Úgy alakult az életem hogy megvettem első motorom ami egy 2002-es CBR 600 F4i lett. Sok féle dolgot hallottam róla és szeretném a különböző nézeteket helyre tenni és reméltem ebben kérhetem segítségeteket.
Nem volt motorom eddig szóval sajnos totál nem vagyok képben hogy mit hogy kell szervizelni rajta milyen sűrűn kell és milyen dolgokat nézni, cserélni rajta.
Milyen olaj való bele pontosan? (hallottam olyat hogy ennél egyben van a motor meg a váltó olaj és hogy speckó olaj kell bele. Eddig Motul olaj volt benne, ennyit sikerült kiszednem az előző tulajtól.)
És olyan kérdésem lenne még hogy tud e valaki hozzá fej idomot mert sajna Ami a plexit tartja az el van törve. Kértem árajánlatot a Hondától természetesen olyan árat mondott ami pénztárcámnak nem volt elfogadható. Vagy esetleg olyan műanyagos aki meg tudja csinálni.
Ma volt az első hosszabb túrám a motorral és megelégedve mondhatom, hogy probléma mentes volt. Budapest-Balaton- Budapest 320 km.
Reggel indultunk Faterom utasként rendes haladós utazó tempó, néha kicsit még jobban is. Odafele 5,8 volt a fogyi. Visszafele már siettem de csak ott húztam ahol nem volt autó. Szóval jól vizsgázott a kis "mókolt" cbr 500 . Kimondottan örültem neki, hogy bírta a hajtást. Gondoltam megosztom, hogy az öreg technikát sem kell megvetni
Nekem is így volt. Ülés alatt a csatlakozót patkóval össze zárod. Ráadod a gyújtást. Rákapcsolod az áramot (piros kapcsoló,vészleállító). Ez után villogással kijelzi a hibakódot. Nekem map szenzor hiba volt. De igazából csak a szenzorhoz vezető gumicső volt tele piszokkal. Kitakarítás után a hiba elmúlt. Ehez a csőhöz minden szívótoroktól jöngumicső azaz 4 darab. Azokat is érdemes mwgnézni nem tömődtek e el.
Nekem is hasonló tüneteket produkált boszniából hazafelè sőt azt is èszrevettem ha tartósabban pl városban 3e körül megyek utánna muszály visszaváltanom mert különbent dadog meg rángatózikèn első körben gyertyát meg levegőszűrőt fogok cserèlni mivel amúgy is már csereèrett azt majd szölok ha változott valami
Ha jó idő van, már az is baj?
Egyébként a 25 fok kellemesebb lenne, de amúgyis Pesten vagyok, és akkor már kimegyek...
Valszeg a pö..ömről is folyni fog a víz
Helo, f4i-m az utóbbi 1000km alatt furcsa dolgot produkál. pontosan 2000-3000 fordulat közt picit egyenetlenül jár, és 3. fokozat fölött rángat ha egyenletes sebességgel haladok. Gyorsítás- lassítás során nem érződik.
Valakinek volt már hasonló?
Egy 2006-os CBR 600 F-nek szeretném kicserélni az első kis lánckerék mögött lévő (a kihajtásnál, nem tudom a pontos szakmai megnevezését) szimeringet. Valaki tud abban segíteni, hogy ennek mi a pontos mérete/típusa? Valamint, hogy honnan érdemes az ilyet beszerezni? Rákerestem, csak nem tudom, hogy mi ennek a pontos megnevezése ezért nem találtam. Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok
Nem tudom, hogy emlékeztek e rám de én vagyok akinek úgy adták el a vasat hogy el volt reped ve a blokk. Bíróságra vittem az ügyemet és megnyertem egy év és két hónap alatt.
Most már motorozhatok
Azt hiszem én augusztus elejére halasztom. Most nekem sehogy nem jön ki, és ráadásul rohadt meleg van. Túrázásnál talán elmenne, de pályanapra ez már nagyon meleg
Meg tudná nekem valaki mérni az első tengely és a blokk felfogó csavar közötti távolságot CBR 600 F4i-n?
Persze más a vázon lévő fix pont is megfelelne! :-)
A válaszokat előre is köszönöm! :-)
Itt nem agyalásról van szó,félre értettél csupán csak leírtam ,hogy milyen emberek vannak,hogy hisznek még a mesékben,gondoltam hátha mások is jót mosolyognak rajta.
Úgy alakult az életem hogy megvettem első motorom ami egy 2002-es CBR 600 F4i lett. Sok féle dolgot hallottam róla és szeretném a különböző nézeteket helyre tenni és reméltem ebben kérhetem segítségeteket.
Nem volt motorom eddig szóval sajnos totál nem vagyok képben hogy mit hogy kell szervizelni rajta milyen sűrűn kell és milyen dolgokat nézni, cserélni rajta.
Milyen olaj való bele pontosan? (hallottam olyat hogy ennél egyben van a motor meg a váltó olaj és hogy speckó olaj kell bele. Eddig Motul olaj volt benne, ennyit sikerült kiszednem az előző tulajtól.)
És olyan kérdésem lenne még hogy tud e valaki hozzá fej idomot mert sajna Ami a plexit tartja az el van törve. Kértem árajánlatot a Hondától természetesen olyan árat mondott ami pénztárcámnak nem volt elfogadható. Vagy esetleg olyan műanyagos aki meg tudja csinálni.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm.
Üdv: Csaba