Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hello mindenki!

Ha esetleg valakinek van elkopott 929re való féktárcsája arra még vevő is lennék.Két első kellene.
Köszi.
Lehet hogy sufni tuning de mindig mukodik. Hetente javitok motort tolteshibaval es mindig igy tesztelem a generatort. Tapasztalat szerint 10 hibabol egy ami generator. Akkor viszont a szabalyzo is hibas szokott lenni mert eloszor a szabalyzo megy el aztan a generator.
Nezd, nekem is villamos ipari a vegzettsegem bar nem diplomas. Mi tanultunk motort es trafot tekercselni es tanultunk a tranzisztorokrol tirisztorokrol triakokrol es ugy altalaba minden diszkret alaktreszrol. Az tokeletesen igaz, hogy egy komoly szigeteles vizsgalo lenne a celszeru. De itt a gyakorlatban ez igy jo ahogy en csinalom. Sok sok szaz tolteshibas motort javitottam, a regi 2 tekercses CB 350-tol kezdve a CB 750-es szenkefesen keresztul a Harley 1 tekercses-ig bezarolag mindent.
Abba pedig nincs igazad hogy a honda jol megcsinalja. En hondas vagyok (nevembol is latszik) de sajna ugy fustolnek el a gyari szabalyzok mint a villanykortek. Szemely szerint a http://ricksmotorsportelectric...
szabalyzoit szeretem mert azokkal nincs gond. Birjak a strapat. Nagyobbak es erosebbek a gyarinal. Sokszor csak az univerzalist epitjuk be amin 2 zold 2 piros es 3 sarga vezetek van. Mindegyik vezetek 2x vastagabb a gyarinal. Par nappal ezelott egy CBR 1100 XX-en csereltem szabalyzot.

A masik meg az hogy nemreg a nagy dealer szervizbol az egyik srac volt nalunk es ledobbent mikor meglatta a 3 egos muszeremet. O csak egy multimetert hasznal. Nagy hires szerviz.
:-) aranyos kis sufnitunning .
De ezzel nem tudod kiszűrni a generátor hibáját!
A 3 lámpád mindig egyformán fog világítani az a legritkább hogy elszakad az egyik fázis tekercse (hiszen 1mm az átmérője)...
A baj legtöbbször abból ered hogy testre kerül a generátor valamelyik (akár több) pólusa. DE multiméterrel csak a legdurvább hiba mutatható ki amikor már tényleg szarrá égett a tekercselés.
A tekercs lakkozása 4kV ig szigetel ilyen tekercselést minimum 500V os feszültségszinten szigetelésvizsgálóval illene kimérni. Ha 500 V on 10Gohm fölött van a szigetelés a test-től akkor mondhatod hogy a tekercs jó. A multiméter feszültsége ellenállás méréskor pár V vagy még annyi se. Az sose fog átívelni egy kezdődő szigeteléshibánál ami üzem közben a galibát okozza...
A szabályozó magától sose megy tönkre :-) a honda tud méretezni tessék elhinni :-)
Amíg ezek nem zárhatóak ki addig csak toto lotto :-) és félévente v havonta egy új szabi...
Ne akartam kötekedni minden tiszteletem tényleg, de jobb tisztán látni a dolgokat...
Jó szerelést...
Hali! CBR900RR '93-as évj. alkatrészek eladók,CSAK TELÓN KERESSETEK!30 259-05-47
Hali , elment a töltése a 929nek...kérdés a következő , hogyan tudom leellenörizni hogy az alternátor a hibás vagy a töltő rele ?
ELADÓ! Egy BUFFALO Bőr Overál! 40-es méret! Mindössze 4 szer volt rajtam. Eladtam a motorom és azért adom el a ruhát! 47.000 Ft a ruha! Érdeklődni 06706177166
Köszi.
nekem is km/l-ben mér
ja, meg annyi, hogy 1-2-ben az enyemnek (az attetelezes miatt) gazra is feljott az eleje (amitol mindig becsokiztam) es ha csunyan rakjak vissza, akkor a kormanycsapagy elfarad.
amugy meg nem nagyon lehet mellenyulni ezzel a modellel, mert szerintem eleg jol osszeraktak. van benne anyag, nem az a mosasban osszement fajta, ugyhogy nekem a 182 centimmel nagyon kenyelmes volt. eleg nyomatekos a blokkja, igy aztan egy kicsit pocsolos turan (90km/h) volt, hogy 4,7-et evett viszont amikor eszetlen modon kozlekedtem vele, akkor sem ment 7,5 fole a fogyasztas
haliho!

a 929 alapjaban veve egy elegge megbizhato motor. 5 even keresztul hajtottam az enyemet, amig ossze nem tortek. a balesetnel 90ezer km volt benne, amibol 60ezret en tettem bele es semmi motorikus gondom nem volt vele. ment arkon-bokron at.
egyetlen gyenge pontjat nalam egy kavicsos uton gyokkettovel torteno elfekvesnek koszonhette, ahol is a generator oldalra fekudt el a motor. szemmel nem is lehetett eszrevenni, de kicsit deformalodott a dekli, ezert aztan elso korben megzabalta az akksimat. aztan kiderult, hogy nincs toltes, mert leegett a generator alloresz. 3szor lett ujratekercselve, mire a szerelo is eszrevette, hogy mi a problema. kapott egy uj generatorfedelet 25ezerert es onnantol kezdve rendben volt minden.
erdemes olyat vadaszni, amin van kormanylengescsillapito, mert szereti razni a buksijat, illetve egyes modelleknel ha uresben megrantod a gazt, akkor hallasz egy kis csattanast. ez a kuplungkosar lotyogese, amire Takibaek a Takoberben azt mondtak, hogy nem kell foglalkozni vele. menet kozben ez egyatalan nem jelentkezik.
Sziasztok! Nem sokára megyek megnézni egy 929-et.. Azt akarom tőletek kérdezni, hogy mire figyeljek oda? Vannak esetleg típushibái amit jobban kell szemügyre venni? köszi a válaszokat !
nem ez füst -átlátszó- plexi, a fekete ami nem látsz át.
703781937
Ez beállítás kérdése. Azt nem tudom, hogyan kell, de majd jön itt egy 954 tulaj és jól megmondja... :-)

Üdv.:
Bala
megprobalkozom itt is:

sziasztok!

954 tulajokat szeretnek kerdezni arrol, hogy a kijelzojukon nekik van-e fogyasztasmero? es ha igen, akkor milyen fajta?
talaltam kepeket a neten, ahol l/100km van vagy az egyik, vagy a masik oldalra irva a bal also szekcioban:

http://dayerses.com/data_image...

http://olx.imgrap.c
om/ui/0/84/...

nekem viszont km/l-t mutat.
tenyleg ennyifelet csinaltak volna?
Ezt hívják füst plexinek? Ez nem Fekete?
Engem lehet érdekelne a dolog. Egy elérhetőséget írj légy szíves a mail címemre.

Üdv.:
Bala
a plexi képei
eladó honda cbr900RR 92-94 évj. kerek lámpás modellhez új soha nem használt karcmentes füst bubis plexi, 10 000 ft + posta. utánvéttel is.
Szia van fejidomom 929-re nem gyári,műszálas,felfogatás és forma tökéletesen egyezik a gyárival.Ha érdekel keress meg a zoli_motor@freemail.hu-n
Hm, hát sajnos nem tudom honnan lehetne szerezni. Hátha jelenetkezik itt valaki akinek porosodik egy a padon...
Szia!

Nem, hanem hiányzik a füle, vagyis amitől "csap" lenne. Jelenleg áteresztő mechanizmusként funkcionál, állandó tartalékon. Működik, csak kiszárítja a tankot. Múltkor kicsit elszámoltam magam és tolhattam a kútig.
Hello! Nekem van egy plexi tartó keretem,ha érdekel 6500ft.postázom is
Üdv. a klubban. Rossz a tömítés a csapban?