Nemrég vettem a motort és valami kotyog az elejében. Először a kormánycsapágyra gyanakodtam, de rájöttem, hogy lentről jön a hang, szóval valószínű, hogy a kerékcsapágy lesz a bűnös.
Úgy gondoltam, hogy csapágyboltban megveszem a cuccokat hozzá és negyed annyiba fog kerülni mint a gyári Honda alkatrész. Viszont szétszedni nem álltam neki, mert még nincs motoremelőm, ezért kérdeztem a méreteket.
Nos...először is! sikerült szereznem egy jobbos tárcsát előre, és megszűnt a vibráció fékezés közben! Előtte felkrétáztuk a tárcsát, és jól látható volt az ütés! A most szerzett használt tárcsával(ugyanolyan vastagat sikerült szerezni mint a balos, ugyanúgy fekete középpel :)) tökéletes a fék!
Említettem, hogy kényelmi szempontok miatt cserélném a motort 1000es Fazerre! Mivel nem feltétlen szabadulni akarok a motortól(mert amúgy jó állapotú!), így keresgéltem alkatrészek közt, és találtam egy érdemi megoldást, ami nem tűnik házi kókánynak!
remélem ha össze teszem nem lesz szarabb mint volt :) csúszóperselyt nem szeretnék most cserélni, igaz mics túl jó állapotban elég lesz a szimering, normális olaj Köszönöm mindenkinek a hozzászólását a temához!
Ha normális olajat akarsz ami nem habosodik fel amikor kibe rugózik a villa és ezzel veszit a funkciójából, akkor csakis CASTROL.abból is a jobb,kék szinű.
A többi habosodott amit próbáltam.
Nem tudod (vagy tudja valaki) véletlenül, hogy CBR 600 FS első kerekébe milyen szimeringek kellenek? A csapágyak elvileg megegyeznek a 900RR-ével (6204UU), a szimering is ugyan az lehet?
Teljesen jó a méret,de persze ritka és nem lehet csak úgy venni . Az olajba még nem vagyok biztos de elképzelhető hogy 5.5 mert akkor nem elég 1 liter hátha 2litert kell venni azé!
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani milyen méretekkel rendelkezik a 919rr első teleszkóp szimeringje és száranként mennyi olaj megy bele? Sürgős lenne előre is köszönöm!
Sziasztok! először is köszönöm(sb656) a linket,és igen tudom hogy ennél a 929 nél ez FI általában mindeggyiknél előjön valamivel,de ha minden klappol tökéletes gépezet én nagyon megkedveltem! Én is szemezgettem 919 el ami még karbis és nincs benne kütyü de hát ez jött és nem bántam meg, majd megnézetem sztem nincs nagy baja mert minden tökéletesen müködik és megy rem igy lessz amig eltudom vinni .Majd ott kiderül! Köszi
A másik karbisorral is produkálja a tüneteket? Fura. Pedig megesküdnék, hogy valami üzemanyagproblémája lehet így hallás alapján. Esetleg leírhatnád mégegyszer a pontos tüneteket, hátha megfejtjük a titkot.
Úgy gondoltam, hogy csapágyboltban megveszem a cuccokat hozzá és negyed annyiba fog kerülni mint a gyári Honda alkatrész. Viszont szétszedni nem álltam neki, mert még nincs motoremelőm, ezért kérdeztem a méreteket.