Köszi! gyakorlatilag a gyári dob úgy néz ki, hogy a palást alatt van kb. 1,5 cm gyapot réteg és alatta egy újabb hengeres béléstest amiben a kamrák 52mm-es csövekkel vannak összekötve. Ebből lazult meg a középső és rezonált a múrvás eldőlés következményeként. Még így is szerencsém volt mert a motor megúszta mivel a dob vitte el a balhét. Most maradt a a béléstest de kiszedtem belőle a kamrákat és ebbe lett betéve a karbonom perforált csöve. Visszatekertem a gyári gyapotréteget a béléscsőre és úgy toltam be a palástba. A béléscső is gyapottal van kitömve a perforált cső körül, de nem csak a perforált cső körüli gyapot tompítja a hangot hanem a palást alatt lévő gyári is. Szép mély hangja van csak a kemera érzékenyebb a magasabb hangokra ezért nem úgy adja vissza. Azért mindig sasolom a hírdetéseket és ha találok egy eredeti makulátlan Inazuma dobot arra lecsapok
A tanya 2km-re volt (oda bevittem de nem ismerték), a legközelebbi település pedig 5km... gőzöm sincs hogy került oda, talán házi-vad keresztezés de ebben se vagyok biztos, mindenesetre másabb mint a házi cicák, viselkedésben is és külső jegyeit tekintve is.
Miki!
Töltöm a videót hamarosan megmutatom a Csühös hangját
Én csak azért gondolom, hogy házi cica volt , mert nem félt az embertől. Habár az éhség igencsak megszelídítheti. De nekem ha ilyen állattal volt dolgom, akkor az az első érintésekig fújt köpködött, és csak hosszú idő után tudtam felvenni pl. Egy a lényeg, már jó helye van!
Az a hely ahol találtam a cicát távol van a civilizációtól, ezért nem gondolnám, hogy kirakták az utcára. Inkább elpusztulhatott az anyja és így maradt sorsára. Viszont amit írsz nagyon is valóságos, szívtelenek az emberek és vannak akik úgy tekintenek az állatokra mint valami tárgyra. Sokat hazavittem régebben is, és olyan is volt amikor egyszerre két cicának is sikerült gazdát találnom. Nem tartozok egyik állatvédő csoporthoz sem, mindössze csak az adóm 1%-át adom nekik, viszont ha elesett állattal találkozok akkor nem tudom otthagyni és megteszem ami tőlem telik. Nem akarom most a jóságost játszani mert ettől nem vagyok jobb ember, őszintén szólva magam miatt is csinálom, a saját lelki békémért. Imádom a madármentő videókat, szeretem az olyan történeteket amelyek happy endel végződnek, de elmentek olyanokat is amiket legszívesebben elolvastatnék mindenkivel akik képesek kirakni az állatokat. Ezt az írást régóta őrízgetem, az egyik állatmentős honlapon találtam:
Kedves Anyu és Apu!
6 hetesen magatokhoz vettetek, sokat játszottam a gyerekekkel és nagyon boldog voltam Veletek. Ahogy tovább nőttem, egyre nőtt a mozgásigényem és vele együtt az étvágyam is. A gyerekek nem akartak velem játszani, ha odamentem egy simiért, sokszor még belém is rúgtak. Aztán egy nap beültettetek a kocsiba. Boldog voltam, végre hónapok óta először látok mást is a kennelen kívül. Az autópálya szélén álltunk meg. Eldobtátok a labdámat. Futottam utána, de mire visszaértem, Ti mársehol sem voltatok. Kétségbeesetten rohangáltam a kocsik között, labdával a számban. Az autósok dudáltak, de volt olyan is, aki még rá is gyorsított. Ki akartam futni az út szélére, mert nagyon féltem. Hirtelen egy hatalmas ütést éreztem az oldalamon és többet nem tudtam felállni. Nagyon nehezen kikúsztam az út mellé. Próbáltam utánatok menni, de nem sikerült. Körülöttem minden véres volt. Fáztam, sötét volt és féltem. A labdámat még mindig fogtam, biztos voltam benne, hogy visszajöttök értem. Hiába nyüszítettem, ugattam, senki nem állt meg segíteni. Többórás fekvés után megállt mellettem valaki, nem törődve a vérrel és a sárral, betett az autóba. Egy fehér köpenyes férfi szaladt a kocsihoz, amikor megálltunk. Már csak a fejét csóválta. Új gazdám, aki 15 perce ismert, nagyon sírt és megölelt. Csak akkor engedtem el a labdámat, hogy megnyaljam a kezét, hogy azt tudjam neki mondani: "Köszönöm". Aztán elaludtam, az utolsó dolog, amit hallottam, gazdám kétségbeesett zokogása volt. Már nem félek, nem fázom és nem fáj semmim sem.
Meghaltam. Talán ha nem rágom szét a cipőket és nem eszem annyit, még mindig élhetnék...
na, azért ami kijárat az az is marad!
arra is gondoltam egy fél pillanatig hogy a kertbe a szomszéd gyerekek tekergették a hátsó kereket, de egyrészt oldaltámaszon volt, másrészt ha kézzel 100 km-t tekernek bele, az nagyon kemény. Főleg hogy az első keréktől jön a km spirál asszem
Csak simsonnál működött ez, hogy hátsó kereket tekergetem, akkor pörög a km óra. Ott az első lanckeréktől jött a spirál asszem.
Legutóbb a kocsi hátsó lököséről szedte le a díszcsíkot... azt hittem infarktust kapok egyébként elfogyasztott 2db műanyag vedret, vizet pl. csak vasvederből kap. Lapátok, seprűk, különböző kerti szerszámok darálódtak fel nálunk is. A műanyag gumicsirkéje viszont igazi túlélő, még mindig megvan, van amikor éjel 2kor az ablakunk alatt nyikogtatja... ráadásul kapott hasonló gumi tehenet ami meg ráadásul röfög néha olyan hangok vannak nálunk éjjel, hogy már csak az visszatarja a betörőket. Amúgy egy nagy szeretnivaló bohóc az a dög!
Úgy látom a tietek is tekintélyt parancsoló ábrázattal rendelkezik
Kutyussal mizu? szedeget már szét mindent, amihez hozzáfér? Az enyém már végzett a teraszkorláttal, megmetszette a fákat, áldozatul esett egy felmosókészlet vödörrel, egy pár gumicsizma, néhány plüssállat, az autóm sárvédő gumijai, valamint a szalonnasütéshez összehalmozott szilvafa rönköket háncsolta le. Manapság 5cmx5cm-es akác alátétfából szoktam neki vágni 50 centis darabokat, az két napig kitart. szerintem előző életében OSB gyárba dolgozhatott teljesítménybérbe
Eredetileg nyitott karbonnal vettem a motort, így nálam nem jelentkezett a probléma, minden fordulattartományban szépen veszi a lapot. Arra is vigyáztam, hogy jól meg legyen tömve utánaolvastam a dolgoknak mielőtt hozzáfogtam
A tied brutálisan szólt, ez azért sokkal halkabb!
Faszányos lett, a hangja is biztos király Én a "lövöldözős" dob óta egy kicsit tartok a nyitott doboktól, mert nem sikerült a motort beállítani hozzá. Gondolkodtam rajta egy darabig, hogy csinálok bele némi fojtást, de utána felkerült rá a 750-es gixer dob, azóta ott lepi a por a polcon.
Előfordulhat ha egy kicsit túlmegy a nullán az első vagy második szám és indulásnál átbillen... van amikor nekem sem esnek egymás mellé pontosan a nullák, olyankor mégegyszer átforgatom az egészet.
Ez nem olyan nagy probléma
Essen azokról is
A kis hosszúszőrű cica amit találtam megbetegedett mert az élősködők miatt meg kellett fürdetni és a legyengült szervezete megfázott. Pedig megtöröltem és hajszárítóztam de mégis, őt is gyulladáscsökkentő injekciók gyógyították meg, ráment a László napi pénzem a kis szőrmókra
Most már összeszedte magát és mindig ott van velem, szinte mászik az emberre nagyon hálás és imádja a virágoskertet
Holnap munka után bevásárlás lesz már megígértem Krisztinek, pénteken varratszedésre viszem Lacát, úgyhogy nem tudom mikor lesz időm videót is készíteni, mert még a dobozokat is fel kell szerelni a túrához... egyelőre legyen annyi elég, hogy jól szól és úgy visszaperemeztem a végét, hogy teljesen megmaradt gyári jelleg, igaz 7cm-rel rövidebb lett, de még így is tekintélyes a mérete hiszen eredetileg egy ezres gixeren szolgált gyári dobként. Igazság az, hogy amikor Romániában felborultam a múrván megnyomódott egy kicsit, ezt gyönyörűen kijavítottam de belül egy ponthegesztés elengedte és egy bizonyos fordulaton rezonált, így nem csak miattad szedtem szét. Most a karbon perforált béléscsövét kapta meg de a dupla falú belső megmaradt és keményre tömtem gyapottal. A motor hangolásához nem nyúltam mert eredetileg a karbonhoz volt állítva, ma egy rövidebb kanyart mentem vele és mit ne mondjak élmény volt, szép mély, nem ordítós. A kedvedért lőttem pár képet gyorsan, az elsőn láthatod mennyivel lett rövidebb (a kis széken van a levágott rész), a másodikon láthatod a véget amit a gyári állapotra állítottam vissza, a harmadikon pedig a béléscsövet. Hangot később majd mutatok.
Motorhang
Miki!
Töltöm a videót hamarosan megmutatom a Csühös hangját
Kedves Anyu és Apu!
6 hetesen magatokhoz vettetek, sokat játszottam a gyerekekkel és nagyon boldog voltam Veletek. Ahogy tovább nőttem, egyre nőtt a mozgásigényem és vele együtt az étvágyam is. A gyerekek nem akartak velem játszani, ha odamentem egy simiért, sokszor még belém is rúgtak. Aztán egy nap beültettetek a kocsiba. Boldog voltam, végre hónapok óta először látok mást is a kennelen kívül. Az autópálya szélén álltunk meg. Eldobtátok a labdámat. Futottam utána, de mire visszaértem, Ti mársehol sem voltatok. Kétségbeesetten rohangáltam a kocsik között, labdával a számban. Az autósok dudáltak, de volt olyan is, aki még rá is gyorsított. Ki akartam futni az út szélére, mert nagyon féltem. Hirtelen egy hatalmas ütést éreztem az oldalamon és többet nem tudtam felállni. Nagyon nehezen kikúsztam az út mellé. Próbáltam utánatok menni, de nem sikerült. Körülöttem minden véres volt. Fáztam, sötét volt és féltem. A labdámat még mindig fogtam, biztos voltam benne, hogy visszajöttök értem. Hiába nyüszítettem, ugattam, senki nem állt meg segíteni. Többórás fekvés után megállt mellettem valaki, nem törődve a vérrel és a sárral, betett az autóba. Egy fehér köpenyes férfi szaladt a kocsihoz, amikor megálltunk. Már csak a fejét csóválta. Új gazdám, aki 15 perce ismert, nagyon sírt és megölelt. Csak akkor engedtem el a labdámat, hogy megnyaljam a kezét, hogy azt tudjam neki mondani: "Köszönöm". Aztán elaludtam, az utolsó dolog, amit hallottam, gazdám kétségbeesett zokogása volt. Már nem félek, nem fázom és nem fáj semmim sem.
Meghaltam. Talán ha nem rágom szét a cipőket és nem eszem annyit, még mindig élhetnék...
Ajándékozta volna oda valakinek!
arra is gondoltam egy fél pillanatig hogy a kertbe a szomszéd gyerekek tekergették a hátsó kereket, de egyrészt oldaltámaszon volt, másrészt ha kézzel 100 km-t tekernek bele, az nagyon kemény. Főleg hogy az első keréktől jön a km spirál asszem
Csak simsonnál működött ez, hogy hátsó kereket tekergetem, akkor pörög a km óra. Ott az első lanckeréktől jött a spirál asszem.
Úgy látom a tietek is tekintélyt parancsoló ábrázattal rendelkezik
A tied brutálisan szólt, ez azért sokkal halkabb!
Ahogy már megszokhattuk. ( Aki tud, az tud.)
Ez nem olyan nagy probléma
A kis hosszúszőrű cica amit találtam megbetegedett mert az élősködők miatt meg kellett fürdetni és a legyengült szervezete megfázott. Pedig megtöröltem és hajszárítóztam de mégis, őt is gyulladáscsökkentő injekciók gyógyították meg, ráment a László napi pénzem a kis szőrmókra
Most már összeszedte magát és mindig ott van velem, szinte mászik az emberre nagyon hálás és imádja a virágoskertet