Szép napsütötte madárdalos tavaszi reggelt kívánok Nektek! No és magamnak is! Volt egy tartalék önindítóm a Honda-hoz, szétszedtem , hátha lehet vele valamit kezdeni. Mert olyan mint a mesében, hol indított, hol nem! először a forgórészből mostam ki benzinnel az évtizedek alatt belerakódott kefeport. Polírpapírral ledörzsöltem a rozsdát. majd a kefetartó következett. Kettő rugó a bronzkefékhez a négyből széles volt, és nem nyomta a kefét mert felült a rés szélére. El kellett köszörülnöm a szélességből 1/3-ot. Aztán a négy bronz-kefe egy kivételével elkopva szrrá, autósboltban vettem méretmegadással, összesen 1500 Huf volt ! Beforrasztottam őket, és minden stimmelt. Majd , mivel csak 3 csavart kellett ki-be csavarni, ki is próbáltam. És tökéletes lett! És , hogy a kefeport lemossam a torkomról innom kellett egy pohár vörösbort forralva fahéjjal szegfűszeggel az EGÉSZSÉGETEKRE! !
Felőlem lehet most akármilyen felhős ködös, a mai napot gyakorlatilag átaludtam, az elmúlt napok viszont mozgalmasak voltak ami ráadásul folytatódott az ügyeleti időszakban is.
Áprilisig van még idő bőven, de valahogy csak kibírjuk...
Bánatos ködös felhős idő van kb. 1 km-es látótávolsággal, de most egy ideig tetszik nem tetszik ez van. Még vagy két hétig rövidülnek a nappalok, igaz már csak aprókat, de megállíthatatlanul jön a tavasz!
Nekem az első új motorom a P21-es Pannónia volt. Egy csoda volt azokhoz amikkel addig jártam, de a havi egy délutánt rá kellett fordítani, hogy rendben legyen, pedig nem hajtottam agyon, vigyáztam rá ,és nagyon szerettem. De műszakilag, és az anyagában ég-és föld volt egy Honda-hoz viszonyítva!
Mindegyik motornak megvan a maga vonzó világa, még a szoci füstölőknek is, de előbb vagy utóbb jön az első "japán" élmény és az tényleg egy más kategória.
Jó pár motort volt alkalmam kipróbálni és nagyon soknak hallottam a hangját, nem mondom hogy győztesek a maguk kategóriájában, de abban biztos vagyok, hogy a Hondák a legprecízebben összerakott motorok és ebből a meggyőződésemből senki nem tud kibillenteni, legfeljebb ha támadnak az elfogultságom miatt csendbe maradok.
Hozzáértés kellene, és az általános műveltséghez kellene tartozzon az ilyen gépezetekkel való bánás, és akkor talán ritkábban kellene egyeseknek motort cserélni! Mivel ez nincs, marad a bukszanyitogatás.
Ehhez annyit tennék hozzá hogy: véleményem szerint nem rosszabb ott a többi se, ha megkapják a kellő gondoskodást és nem gyilkolják agyon. Talán még a mostani plasztik bike-ok is elmennének sokat, ha nem üveg hangon állandó egykeréken, meg füstölgő gumival hajtanák. Az ilyen igénybevételre nem igazán létezik tartósan jó anyag.
A kis 74-es CB hengereinek se volt válla amikor szétszedtük a szelepszár szimering cseréje miatt, a Honda az Honda és ezzel mindent elárultam, anélkül hogy túlcifráztam volna.
Szétszedtem a kivett blokkot, és nem tudom miből, milyen acélból van a henger, de szinte semmi kopás nincs rajta. Tudnak a japánok acélt gyártani, ahogy látom!
Arra nem gondoltál, hogy majd belenősz? Persze amekkorára nőttél , nehéz lesz rendes ruhát találni neked! De csak van megfelelő?! Habár ha akkora áruházban nem találtál, akkor eléggé elkeserítő!
én is azt várom már :) Asszonkát megleptem karácsony+szülinapjára egy egybe motoros cuccal. Persze nem lepődött meg, mert ugye jönnie kellett felpróbálni :) Nagyon jó cucc, és rá pont jó kényelmes. Egyébként szétszedhető, az egybe ruhákat annyira én sem szeretem. Én is próbáltam egy 4XL-est de rettenet, ahogy szabva vannak ezek. Ami elég hosszú, az olyan bő hogy konkrétan nem mertem kijönni az öltözőfülkéből annyira hülyén néztem ki :) Ilyet vettünk egyébként, akciósan.
Őt azért jobban féltem, azért is neki mennek mindig a jobb cuccok :)
Persze védekezni lehet a hideg ellen, csak motoron a túlöltözöttség se annyira komfortos. A régi öregek erre mondták hogy mindent a maga idejében
Még messze van a tavasz, de majd annál jobban örülünk neki!
Éppen ezt beszélgettem egy ismerőssel. Születtünk, ezért egyszer meghalunk. De miért kell hozzá minden bajnak előjönni?! Összeraktam a tartalék blokkot a motorhoz a múlt héten, ma fejeztem be. Ha esetleg valami baja lenne a vázban levő blokknak, a tartalékkal engem már kiszolgál.
Lehet öregszem mert már én is kétszer meggondolom hogy mikor induljak el ha hideg van, legyen az bármilyen száraz idő. Még tavaly előtt vigécebb voltam, de mostanában jobban félek a következményektől, a térdem is sokat szarakodik mostanában
Áprilisig van még idő bőven, de valahogy csak kibírjuk...
De , hogy ennyire?
Ilyet vettünk egyébként, akciósan.
Őt azért jobban féltem, azért is neki mennek mindig a jobb cuccok :)
Négykézláb is kibírjuk!
Még messze van a tavasz, de majd annál jobban örülünk neki!
Az mindig jó ha van tartalék blokk, bár ahogy te hajtod a mostaninak se lesz egyhamar baja.