én jogsi nélkül tettem bele 1000 nagyfaluban meg főutakon, eddig mikor megállítottak az vagy péntek vagy szombat este volt többi napon lese szarják a motorosokat :D
Jah tényleg ezt el is felejtettem, amikor én vettem szalonból a motort 2008ban, már volt rajta rendszám is, mert EU-s szabály miatt már csak injektoros motort lehet forgalomba helyezni.
Norbee0160: Gratulálok a jogsihoz! Már csak addig kell kibírnod, míg megkapod a kártyát, nekünk szigorúan a lelkünkre kötötték, hogy addig ne vezessünk, mert az engedély nélküli vezetés. Persze itt a faluban néha megjáratom a gépet, de ezt a pár napot már kibírom hosszabb táv nélkül. Kérdeztem az ideiglenes jogsit, de nem megoldható.
uff.. én nagyon utálom a bicikliseket, ha autóval, ha motorral közlekedek. Főleg itt pesten mennek nagyon hülyén, piroslámpa, behajtani tilos, esetleg egyirányú utca a legkevésbé sem zavarj őket. Ha néha megáll lámpánál, egyből elkezdi tekerni, amint látja hogy tiszta az út, nem várja meg a zöldet. Aztán amikor az autóval indulnál, éppen ott kacsázik a kereszteződés közepén és feltartja a sávot... Nemrég láttam egy futár bringáját a(z ex)munkahelyem előtt, és NEM VOLT RAJTA FÉK! Se elől, se hátul, semmi. De ha átmegyek rajta kocsival engem raknak börtönbe, mert 50 helyett 52-vel mentem. A sérült fényezésről már nem is beszélve
Remélem Neked azért nem lett semmi bajod! Gép mennyire sérült?
Nem az enyém a gép az unokatesómé volt de már elkelt , ő is idomok nélkül vette de papíros volt!
Nekem kékbe van:P ,Sajnos tegnap elestem vele, 2 biciklis kifordult elém:S
felesleges osztani az észt olyannak aki letojja mit mondanak neki és akkor is 125/50es motort veszek és úgy fogok járkálni...
én 1 évig járkáltam így egy 125/50 dt-vel. és meguntam, hogy paráznom kell meg kerülni a rendőrök miatt. Ha majd elkapja a jard és szanaszét szívatja megunja gyorsan és el akarja adni. Saját kárán tanul az ember úgy is tudjuk sokan.
akk Gratula:) ugyis lehet tenni A1-es jogsit hogy nincs M esed igaz?
meg patzsom neked is ugyanugy hiányzik a 2idom milett velük? meg van rajta rendszám is?
Amit leírt Csabika ez naggyából ígyis van ez NEM játék.
Tapasztalatból beszélek mert mostmár több mint 60e km van a hátam mögött és ebből max. 300km vezettem papíros motort.
Aki ezt vállalja, az vállalja vele a következményeket. Ha városi rider vagy akkor vagy tudjál gyorsan menni (b@szhatod egy 25-ös 4t-vel) vagy legyen ismerettséged hidd el egy idő után kiszednek!
De amíg normális vagy addig nemfognak basztatni egy 125 cbr-el csak legyen 50-es adásvételid és biztosításod. Én még mindig nem ajánlom hogy vegyél rendszám nélkülit inkább költs plusz 60-70e és akkor rendszámosat.
Nekem soha semmi bajom nemvolt a cbr-el a rendőrökkel kivétel mikor 170es volt és csak kipu nélkül volt hajlandó menni. De akkormár mind1 volt az 1.4-es nyócceszelepes fóka nemvolt ellenfél Ettől függetlenül volt(ezért említettem az ismerettséget) 2év eltiltásom jogsitól...
Szóval inkább gyüjtögesd még 1 kicsit a pénzed aztán rendszámos cbr!
Én is 125/50 -ként használom (már A/1 jogsival) a kis jószágot, de szerencsére még rendőr nem állított meg.
Majd jövőre rendszámoztatni fogom az tuti. De most ez is milyen szivatás hogy 110-130e körül megy rendszám a kis 125 -re. Ha 60-80e körül lenne már lenne rajta.
Amúgy meg mért lenne 50 es papír hozzá ?
Adásvételimbe nincs bele írva a cm3...
Jah és sok hülyeség? Képzeld el, hogy mész a kis CBR-eddel, belemész egy S-osztályos fincsi kis Mercibe. A rendőrség megállapítja, hogy 125ös motorod van, jogsid nincs rá, és mivel 50es biztosítás van rajta, hopp, így az sincs. Nah akkor, legalább fél évre beszipkázzák a jogsid, plussz ki kell fizetned a mercit is, mivel nem volt biztosításod, ami tegyük fel fél milla. Nah akkor jön a többi hülyeség. Tuti, hogy kapsz pénzbirságot is mellé, ami megint egy jó kis összeg. Nah akkor, ha még a nyálad is vered, vagy spontán fasszopó rendőröket fogsz ki(99%-uk az), akkor még azért is elővesznek, hogy "50es" papírod van, ami okirathamisítás, ami nem szabálysértés, hanem BŰNcselekmény, amit akár börtönnel is büntetnek.....tudom-tudom, sok hülyeség, de tapasztalatból beszélek.
Igaz utána még aznap megjártam Pestet oda vissza a géppel
Nem tudja valaki honnan lehet leszedni a magyar nyelvű használati utasítást a cbr125-höz?
Az enyém 2006 os karbis. Másnak sikerült 130e ből rendszámoztatni, most akkor hogy van ez ?
Remélem Neked azért nem lett semmi bajod! Gép mennyire sérült?
Nekem kékbe van:P ,Sajnos tegnap elestem vele, 2 biciklis kifordult elém:S
én 1 évig járkáltam így egy 125/50 dt-vel. és meguntam, hogy paráznom kell meg kerülni a rendőrök miatt. Ha majd elkapja a jard és szanaszét szívatja megunja gyorsan és el akarja adni. Saját kárán tanul az ember úgy is tudjuk sokan.
meg patzsom neked is ugyanugy hiányzik a 2idom milett velük? meg van rajta rendszám is?
Tapasztalatból beszélek mert mostmár több mint 60e km van a hátam mögött és ebből max. 300km vezettem papíros motort.
Aki ezt vállalja, az vállalja vele a következményeket. Ha városi rider vagy akkor vagy tudjál gyorsan menni (b@szhatod egy 25-ös 4t-vel) vagy legyen ismerettséged hidd el egy idő után kiszednek!
De amíg normális vagy addig nemfognak basztatni egy 125 cbr-el csak legyen 50-es adásvételid és biztosításod. Én még mindig nem ajánlom hogy vegyél rendszám nélkülit inkább költs plusz 60-70e és akkor rendszámosat.
Nekem soha semmi bajom nemvolt a cbr-el a rendőrökkel kivétel mikor 170es volt és csak kipu nélkül volt hajlandó menni. De akkormár mind1 volt az 1.4-es nyócceszelepes fóka nemvolt ellenfél Ettől függetlenül volt(ezért említettem az ismerettséget) 2év eltiltásom jogsitól...
Szóval inkább gyüjtögesd még 1 kicsit a pénzed aztán rendszámos cbr!
Majd jövőre rendszámoztatni fogom az tuti. De most ez is milyen szivatás hogy 110-130e körül megy rendszám a kis 125 -re. Ha 60-80e körül lenne már lenne rajta.
Amúgy meg mért lenne 50 es papír hozzá ?
Adásvételimbe nincs bele írva a cm3...
itt egy kép a 7végéről:D
rendes papíros,októberig műszakis, sport dobbal