Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A szemet megtaláltad?
Egy jó csípőfogó csodákat tud művelni!
Aha :D
1. új lakásban vagyok semmilyen szerszámom nincs, egész délelőtt mászkáltam hogy vegyek villáskulcs készletet, és egy kombinátfogót.
2. ahol elszakadt ott nagy nehezen le tudtam törni a spirált a fogóval.
De vágni? Semmivel. Amilyen szerszámom van, azzal nem lehet elvágni (kombinátfogó csippentőjével próbáltam). Hidd el, több mint egy órán keresztül csak azt akartam elvágni illetve letekerni. A letekerés ezidő alatt addig jutott el, hogy a spirál legelső körét mondjuk 20 fokkal el tudtam hajlítani. És kb 20 teljes kört kellett volna leszedni.
Késsel elvágod a műanyag burkolatot. Aztán csípőfogóval "letekered" a spirált! Vagy tűreszelővel, fémfűrészlappal, akármivel megreszeled a spirált és eltöröd.
Légy már önálló egy kicsit.
le kellene vágni belőle, flexem meg nincs. Azt a spirált ami körbeveszi nem lehet elvágni....
Majd írd mire jutottál! Most mennem kell. Pálinkásat Te belétek is!
nem az

nemrég vettem 5 darab ezerforintosért, mert tévét próbáltam szerelni sikertelenül. MEg amúgy sem árt ha van egy tűpáka itthon.
Igen ahhoz elég a páka. De nem lenne baj, ha az nem a Weller!
mert az van itthon :)
A forrasztást simán gondoltad? Pákával, cinnel? Cinből is csak 0.4mm-esem van :)
A forrasztáshoz viszont ne elektronikai cint használj, hanem bádogos-cint . Az szilárdabb.
A szemből kiolvasztod a konyhai gázon a sodronyt, és kinyomod belőle, de figyelj oda, mert egy csöpp "ék" is lehet benne ami a kicsúszást akadályozza, azt el ne veszítsd. Mondjuk én ahhoz vissza szoktam hajtani a végét, az nem tud elveszni .
ezt nem néztem meg, de szerintem nem veszett el. Mert lehet azt hogy a szemet felmelegítem annyira, hogy kijöjjön belőle a leszakadt drót, és utána a másik felére visszaolvasztom? Vagy hogy gondoltad?
Annyit a külsőből letudsz vágni, és megoldható. A végéről a szem elveszett? Mert azt gáztűzhelyen ki tudod olvasztani, és vissza lehet forrasztani.
olyan szempontból jó lenne, hogy holnap be tudnék menni rendesen melóba, és mikor nyit a bolt (10kor) akkor el tudok ugrani a bovdenért, nyugiban haza tudok jönni és megcsinálni.
wow! nagyon köszi. Szóval réz, vagy valamilyen fém sorkapocs kéne, hozzá csavar, és jól meghúzni. Ez tetszik. Keresek a környéken valamit ahol esetleg kapok ilyet.
Ja, azt hittem menni kell valahova így akkor sokkal nyugisabb és akár még rendesen is megcsinálhatod, vagyis cseréled a bowdent.

Ha 3centire szakadt akkor a külsőből is annyit kell levágni amúgy... de ha nem annyira sürgős akkor ne kinlódj vele.
Gyorsan összeállítotam amire gondoltam, a csavar fejét le is vághatod miután rátépted rendesen, sőt ha lejjebb vágsz a bowden külsejéből -és marad annyi sodrony- vissza is fordíthatod a végét hogy mégjobban megfogja.
Legjobb lenne a réz sorkapocs amit még lágyforrasszal be is tudnál futtatni.

(Mielőt valamelyik okos betévedne és lekókányozna ez a megoldás csak "tűzoltás" jellegű... )
Köszi a tippeket. Nem vagyok ideges, de azért nyilván zavar :)

Egy hónapja költöztem el, és itt nincs sorkapocs az biztos :) Keresek valami megoldást ideiglenesen, de azis lehet megkérem Faterom hogy holnap ugorjon be egy boltba, vegyen, hozza el, és reggel megcsinálom.
Egyébként a kar felőli végétől kb 3 centire szakadt el.
Javaslom a Laci által leírtakat! neked , mint villamos embernek csak van odahaza egy félpár sorkapcsod. A gond akkor van ha nem a vége szakadt el!
Nem hiszem, hogy meg tudod javítani!
Először is nyugi mert idegesen nem lehet gondolkozni!
Pesten jártam így, ráadásul feltartottam vele még 5 motorost akik velem voltak.
Nekem a kuplungkarhoz csatlakozó legvége szakadt le, kerestünk ott a környéken egy ezermestert és kértünk egy "6-os" sorkapcsot, azt kettévágtuk és rácsavaroztuk a bovden végére.... Honda volt az is, simán belefért a kuplungkar végébe a félbevágott sorkapocs és hazáig (még 300km!) kibírta.
Ha esetlen nagyon szálas a vége akkor a bowden külsejéből le kell vágni néhány spirálmenetet, de ahhoz meg flex kell...
Az a baj vasárnap van ami a szerelőknek is szabadnap, de talán ha a környéken megkérdezed valakit csak tudnak ajánlani aki segít.
Urak! Gyors seggítségre volna szükségem! Határ útnál elszakadt a kuplung bovdenem, így toltam 10 percen keresztül a motort hazáig (mák hogy csak ennyit).
Viszont nagyon szükséges lenne most megcsinálni. Egy kuplungbovden mennyire szabvány, mennyire gyakori pl autósboltban? Az a baj hogy azok sem nagyon vannak nyitva vasárnap, de ha találok vmit, az jó lenne nagyon. Szívás most ez, mert holnap kéne nekem munkába, máshogy nem igazán tudnék bemenni...
Szép reggelt az Uraknak! Én ugyanígy vagyok vele! néha még a forma 1-be belenézek, de a foci nem érdekel.
2006-ben kimentunk a haverokkal Mogyorodra a futamra- ezt látni kell. 26000 volt a jegy a bronz szektorba, de hirtelen beléptunk az F1 klubba a hármas bejáratnál (4,5 ora sorakozás után) és 13000-ér bemehettunk. annyi, hogy a hűtőtáskát a hideg italokkal nem lehetett bevinni, ezért ezt az egyik kolléga visszavitte az autohoz. kb 600 méterről néztuk a versenyt, azt se tudtuk, hogy ki van kivel. Nyilván az autok hangja fenomenális, de egy fél ora után csak arra gondolsz a 35 fokban, hogy szomjas vagy. én is erre gondoltam, odafáradtam az első buféhez, és sikerult egy fél literes szénsavas ásványvizet, meg egy csomag orbit rágot megvásárolnom 1600 forintért. Közben persze látod, az ezust, meg az arany szektorokban folyo életet, ahol a sorok között sult tarját, meg kolbászt szervíroznak a pincérek. Nyilván ott nem 1600-at fizetnek egy ásványvízért. Azota még tv-ben sem nézek F1-et, valami akkor meghalt bennem, inkább a tecsőn nézem a 85-90-es versenyeket, amikor még a pilotárol szolt a történet, nem az elektronikárol.