Úgy is el tud romlani a feszszab., hogy megszalad és akár 20-on V-kal is tölt! Javítása szinte lehetetlen , csere.
Anyagilag jobban jársz, ha a gencsid rossz, mert azt lehet javítani!
A mocit ne indítsd be. A három kábelt húzd le a sarukról , akkor lesz egy 1-es, egy 2-es ill. egy 3-as számú versenyző. A multimétert tedd ellenállás mérésbe és mérd meg az (1-es - 2-es), (2-es - 3-as) és (1-es - 3-as) között az ellenállás értékeket is. Ha megeggyeznek, akkor nem ott van a baj.
hogyértve lekötni? magyarul h még a denkibe, a kábel elött mérném? de mondom h ott a 3 sárga kábel végén még mértem áramot,egyformát mind3 ban,tehát ak arrébb lesz a gond, van 1 sejtésem h a fesz szabájzónál..és ha az bekakkan,akkor az van hogy bele megy az áram, kifele meg már nem jön semmi belőle?
Ha az a három száll a gencsiről jön, akkor a feszültségértékeknek egyforma értékűeknek kell lenni, de ez fordulatszám függő. ..nagyobb fordulat több feszkó!
Fireball, ha le tudod kötni a három vezetéket, akkor a multiméterrel ki tudod mérni, hogy jó-e a gencsi.
na megjött a szakemberünk:D na tehát akkor a fessazbájzó kimenetét mérjem,és ha ott nincs semmi, akkor fesszaBÁJZÓ A SZAR? mert azon a 3fázisú tekercsen amit mondasz ott még jön áram,mer mondom h alapjáraton mind3 szálban olyan 6-7 voltot mutatott a műszer... nah maj hnap méregetek ,aztán mondom hogy mivan:D
A téma szakértője! Érdemes rá hallgatni! Ja még hozzáfűzném, ha nincs töltés secc-perc alatt lemerül az akksi/főlag hogy ha már lassan a mocival 1idős/És leáll a system ...........................................
Sziasztok!
A lényeg, hogy van egy generátor , ami előállítja a feszkót . Ez egy 3-fázisú tekercselésű biz-baz . A fordulattól függően állít elő, akár 50V-t is . Onnan megy tovább a feszszabályzóhoz a nafta . Ott mérjél rá, de a müszi váltó állásban legyen . Ha már ott sincs semmi, akkor a generátorod is lehet rossz. Ha ez a helyzet szóljál , mert én egy tekercselő cégnél dolgozok és tudok segíteni a javításban!
A segédváz jobb oldalára van rögzítve 2 6-os csavaral.A farokidomon van két légbeömlő onnan kapja a hűtést.Lehet hülyeséget írok cáfoljatok meg ha igen de ha a fesszabályzó elött a csatlakozóra rámérünk kiderül hogy az sz.rt be nem
Én nem nagyon értek hozzá, de a már említett 3 sárga vezetéken más fordulatnál más feszkó generálódik, ezt tartaná szinten a fesz.szabályzónak titulált dolog neeem?
http://i249.photobucket.com/al...