Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

akkor majd hidegen felhúzom
Igen oda ahol melegedhet, vagy kidörzsölődhet!
A bowdenbe én szoktam tenni szilikonolajat. Csak azt jobb ha kint teszed. No majd legközelebb!
ja, a 2 védőgumi közül ami a bovdnenen van, a lenti teljesen az aljáig van csúszva, és így a karbihoz hozzáér maga a bovden. Gondolom oda kéne tenni ahol hozzáér a karbihoz, nem?
Az le tudja olvasztani a gumit? Most még meleg volt az egész, így nem tudtam megmozdítani, és lehet ott fog maradni, csak az érdekel h baj-e ha az ottmarad az alján.
dehogynem. én :) Egy kicsit, hogy fárasztalak titeket a sok kérdésemmel.
Persze én is 5e forintos pákaállomást vettem, és tökjó szerintem, a Weller meg van 110ért is.

Amúgy most ugrottam ki a bovdenért, gyorsan haza is rohantam bicajjal, beszereltem és jöttem vissza melóba. másfél óra alatt megvolt ami elég jó idő ahhoz képest hogy a 11. kerületből kellett elmennem a Dózsa György úti metróállomáshoz, majd a Határ úthoz közeli lakhelyemhez ahol a motor van, majd vissza a 11. kerületbe :)
És apám....egy álom ez a bovden. Eddig erősen kellett húzni a kuplungot, most olyan siman, hogy öröm behúzni. Mivel az előző már ragadt és ment szét a kar felőli részén, ezért a holtjáték ott volt tetten érhető hogy a kar felőli részén levő fém sapka cucc amivel lehet feszíteni a bovdent, már alapból okozott egy jó nagy holtjátékot. Akárhogy feszítettem, ez szinte mindig megvolt. Most magának a bovdennek semmi holtjátéka nincs, lent a kuplung felőli részen van kb 5 mm, és azzal lehet játszani hogy mennyire feszítem meg. Úgy emlékszem 2-4 mm-re kell állítani, kb 4re állítottam, de szépen húzza szét a kuplungot nem fog nagyon fent, pont úgy ahogy megszoktam. És olyan simán jár, hogy öröm volt vele menni most. Bicikliről átülve ilyen szépen könnyen kuplungolható motorra olyan érzés volt mintha a gumik is tökéletes állapotban lennének, és úgy az egész motor tökéletes állapotban lenne. Persze nem így van, gumikat nagyon kéne cserélni, de akkor is most ezt éreztem
Látod szerencse, hogy fűrészt vettél,mert nem is gondolod, hogy a (flex) sarokcsiszoló milyen veszélyes szerszám! nekem olyan van amelyik sok évvel ezelőtt 47 000Ft volt. Igaz nem ez volt a legdrágább.
A legdrágább a "Fein"- típusú. Múlt nyáron szedtem szét, hogy rtiss zsírt tegyek a kihajtásházba, és a fogaskeréken még nem láttam kopást.
A másik: Most senki sem sértődött meg semmin! Lehet te vagy elfáradva!
1. előbb írtam hogy volt olyan bosch amihez adtak 5öt.
2. ahogy láttam 4-800 ft-os tétel egy korong. Miért ne adnának 1-et?
3. sosem használtam flexet, de még szerintem nem is láttam, hogy hogy használják, tehát fogalmam sincs róla mi fán terem és milyet kellene venni.

Megvárom a bovdent, elvileg ma lesz, ezt is írtam talán. Tegnap mikor olvastam a hozzászólásod, gondolkodtam hogy válaszoljak vagy ne. Inkább nem tettem, mert minek. De most hogy sokadjára olvasom, azért én is szóvá teszem, hogy értem én az iróniát meg a viccet, de nem szeretném hogy más bénázásából gúnyt űzzünk (nemcsak az enyémből, ha mást fikáznak azt sem szeretem). Mindig örülötem hogy készségesen segítettetek, főleg Te, és részletesen leírtál mindent, fotókkal illusztráltad. Viszont ha megerőltető ez Neked, és "rongállak" az idióta kérdéseimmel, akkor szerintem figyelmen kívül is lehet hagyni. Én elképesztőan laikus vagyok a motorhoz is, ezért kérdezem meg 5x hogy pontosan hogy kell, és ezekhez a szerszámokhoz sem értek. Pl a sorkapocsra is rá kellett keresnem, mert nem tudtam hogy azt a bigyót így hívják. Egyszer kell ezeket megtanulnia az embernek, gondolom felxet használni is egyszer kell, utána megmarad. Azért nem vettem először fűrészt a bovdenhez, mert nem tudtam például hogy egy fémspirál veszi körül, mivel sosem szedtem még szét bovdent. TEgnap vettem fémfűrészt, és simán elvágtam azzal.

Na bocs, hogy így ilyeneket írtam, de nem értettem miért mondod hogy "rongállak titeket". Nem szoktam berágni, tudom hogy TE is érzékeny vagy ezekre, épp ezért gondoltam hogy talán nem írsz ilyet.

Józsitól mondjuk nem várok mást

No, béke mindenkivel.
A mai világban érintetlen 18-éves...
Attól tartok nagyon sok kisflex maradna raktáron
Mi ez a kicsinyeskedés? Eddig nem úgy volt, hogy az egy db. 3000 Ft-os sarokcsiszoló vásárlása esetén járt hozzá egy 18 évessel az "első éjszaka joga" is? No ott sem veszek sarokcsiszolót!
Persze hogy adnak, úgy mint ahogy a fúrógéphez fúrószárakat vagy a háti permetezőhöz vegyszert... sőt jár vele egy vadonat új kuplung bowden is
Szerintem ne csinálj semmit, inkább várd meg az új bowdent minket se rongálsz és a biciklizés is nagyon egészséges
Ahogy neked jó, csak szólj előtte!

nemtudom még. A következő hétvégéim eléggé tömve vannak. Kb szeptember közepéig nem lesz szabad...
Marmint a Bosch? 10 volt azt hiszem.
A randa képedet mikor szándékozol erre tolni?
Mennyiért?
nem volt tescoban tesco flex, levágtam fűrésszel, de tovább nem jutottam,de nem is baj. Holnapra Gyula szerez gyári Honda bovdent.
Amúgy volt olyan Bosch amihez adtak 5 korongot.
"és korongot adnak ehhez alapból,"
Persze meg még szépen mosolyogjanak is rád a 3000 forintodért?

1 mm-es vágókorongot vegyél!
és korongot adnak ehhez alapból, vagy azt is kell hozzá venn? Mondjuk a spirál elvágásához milyet? :)
A képet itt találtam:link érdemes elolvasni azt a részt amit a flexről ír, nekem pl. nem bírt egy évet a háromszor drágább jónevű...
ha Apunak beválik veszek én is egyet magamnak a drágább mellé vésztartaléknak
Árához képest elég masszív, nyilván nem ipari célokra való, de mivel egy éves garanciája van (ha közben elromlik cserélik) nem lehet vele nagyon mellényúlni.
3e? az télleg nem sok :)
ma vettem csavarhuzofejeket, és villáskulcs készletet meg ezt a fogót.
szépen lassan meglesnek ezek is.
pontosan hogy néz ki az a kisflex?
Többfajta szem van, van amelyik teljes anyagában olvad, az enyém is olyan volt a Hondán azért nem ajánlottam az újraforrsztását.
A csavaros megoldás olcsóbb lett volna, de szerszám nélkül az is halott dolog. A bovden külső spirálja természetesen kemény anyag, fura lenne ha pl. kuplungoláskor összerogyna... ahhoz kell a flex ha vágni akarod. Ha teheted szerezz be valami olcsót, én pl. most vettem Apámnak egy kis 115-öst a tescoba 3ezerért, neki sokáig kibírja (kapát élez, fűnyírókést, de kisebb munkákhoz is tökéletes).
Szerezz be egy állíthatós vízpumpafogót (azzal nagyot lehet fogni), egy kulcs készlet, reszelő, fémfűrész... amelyek leginkább előkerülnek barkácsoláskor, nagyjából 10ezerből egy alap szerszámkészletet össze tudsz hozni, az viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy egy ilyen kis probléma ne okozzon neked legközelebb is gondot
Kivettem a bovdent a helyéről. úgy láttam neki az egésznek. Szülőkhöz kiutazni másfél óra kb bkv-val innen. Ráadásul flex ott sincs :)
Két napos megoldásra nem szívesen basznék el egy csomó pénzt (jegy) és főleg időt.
Faterom holnap hoz bicajt, azzal elleszek 1-2 napig, és veszek bovdent.
A szemet megtaláltam, de az olvadt le, szóval egy nagy kupac lett, ahogy leesett a bovdenről.
Nemtudom, ez a bovden spirál annyira erős cucc, hogy megkezdeni nem tudtam. Mikor jól ráfogtam akkor sem.
Szerszám nélkül nem egyszerű, de ha már így alakult a helyedben kivettem volna a helyéről a bovdent és elvittem volna a szülőkhöz vagy valamelyik haverhoz, ahol van legalább egy flex.