Köszönöm, köszönöm fiuk, de 57 éves múltam ugyan de motorozni még mindig nagyon szeretek. És ilyen hónalj száritó motorról még álmodni sem szoktam. Vagyis marad a túra motorok széles választéka annak is egy-két tipusa. Igaz már két alkalommal majdnem ott hagytam a fogam egyszer 1996 és 2011-ben. Na az hosszú felépülés volt 1.5 év de itt vagyok és remélem még sokáig fogok motorozni.
Az elmúlt évek során a következő típusokat használtam: XR-1000 / Multitec / XR-1100 / Qwest. Kidolgozottak, nagyon jól össze vannak rakva, nem lóg semmi, az újabb modellek bélése kivehető/mosható. Amelyik jobban szellőzik, az természetesen zajosabb. Most a halkabbnak mondott Qwestet használom füldugóval, mert hosszú távon nem bírom a szélzajt. Ha tényleg "halk" sisakot akarsz, akkor Schuberthet célszerű venni.
Általában ezek a patentek sokszor azonosak az azonos márkájú kocsik belső kárpit patentjeivel. Legalábbis Suzukiéknál így szokás. a nagy Busákon pl ugyan azok a patentek vannak mint a Stiftek belső kárpit patentjei. Csak ugye nem mindegy hogy minek veszed mert Busa burkolat patentként 10-szer annyiba kerül mint Stift kárpit patentként.
Lehet csak a Webes felületük szar. De sebaj szörfözök a neten tovább. Amúgy is olyan sok dolgom van amelóban hogy vagy ezt csinálom vagy alszom. A neten való szörfözés meg mégis sokkal inkább tűnik munkának mint ha az asztalra hajtom a fejem és horpasztok. Amúgy meg nem dől össze a világ ha a szezont a sültös sisakkal kezdem meg. Tavaly egész évre jó volt. Szóval ráérek szörfölni
Egyébként öreg az,aki öregnek érzi magát!
http://www.patentcentrum.hu/