fő út. jobbról betorkollott egy út. Aki erről az útról jön és balra kanyarodik van van gyorsítósávja, aki a fő úton jön jobbról és balra kanyarodna a betorkolló útra. annak van kanyarodó sávja.
Na most én ezen a gyorsító és kanyarodó sávon előztem. De megláttam, hogy ott szotyiznak így visszafékeztem. Persze megállított és végül a lámpa miatt büntetett meg.
Én meg tudtam, hogy bűnös vagyok is nem ugráltam.
Aput egyszer megbüntették mert kopott volt a kocsin a gumi. Ment a gumishoz, bent volt a kocsiban az új gumi.
Apám kiszállt megmutatta, monda, hogy őt nem érdeklik.
Apu megnézte a rendőrkocsi gumiját ami sokkal kopottabb volt.
Rendőr erre nem tudott mit mondani.
Legközelebb én se írok alá semmit.
Azóta van családra, kocsikra, kamionokra DAS jogsegély. Majd azok elintézik :)
én a múltkor 3 narancssárgán mentem át, szerintük piros volt, ketten látták.
végül mondtam hogy jelentsenek fel, erre elengedtek, 20ezres csekket akartak adni.. "ha feljelentjük akkor 50ezer is lehet"
mondtam hogy hát akkor 50ezer lesz, de mire azt megkapom eltelik 3 hónap, és részletfizetést fogok kérni sanyarú sorsomra való hivatkozással.. ők meg gyárthatják ketten a papírokat ahelyett hogy mennének és elkapnának egy másik madarat aki hagyja magát baszogatni... megértettük egymást elég hamar, és nem kaptam semmit :)
lámpa: múltkor hátsó lámpa nélkül mentem haza éjjel.. egyszerre égett ki mind a kettő, szerelni meg nem 2 mozdulat sötétben az út szélén, ráadásul a fék működött.. ha megállítanak, tiszta lelkiismerettel mondtam volna hogy az előbb még égett, mert így volt. neked is ezt kellett volna mondani, hogy amikor elindultál még ment, közben éghetett ki arról meg nem tehetsz. a KRESZ ugye indulás előtt mondja, hogy fel kell mérni a műszaki állapotot, ha menet közben kiég egy izzó akkor ez van, ezért van a többi, ha észreveszed kicseréled.. gyakorlatilag hagytad magad palira venni, mert ilyenért nem büntethet meg, viszont ha aláírod akkor elismerted a szabálysértést akkor is, ha nem történt szabálysértés... :\
És ez a jel a szabálysértési előadónak, hogy szopasson vagy büntessen meg.
Sárga lámpánál szerintem annyi elég, hogy legalább ketten vannak és mind a kettő azt mondja, hogy látták és azért állították meg.
Szerencsére mára már szinte mindenhol kamera van. Lehet vitatkozni, de szerintem ha 2 rendőr azt mondja, hogy piroson jöttél át, akkor neked kell bizonyítani, hogy nem. Tudom, hogy neki kéne, de nem ez a valóság. És amíg ez lezajlik jobban meg vagy hurcolva, mint egy bűnöző.
Igen ezzel már én találkoztam. 5ezer helyszíni birságot tud felajánlani vagy feljelent és 100ezer is lehet....
Persze kifizettem aztán magamban szidtam a köcsögöt. nem égett az egyik lámpám. kocsival.
Megkérdeztem az egyik rendőr barátomat, hogy mi a gyakorlat ha mondom, hogy jelentsen fel. megírja a papírt stb. és ha felgma vagy paraszt volt az ember akkor tesz egy csillagot a papírra ceruzával.
azt azért tegyük hozzá hogy műszakira nem yosi tri-ovalal viszi az ember, hanem a gyárival amivel nyilván átmegy, és amint hazaérkezett már pattintja fel a sportdobot. a rendőr is ugyan ezt fogja mondani majd keresi az e betűt. tanulság: 2-3 ezerért belegravírozzák vagy ütik azt a tetves e-betüt és mehet a rendőr a faszba.
tök egyszerű, ha meg akar büntetni bármiért és a helyszínen ALÁÍROD és azzal elismersz bármit, akkor neki SEMMI bizonyítási kényszere nincs már, megbüntetett és kész. rajta is van a papíron amit a kezedbe nyom
példa: átmész a sárgán, megállít és azt mondja piros volt. ír egy büntetést, azt mondja 5ezer a bírság, aláírod mert menni akarsz és örülsz hogy vége. ezzel lehúztak 5ezerrel pedig nem követtél el semmit. ha nem írod alá feljelentenek és fenyegetőznek hogy így 30ezerről indul a licit.. beszarsz, inkább aláírod 5ezerért. pedig ha nem írod alá akkor neki bizonyítania kell hogy az piros volt. fénykép, tanú stb.. az életben nem fog foglalkozni ezzel, de ha aláírtad nem is kell, mert elismerted és ezzel vége is, neki már nincs dolga..
példa kipuffogóra: tegyük fel szabálytalan ami fenn van, ezt azért te is tudod. azt mondja 5ezerért elenged vagy elveszi a forgalmit, feljelent stb. persze hogy beszarsz és aláírod 5ezerért, mert meggyőzően adják elő.. de a jármű műszaki állapota nem a kipuffogótól függ csak, ott a kezedben a forgalmi amivel átment a vizsgán ezzel a dobbal. neked nem kell tudni hogy ez szabályos vagy sem, ezt a forgalmi igazolja, amit hatóság adott ki és aláírta hogy a motor megfelelő műszaki állapotú. nem a rendőr dönti ezt el, hanem a közlekedési hatóság. ő max elküldhet újra vizsgázni ha gyanús neki a gép, de ő rendőr és nem vizsgaközpont az út szélén...
nem mondom hogy próbáld ki, mert mindenkinek a saját vérmérséklete dönti el hogy viselkedik ilyen szituációban, de én már láttam kétségbeesett rendőrt amikor közöltem vele hogy jelentsen fel.. "hát de azt akkor hogy, hát akkor nem ússza meg 5ezerből hanem az már legalább 30 lesz" - és? most 5ezer, vagy fél év múlva (mire lezajlik az egész) 30ezer, nem mindegy? majd gyűjtögetek...
a válasz az volt hogy menjek a picsába és visszaadták a papírjaimat.. még meg voltak sértődve hogy nem fogadtam el a helyszíni bírságot...
a legkönnyebb megfélemlíteni az embert aki ijedtében bármit aláír, mert fél a következményektől..
de ha jól tudom van rendőr a topikban. tőle utólag is elnézést és javítson ki ha tévednék. jogszabályokat sajna nem tudok, de hidd el a rendőr sem tudja, csak fölényeskedik.. tőlem kurvaélet hogy nem vennének el forgalmit az út szélén a semmiért, és autóval számtalan kényes szituból kidumáltam már magam.. 10-ből 8-szor nem is büntettek végül meg.. a maradéknál én voltam a hibás, és el is ismertem.. a többi emberkedés volt meg szájkarate..
Kaptam hozzá gyári dobot is szerencsére. De a forgalmi elvételével fenyegetőzött. Én csak néztem mint hal a szatyorban nem nagyon szóltam semmit. Mikor sokáig mondta a kipufogót megemlítettem hogy nem alakítottam a motoron semmit így vettem rendszámtartóm is gyári eü csomag is van stb utána csekk nélkül elengedett szerencsére.
Honnan tudnék esetleg letölteni/megnézni 1 ilyen jogszabályt hogy ehhez nincs felhatalmazása/joga hogy az E betű nélküli kipufogóért cseszegessen? Ha találok valami ilyet akkor kinyomtatom legközelebb viszem magammal és finoman átnyújtom neki tanulmányozásra.
Nem értem hogy mit élveznek ezen hogy cseszegetik az embert?
Nem sokkal előttem 1 havert MOTOROS! rendőr igazoltatott. Az ő motorján Akrapovic dob van. Abban sincs E betű. 5 ezer ft-ra büntették.
Szerencsére nem minden rendőr ilyen volt már + tapasztalat is.
Az dühít hogy már az elején láttam h addig keres valamit míg nem talál hibát. Egyből hogy vegyem le a sisakot látni akarja kivel beszél stb.
Régebben Etz-vel igazoltattak. Átnyújtottam a papírokat. Kicsatoltam a sisakot. Mire levettem volna vissza adta a papírokat és további jó utat kívánt...
Aha csináltattam rá utána matricát is.
Küldj egy mail-t nem akarom kiírni a telefonszámát :)
egyébként Piliscsabán van, ha messze vagy megcsináltatom neked aztán feladom postán. Megtudja csinálni vasból és dolomitból is ha kell.
mikor akarsz menni? dobogókő-t nem szeretem, de lehet visegrádra kinézek, csak ezer dolgom van hétvégén és nem tudok tervezni konkrét időponttal.. ha lesz szabad 3 órám akkor nekiindulok, ha nem lesz kihagyom..
Nagyon szívesen!
Ha esetleg elöl is lecseréled,akkor kell majd több, vagyis oda is 1-1!
De azért azt nézd meg hogy mekkora teljesítményűek az izzók,ha jól rémlik akkor 20watt-osak,de ha kisebbek akkor annak megfelelő terhelő ellenállást vegyél! Ez azért fontos hogy ne terheld túl se az irányjelző reléd!
Hali!
Van valakinek tapasztalata, esetleg ötlete a következő szituációra:
CBR 600 F4i-re vettem hátra 2 ledes indexet,aminek jóval kisebb a teljesítménye a gyárinál, így jóval gyorsabban villog, ami ugye eddig enm meglepő Az elsőket viszont nem akarom lecserélni, meg ha mód van a relét sem, mit lehetne elkövetni, hogy rendesen működjön.
Köszi a segítséget!
fő út. jobbról betorkollott egy út. Aki erről az útról jön és balra kanyarodik van van gyorsítósávja, aki a fő úton jön jobbról és balra kanyarodna a betorkolló útra. annak van kanyarodó sávja.
Na most én ezen a gyorsító és kanyarodó sávon előztem. De megláttam, hogy ott szotyiznak így visszafékeztem. Persze megállított és végül a lámpa miatt büntetett meg.
Én meg tudtam, hogy bűnös vagyok is nem ugráltam.
Aput egyszer megbüntették mert kopott volt a kocsin a gumi. Ment a gumishoz, bent volt a kocsiban az új gumi.
Apám kiszállt megmutatta, monda, hogy őt nem érdeklik.
Apu megnézte a rendőrkocsi gumiját ami sokkal kopottabb volt.
Rendőr erre nem tudott mit mondani.
Legközelebb én se írok alá semmit.
Azóta van családra, kocsikra, kamionokra DAS jogsegély. Majd azok elintézik :)