Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Legszivesebben elmennék és vinnék Neked de azt meg azért nem lehet mert már ittam... gyalog meg azért elég messze vagy
Sajnos muszáj volt műteni mert valami hurutos izületi gyulladás is kialakult, de pontosan nem tudom mi is az...
Remélem mostmár rendben lesz és jobban vigyáz magára
Amúgy tegnap este érkeztünk haza, és ilyen helyeken jártunk:
Ez nem jó hír, ráadásul Ő még igen fiatal ehhez.
Gondolom muszáj volt. De nyugtasson az a tudat, hogy ebben a korban még igen hamar gyógyul az ember.
Tehát minél előbbi gyógyulást kívánok!
Holnap fogyasztok is valamit az egészségére, lássad, hogy nem csak a szám jártatom. ( Ma már nem tudok, mert nincs idehaza semmi! )
Akkor majd én mesélek
Letelt az ügyelet és most jólesik a hideg sör, meg aztán kell is kicsit a lazulás mert eléggé szorongós volt a mai nap
Laca térdével csütörtökön voltunk orvosnál és sajnos ma már műtötték is. Szabadságot nem tudtam időben igényelni így még annak is örültem, hogy reggel ott lehettem vele amíg megkapta az ágyát. Azután csak telefonon értesültem a dolgok menetéről.
Reggel 8:30-kor vitték be a műtőbe és majdnem 2órán keresztül barkácsoltak rajta... alig telt az idő amíg végre 10:30-kor szólt a Mama telefonon hogy kihozták a bajnokot.
Nem volt altatás, gerinc injekcióval érzéstelenítették deréktól lefelé, így szerencsére nem kellett az altatás mellékhatásaitól szenvednie. Jó étvággyal elfogyasztotta a kórházi ebédet aztán még a Mamit is elzavarta egy hamburgerért A doki szerint ha vigyáz magára folytathatja az álmát de most 3hónapra felejtős a konditerem... na ez az ami legjobban megviselte! A kioperált porcok még visszaépülnek így minden remény megvan rá, hogy teljesen felépül. Pénteken ha minden jól megy haza is hozhatjuk.
A hűtőből kivett gyöngyöző sör egyébként rengeteg bajra gyógyír, először is a leégett tarkóra helyezve kellemes bőrnyugtató, kiválóan oltja az ember szomját, gondosan átöblíti a vesét és némileg relaxál is ajánlom mindenkinek!
Amúgy mi a helyzet? Mindenki nyaral?
Valószínű van Józsi, de ezt már soha nem fogjuk megtudni, úgy tűnik nem is volt annyira fontos ez a kérdés...
Állítási lehetőség nincs semmi?
Szia!
Legutóbb Lajos cimboránk keresett hátsó lengéscsillapítókat és viszonylag jó áron jutott hozzá egy apróhírdetésnek köszönhetően, ez viszont évekkel ezelőtt volt. Ahhoz hogy ajánlani tudjunk a gyári helyett alternatívát tudnunk kellene a méreteket, de még akkor is lehet eltérés a felfogatásban. A sajátjának ha nincs nagy baja (az elfáradáson kívül) vagyis nem folyik vagy deformált, akkor talán a rugó feszítése lehet megoldás. Hallottam már erről de én még nem csináltam. A rugó felső vagy alsó támasztása alá közdarabot esztergálva lehet a rugóerőt növelni, persze csak ésszel! Ehhez viszont szét kell szedni ami megint csak kérdéses mert nem tudhatjuk mennyire bontható... szóval így látatlanban nehéz tanácsot adni
Sziasztok!

Van egy 1981-es évjáratú Honda CB400N-es motorom. 2 személlyel használom, és 3 doboz lesz már rajta az éven, ezért a hátsó teleszkóp már elég gyenge mindezek megtartására. Szerintetek hogyan tudnám felkeményíteni? Van erre valami spéci mód, vagy cseréljem le a teleszkópokat? Milyen teleszkópok mennek rá erre a motorra?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Csaba
Nem szeretek átkozódni de bízok benne, hogy az élet előbb vagy utóbb mindenkivel igazságos, mindenkivel érdemei szerint!
"Aztán hiába a megbecsülés 13-év után a biztosnak hitt munkahelyem -aki időközben Hajdú-Bét RT-vé keresztelődött- tönkre ment... ez 10éve volt! "
Érdekes, hogy a Hajdú.Bét tönkre ment , de egyetlen tulajdonost sem láttak a munkanélküli hivatalban. Segélyért sem állnak sorba! Sőt még távcsöves puskája sincs a károsultaknak !
Tanulni soha nem késő! A hegesztő-minősítésemet 46 évesen tettem le, és kellett fél év, mire úgy tudtam hegeszteni, hogy nem lehetett megkülönböztetni a robot hegesztéstől. Igaz nem is remegett a kezem az alkoholizmus mián! Nem azt mondom, hogy nem iszom, de nem azért mert józan vagyok. Hanem , ha szomjas.
Az első munkahelyemen azt mondta a főnök ha megbecsülöm magam akkor onnan megyek nyugdíjba, amolyan kihalásos karbantartói állás volt, voltak ott lakatosok meg "gépesemberek" is de valahogy a villamos szakember már akkor is keresettebb volt. Aztán hiába a megbecsülés 13-év után a biztosnak hitt munkahelyem -aki időközben Hajdú-Bét RT-vé keresztelődött- tönkre ment... ez 10éve volt! A gyerekek már kisiskolások voltak, hitel terhelte a lakást is még akkor, hiába maszekoltam vagy alkalmanként rakodó munkát is vállaltam a családfenntartás nagyon nehéz lett. Bármit elvállaltam de szerencsém is volt mert felvettek az áramszolgáltatóhoz, persze rengeteget is kellett tanulnom ahhoz hogy felnőjek a szakmához. Ekkor jöttem rá, hogy a munkaerőpiac olyan mint a lóvásár, csak itt nem a fogainkat nézik hanem a megszerzett képesítést és az alapján szelektálnak. Aztán hamar eltelt ez a 10év a maga nehézségeivel együtt, voltak necces helyzetek és kutya kemény üzemzavaros éjszakák. Most jött ez a lehetőség ami ha sikerül talán arra is jó lesz, hogy egyszer leszálljak az oszlopokról. Szeretem én ezt de még az egészség is romolhat és ki tudja később bírom-e a strapát, arról nem is beszélve, hogy az a 10évvel ezelőtti pofon nagyon megmaradt bennem... persze ha hamarabb felébredek és idejében (fiatalon) többet tanulok talán az sem lett volna olyan tragikus.
Az időkerék már sohasem fog visszafelé forogni, de talán még nem késő betömni a múltban keletkezett hézagokat
Örülök és ezt mondtam, hogy még fel sem fogod már végeztél.
és egész másképp fognak rád nézni utána.
Én is munka mellett tettem le a szakközepet, technikus oklevéllel együtt. Nem könnyű de aki egy kis akarattal él, annak sikerül! Nekünk két hónap híján 5 év alatt sikerült! A család nélküli egyedül állók estek ki, nem azok akiknek a bánya, a szőlő mellett még egyéb dolguk is volt.
Nincs mit, egy sör!
Utólagosan én is gratulálok Lacinak!

Amúgy Józsi el volt mentve a számod "Józsi" néven, de ebben nagyon nem voltam biztos hogy Te lennél, úgyhogy átneveztelek "Elektromotor Józsi"-ra :)
Köszönöm az SMS-t!
ja, és érdemes megnézni a mostani cikkben, és ebben a lefordított magyar szövegben található különbségeket. Nincs túl sok! Ennyit "fejlődtek" :)
Aki tud angolul az le fogja tudni fordítani:
Ez az a levél amit 2011 november 11-én kaptam:

"Dear Sir ,

1995 Honda CB 750 Seven Fifty
The bike is in excellent condition,no damage or no accident .
The bike season is almost finished and the total price is 300000 HUF ( transport included to your home address ).It has Hungarian documents ,registration certificate and all papers in
Hungary ! If you are interested to buy the bike please contact me ( WRITE IN ENGLISH ) .

For translation use : http://www.google.hu/language_...

Regards and i wait your e-mail ,"

google translatorban lefordítva:
"Tisztelt Uram,

1995 Honda CB 750 Seven Fifty
A motor kiváló állapotban van, nem sérült, vagy nem véletlen.
A kerékpár szezon majdnem kész, és a teljes ár 300.000 HUF (szállítás tartalmazza az otthoni cím). Ez magyar dokumentumok, forgalmi engedélyt és az összes papírok
Magyarországon! Ha érdekel, hogy megvásárolja a kerékpárt kérem, forduljon hozzám (angolul írni.)

A fordítás használat: http://www.google.hu/language_...

Tisztelettel és én várom az e-mail,"

Angolul van értelme, de elég egyértelmű (még írja is), hogy translatorral fordították le. 2 éve még nem voltak annyira pofátlanok hogy ál-magyarral próbálkoznak. Akkor rendesen angolul írtak és válaszoltak nekem. Így viszont ezzel az idióta fordítással szerintem csak maguk alatt vágják a fát :)
Kompromisszumok. Az egész élet erről szól. Mivel nem születtünk királynak, vagy milliárdosnak, marad az alkalmazkodás.
Mi is mondtuk, de szűkös az idő és Karácsonyra le akarják zavarni a következő félévet
Nekünk is jobb ha minél hamarabb... el se hiszed milyen nehéz a munkával összeegyeztetni... na meg a motorozásal
Azért szeptemberig igazán várhattak volna. Ez a Kék túra dolog érdekelne komolyan, persze soká lesz még, addig ezer dolog történhet,+ az időjárás is közbe szólhat. Ja és addig még felétek is el kell menni!
De bizony az szombat, majd meglátom milyen óráim lesznek, remélem gyakorlati és azt esetleg kihagyom... abból jobb vagyok
Úgy tűnik nem tudok holnap menni, mert balcsin leszünk a szerelmemmel keddig. Ha arra felé leszel, lehet benezunk oda, és esetleg a Szigligeti várba felmehetnenk megint. Ez esetben majd hivlak idoben. Viszont a számod nem mentettem el, illetve nem vagyok biztos abban h a Józsi a telefonomban Te vagy :) . El tudnád küldeni mailben?
Akkor lehet, hogy a " Kék túrát" ki kell hagynod? Vagy az nem szombaton lesz?