ha nem elég pontosan lesz összehozva, akkor már az összerakáskor lógni fog, ha pedig egy kicsit passzosabb lesz, akkor meg lehet hogy menetközbe a hő hatására megszorul, nem beszélve hogy a zsírnak is kéne valami hely!
Szóval lehet hogy spórol az ember az elején, de lehet hogy utána meg annál többet fog bajlódni vele, de akkor máeg már nem lesz visszaút!
Így van!
Ez a tiszta, kb 50 és akkor legalább tudod, hogy minden új és jó minőségű is! Én is kicseréltem a lengő villáét is szintén Pivot-ra!
Én a téli szétszedésig nem nyúlok hozzá!
Persze én nem járok blokkig érő dagonyába, meg SOHA sem mosom magasnyomásúval sem, de mindezek ellenére azért jó minőségű zsírral raktam össze!
Értem hogy mit mondasz, lehet pivotot rakok bele csak most csináltattam meg a telókat és messze van még 5dike .
De nem csak a himba, még a lengővilla csapágyak is szarok. Így 40ezer, de akkor a felső gcsapágyat is kicserélem akkor 50 postával mindennel. Ezt a perselyezést meg csak hallottam, még nem beszéltem olyan emberrel aki ki is próbálta azért érdekelne a véleménye.
Hali!
Most gondolkozom egy 125-ös cr vételen. Kíváncsi lennék, hogy szerintetek ez a motor: http://www.kepesmotor.hu/honda...
hanyas évjáratú válaszotokat előre is köszönöm.
Erre mondják mindíg a gazda pénztárcája dönt Ez például 2011-es és 5 órát ment mocié,de a félévesek himbái már szinte kuka szinten vannak.Gondoskodni kell róla, ennyi.
A bronzperselyt nagyon felelőtlen, megbízhatatlan, amolyan szakbarbár megoldásnak tartom!
Szerintem a himba rendszer túl precíz és drága rendszer ahhoz, hogy ilyen módon szét barmoljuk!
Én azt mondom vagy csináljuk rendesen, vagy sehogy!
Én soha nem veszek Prox-t!
Tavaly cseréltem ki én is Pivot Works-t tettem bele!
Ha nem tudom megfizetni a gyárit akkor legalább Pivotot veszek!
Természetesen ezt is a lehető legprecízebben összerakni, minél jobb minőségűbb zsírral!
Na és legalább évente egyszer (mondjuk téli időszakba), teljesen szétszedni, kitisztítani és újrazsírozni!
Ha bronz perselyesre átalakíttatod, akkor lehetséges, hogy soha többé nem lehet majd tűgörgőssé visszaállítani!
Az érdekelne hogy valaki megcsinálta már bronzperselyesre? Mert egy Prox felújító készlet egy 20 rugó én kb. 2éve cseréltem és már szarrá baszva. Most gondolkodom hogy mi érné meg jobban...
Ha nem sérültek a furatok amibe a csapágyak ülnek,vagy netán nem forogtak el,akkor felesleges. De ilyenkor nem csak magát a tűgörgős csapágyakat illik cserélni,hanem a kónuszokat (nem tudom mi a pontos megnevezése) is,különben nem ér szart se az egész.
Ti hogy szoktátok javítani a himba és a lengőkar csapágyakat? Érdemes perselyezni?
Esetleg úgy lementeni hogy Copy- Paste vagy kifényképezni Print screennel ?
Érdekelne a Blokk- ról mit írnak -teleszkópok - Gyújtás. Teleszkóp beállítások( ha van ilyen) Egyenlőre ennyire lenne szükségem. A későbbiekben is tudnál segíteni ha kell ? Köszönöm .
Konkrét kérdésre tudok válaszolni, de mindent nem tudok lementeni, mert sok az infó.