Meg jó a nadrág szíj is leszedéshez...fel rakásnál meg nem is kell semmi csak a muscle...No de ettől függetlenül ha valaki ilyen jó áron kínálna nekem leszedőt, és egy kicsit is szükségem lenne rá mert teszem azt nincs a műhelyemben 6 fajta akkor tuti,hogy megvenném
Vétel utáni olajcserénél az én motoromnál majdnem alkalmaztuk ezt a módszert de végül nem kellett csiszolóvászonnal fogva nagy nehezen le tudtuk szedni.
Jó, mondjuk Siófokot kerülöm (a hazai sudribunkók már elegendő okot adnak erre németek nélkül is). Zamárdi, Lelle, stb. abszolút nem tapasztalom, amit írtál.
Ja, és németből is sokkal kevesebb van, mint a klasszikus Zimmer Frei csúcsidőszakban.
A DAS tagja voltam én is, de mostanában nem telik rá. Itthon az állam fizeti a tolmácsot (elég nagy baromság) és rengeteg idő összeszedni egyet, valamint a helyszínre szállítani majd onnan dolga végeztével haza.
magánszemélynél nem nagy gáz, hogy várni kell fél napot.
kamionnál ami időre megy ott már 1-2 óra is sokba kerülhet.
1x volt olyan, hogy hívnak tolmácsot de mondták, hogy ki kell fizetni.
De ha felhívta valaki a rendőrt németül akkor pont telibeszarta amit mondtuk neki. Ezért kell a DAS jogsegély. rakok is fel egy matricát a motoromra :-)
Sajna a közig szerint megilleti az eljárásban az anyanyelv használata.
Szóval tolmács, pár órás várakozás, ha nem érti....
Amíg nem fizet nincs tovább menetel.
kint már tök sokszor jártunk úgy, hogy valamiért megbüntettek. sok esetben nem is jogosan mint utólag kiderült.
És hogy büntet? Megállít, mondja mennyi, nem tudsz fizetni? ide az összes papírt és hívjatok ha van pénz és elmegy.
Angliában még kerékbilincset is feltettek mert kopott volt a gumi. bírság 600font, kerékbilincset meg 100font-ért szedték le. helyszínre hívni egy gumiszerelőt + 2db noname gumi újabb 1200font. De az érzés megfizethetetlen... kurva anyjukat
Na szóval azt akartam csak mondani, hogy üdvözlöm ezt a módszert is hazánkban. Mert van rendőr barátom és azt mondta, hogy a külföldivel nem tudnak semmit csinálni.
Remélem ez a megállítás, forgalmi elvétel itt is bevezetődik.
Persze azt is fel lehet hozni, hogy a rendőrök (nem akarok bántani senkit) nem tud külföldiül. Persze a magyarok nagy része sem.
De mentség, hogy németben meg egy csomó helyen telibeszarják, hogy nem érted mit mond. 500€ aztán szeva.
De azt is mondhatnám, hogy ha leülök egy jobb étterembe Balatonon és jön a pincér akkor Németül kezdi el mondani. Mondom magyarul mondjad. Ja bocsánat. Mindjárt jövök aztán átment egy másik asztalhoz. vártunk rá aztán elmentünk, hogy anyádat szopassad
Ezt utálom a Balatonon. Németek az urak. Németül van kiírva a táblákra a menü. Gondolom nem kell bemutatni azt, hogy hogyan viselkednek...
Ugyan ez osztrákban. Ha nem tudsz németül akkor nehéz dolgod van. Tudnak angolul de nem igazán segítenek.
Na mind1 nem igazán ez a fórum témája csak kicsit kipanaszkodtam magamat
Minden határ átkelőnél ellenőrzés a külföldieknek. Az utakon turbós benzines skoda figyelő és elfogó autók, egyes kisebb határátkelőknél is, kamerával, nyomtatóval, és ha minden igaz kártyás fizetési lehetőséggel.
Jelenleg a rendőrségen óránként változik a dolog.....
Most képzik az ellenőrző személyzetet a bm-nél, akiknek 4 hónapos a tanfolyam.
Majd ők "váltanak" minket elméletileg...az sem biztos mikor...
A fő csapás a külföldiek ellenőrzése, megállítása, visszatartása és fizetésre kényszerítése. Persze csak aki nem fizetett.
A magyarokat nézi a gép és ha nincs neki akkor meg sem állítják, megy fel a gépről neten azonnal az adat és fénykép a központnak és küldik is a közig bírságot mint a trafinál. Szóval nem érdemes kummantani...
Viszont aki intézné cég. Annak az emberei még nem tudnak semmit mondani. Csak holnap fognak valami megbeszélést tartani. Hétfőn meg már élesben megy a dolog. Elég vicces.
Kemény drágulás lesz. Budapest - Hegyeshalom között 8ezer a díj?
Iszonyat sok. De lehet, hogy ez csak egy példa volt.
Bevezették, hogy a rendőröknek kell felügyelni az útdíjat júli.1.-től, ez bizonytalanná teszi a hónapomat. Nem tudom mikor dolgozok még jelenleg. Remélem 3.-án nem
+ kell a pénz pályázni, szóval vegyetek kesztyűket
Igen ott utolérés volt..... meg úgy 98%-ban a kezdő csoportban. De nem állat módon előztem ha kellett vártam 2-3 kanyart is, nem akartam bajt senkinek. Ha összejön akkor 3.-án gyorsabb csoportban megyek ott majd engem előzgetnek
Még az az érdekes, hogy ott már elvileg ugyancsak gázt ad az ember, amitől meg csökken a terhelés az első telókon. De lehet, hogy itt az előtted menő feltartott, és nem hagyta, hogy húúúzd.
Leszedni még csak-csak, de mondjuk az újat feltenni csavarhúzóval elég bajos lenne.
Ugye mindenhez a célszerszám a legjobb. És most a jóvoltomból valaki a boldog tulajdonosa lehet eme csodálatos készségnek.
( teljesen új, párban vettem 4.400 -ért, de egy nekem elég lesz úgy gondolom . )
Kakucsra jövők előnyben.
Ja, és németből is sokkal kevesebb van, mint a klasszikus Zimmer Frei csúcsidőszakban.
"
Mikor jártál utoljára a Balatonon?
kamionnál ami időre megy ott már 1-2 óra is sokba kerülhet.
1x volt olyan, hogy hívnak tolmácsot de mondták, hogy ki kell fizetni.
De ha felhívta valaki a rendőrt németül akkor pont telibeszarta amit mondtuk neki. Ezért kell a DAS jogsegély. rakok is fel egy matricát a motoromra :-)
Szóval tolmács, pár órás várakozás, ha nem érti....
Amíg nem fizet nincs tovább menetel.
És hogy büntet? Megállít, mondja mennyi, nem tudsz fizetni? ide az összes papírt és hívjatok ha van pénz és elmegy.
Angliában még kerékbilincset is feltettek mert kopott volt a gumi. bírság 600font, kerékbilincset meg 100font-ért szedték le. helyszínre hívni egy gumiszerelőt + 2db noname gumi újabb 1200font. De az érzés megfizethetetlen... kurva anyjukat
Na szóval azt akartam csak mondani, hogy üdvözlöm ezt a módszert is hazánkban. Mert van rendőr barátom és azt mondta, hogy a külföldivel nem tudnak semmit csinálni.
Remélem ez a megállítás, forgalmi elvétel itt is bevezetődik.
Persze azt is fel lehet hozni, hogy a rendőrök (nem akarok bántani senkit) nem tud külföldiül. Persze a magyarok nagy része sem.
De mentség, hogy németben meg egy csomó helyen telibeszarják, hogy nem érted mit mond. 500€ aztán szeva.
De azt is mondhatnám, hogy ha leülök egy jobb étterembe Balatonon és jön a pincér akkor Németül kezdi el mondani. Mondom magyarul mondjad. Ja bocsánat. Mindjárt jövök aztán átment egy másik asztalhoz. vártunk rá aztán elmentünk, hogy anyádat szopassad
Ezt utálom a Balatonon. Németek az urak. Németül van kiírva a táblákra a menü. Gondolom nem kell bemutatni azt, hogy hogyan viselkednek...
Ugyan ez osztrákban. Ha nem tudsz németül akkor nehéz dolgod van. Tudnak angolul de nem igazán segítenek.
Na mind1 nem igazán ez a fórum témája csak kicsit kipanaszkodtam magamat
Most képzik az ellenőrző személyzetet a bm-nél, akiknek 4 hónapos a tanfolyam.
Majd ők "váltanak" minket elméletileg...az sem biztos mikor...
A fő csapás a külföldiek ellenőrzése, megállítása, visszatartása és fizetésre kényszerítése. Persze csak aki nem fizetett.
A magyarokat nézi a gép és ha nincs neki akkor meg sem állítják, megy fel a gépről neten azonnal az adat és fénykép a központnak és küldik is a közig bírságot mint a trafinál. Szóval nem érdemes kummantani...
Viszont aki intézné cég. Annak az emberei még nem tudnak semmit mondani. Csak holnap fognak valami megbeszélést tartani. Hétfőn meg már élesben megy a dolog. Elég vicces.
Kemény drágulás lesz. Budapest - Hegyeshalom között 8ezer a díj?
Iszonyat sok. De lehet, hogy ez csak egy példa volt.
Egyébként jól néz ki, de nekem megvan még a Kushitani kesztyűm. Elég jó áron vettem még anno a shoxban leértékelve (13 ropi).
+ kell a pénz pályázni, szóval vegyetek kesztyűket
link