Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meg fogom, köszi!
Szedd le a lánckereket és a felület megmutatja magát
Sziasztok! Mennyi az esély arra, hogy kikopott a bordás tengely? Lötyög rajta a lánckerék...sajnos nem tudom mivel lemérni, hogy melyik a kopott. Utána néztem és nem találtam semmi infót.
Csakhogy sokminden kap ilyenkor terhelést, és nem biztos, hogy felni miatt kellene a legjobban aggódnod. A futóműben a csúszógyűrűk, szimmeringek, porvédők na meg a villaolaj, bár ez a legkevesebb. Írták előttem a kormánycsapágyat, természetesen az is fárad, szintén nem olcsó mulatság. Haveromnak rendszeresen elrepedt a fejidomja (gyári nem javított). És akkor még lehetne sorolni. A felni ebben az esetben kb az uccsó sorban van. Fújd fel rendesen a gumit, legyen benne levegő dögivel. Ha viszont a szélével rakod le felnit, akkor ott a sok levegő sem segít.

Jó gyakorlást!
szimeringem van pár darab . én a felnit féltem csak :D
a szimeringnek tuti nem tesz jót és a kormánycsapágynak sem...... szerintem
Hali ,1 hülye kérdés : :D ha kerekezés közbe néha kicsit berezelekk mert túl fennt az eleje s ráhátsofékezek s odaverem az elejét kicsit durvábban , az a felnit nem bántja , ugye ? :P
Most leltem...
Ruházz be egyre, és cseréld másoknak is, így visszajön az ára. Valahol láttam is egy használtat eladóként, valami tizen párezerért. Nyugi, más is elviszi, én is elviszem...
Danke a választ!
Itthon is megcsinálhatnám az egész cserét, ha az a ..... nittelő szerszám ne kellene, amiatt vihetem szervizbe, ami nem 2 forint lesz, mivel nem csak a nittelés csinálják így ők
Amikor én vettem akkor a nagyvas volt a legolcsóbb abban az időben. Most összehasonlítva amit te küldtél az olcsóbb amit linkeltél. Igazából itten körül vannak az árak. Volt itt valaki aki kedvezményesebb árút tudott beszerezni, de már névre nem emlékszem, találgatni meg nem szeretnék. Hátha olvassa és jelentkezik, vagy megveszed 32-be a szettet (szvsz. nem drága).

Bala
nekem is elég lenne rá egy"natur" nem használom keményen a gépet.... hol vetted hozzá a cuccot?
Itt néztem szettben, olyan 32 körül lenne... nem tudom hogy ennél olcsóbban meg lehetne-e úszni
mindent egybe szoktak cserélni ...lánc + 2 lánckerék ...
Táblázat szerint a 96-99 között gyártottakra erősített 525-ös lánc. míg a 92-95 között 530-as lánc megy fel. Igazából bármelyik jó, ha megfelelő fogaskereket veszel. Vagyis, ha láncod 525-ös akkor lánckereked is ahhoz legyen méretezve. A DID honlapján talán van is valami táblázat, melyik lánc hány LE-ig jó. Nekem sima 530-as O-gyűrűs láncom van 130 LE-ig.

Bala
értem, akkor csere mind3...
mi a különbség a 95-ig és 96-99-ig gyártott motorok láncai között.... nem gondoltam, hogy a láncnál is van eltérés.... de a táblázat szerint igen
Bizony, ez nagyon fontos, ha azt akarod, hogy sokáig jó legyen a láncod. Ezt a triót mindig (!) egyszerre cseréljük. Kinek mi jön be, nekem DID lánc és JT lánckerekek.

Bala
hát ja muszáj elkezdeni ezt a projektet (lehet írok rá valami EU-s pályázatot )
Olvastam, hogy lánccal együtt lánckereket is kell cserélni..... elsőt, hátsót?
ez ilyen sajnos ... a szakaszosan nyúlt lánc az cserés...
nem tudsz utána feszíteni ...
szomorú.... várhatott volna még
lakott területen belül lett gyanús, mert menet közben ilyen enyhe rángatózást vettem észre... tegnap megnéztem és ahogy forgatom a kereket feszül-lazul....
Ha megveszem az új láncot, még fel is kell rakatnom valahol.... kár, hogy ezt itthon magamnak nem tudom megcsinálni a spec.szerszám miatt.... (azért meg nem adok majd 20 ezret)
Én így hallottam, de persze nem kell készpénznek venni, hiszen nincs ilyesmivel tapasztalatom. Nálam az egykerék nem játszik, jobban szeretek kanyarodni. Legutoljára akkor volt egykeréken a gép mikor első kereket cseréltem. Szerencsére a láncomnál nem fordult még ilyen elő. Nálam a szemek álltak be, de az nem adott ilyen hullámzó hangot mikor mentem vele... gondolom így vetted észre, hogy szakaszosan megnyúlt.
nem tudod elbaszni ...
a végét járja...

a terhelés sosem egyforma ....
Nekem tuti nem az egykeréktől jött, mert sosem kerekeztem (nem tudok, nem is próbálgatom... de talán jobb is a gépnek, hogy nem érzek ambíciót )
Akkor valószínűleg a végét járja már a láncom és azért kezdett előjönni.... vagy elb@sztam a karbantartásnál vmit....
Fájó pont lesz a csere, de muszáj lesz
és természetesen nem garantálja, hogy jó!
Beszéltünk egy emberkével, azt mondta megnézi. 5 perc után visszaszólt és talált 1-et amcsiba, ami gyári is pont neki való.
A bibi csak annyi, hogy 300$. :D