A pontos neve: Nyomástartóedény gépész szakmai ismeretek. Ebben aztán van minden. Anyag ismeret, mechanika, szakrajz, villamossági ismeretek, munkavédelem, ISO rendszerek. Szóval vegyes mint a... nem mondom mi. Egyébként egy részét tanultuk annak idején, de sajnos már sokat elfelejtettem belőle.
Régen "beszar" áron 1500 volt, ha jól emlékszem, a mostaniért 3000 -et fizettem, de sokig elég.
Úgymond 1 ilyen "csúszós" réteget képez a felületen, 3 mosás után is lepereg róla a víz.
Rákerestem a neten mert már jó pár éve nem hallottam róla, régebben több ismerősöm is tartott bemutatókatAmway és úgy emlékszem jó cuccaik voltak. Szóval lehet kapni autóápolási termékeket is az Amway-től, bár elég húzós az áruk:
Az mv-nek van 1 autó pasztája, nem polír, csak sima paszta. Én évek óta azt használom, az autóra, és a motorra is. Persze az mv- nek semmi más termékét nem használom, csak ezt.
Nekem bejött, egy védőréteget képez a felületen, taszítja a vizet, uv álló.
Igen autóval voltunk, mentünk mind a hárman. Itt is kellemes a hőmérséklet, de fúj eléggé a szél. Most a forma 1-et nézem utána én is majd olvasgatom egy kicsit a tanulni valót.
Kocsival voltatok?
Itt semmi nem volt és Szolnok környékén sem, olyan nyomott trópusi párás meleg volt jellemző, kevés volt a 2liter víz amit vittem
Ma van jó idő, enyhény felhős 25°C és szélcsend, olyan igazi motorozós... csak az a baj a tanulást is erőltetni kell mert nyakamon a vizsga
Már én is jártam úgy, hogy dvd-ről egyszerűen eltünt a film. Nem karcolás vagy egyéb sérülés miatt. Sőt már kollegáim is jártak hasonlóképen. Állítólag a külső winyók biztonságos megoldást jelentenek, bár saját tapasztalat még nincs e téren. Más.
Tegnap haza felé jövet Szegedről láttuk a tükörben, hogy komoly borulás tartott a város felé. Haza értünk, és komolyan villámlott már akkor. Többször voltam kint az udvaron, és figyeltem az időt, de nálunk semmi nem volt. Késő este is és ma is olvastam, hogy Szegeden és környékén diónyi jég hullott. Hát nem bánom, hogy nem mentünk el még egy pizzára, így nem vert minket is szét a jég. Ismerőssel beszéltünk telefonon, akit éppen hazafelé menet kapott el, este meg se merte nézni az autóját.
Igen az, 7-800 Ft-tól akár a többezresig választhatsz. Nekem Prevent van, olcsó de jó
Vannak keményviaszos fényezés ápolók (nem polír) azok még több mosás után is védelmet nyújtanak.
igen a másik eset elég valószínű :)
Sajnos a használatból adódóan nagyobb porszemcsék ahogy nekiütköznek, pici pöttyöket okoznak rajta. Nem igazán látszik csak közelről. Igazán karcok nincsnek rajta, meg egy rendes polírozással ezek eltüntethetők. Mikor fényeztettem, mondta a srác, hogy ez a lakk 5e ft, ő szíve szerint nem evvel csinálnál, de az amivel csinálná, 25e. Anno csak azt a lakkot használta (kb 10 éve), ami akkor volt 5e forint. Viszont akkor nem 60ba került volna a fényezés. Megmutatta a kettő közt a különbséget. Egyik tükör, másik torz-tükör. Értsd úgy, hogy nem teljesen sima a felülete, hanem vannak benne pici hullámosságok, de mintaszerűen, tehát csak úgy látszik a különbség ha egy bizonyos szögben süt rá a nap. És nyilván tartósságban is jobb az a másik. Nekem azért így is eléggé tetszik, látom magamat benne :) Legközelebb lehet inkábbb a drágábbikat választom majd.
Én is szeretek fotózni. Már egy ideje tipródok, hogy venni kellene egy külső winchestert amin biztonsággal lehetne tárolni a képeket és azt a rengeteg e-bookot. A dvd nem túl biztonságos,szerintem Te is keress neki biztosabb tárhelyet.
Sajnos én ifjú koromban eléggé másként láttam a dolgokat, sokat motoroztam de más érdekelt és sokszor nem láttam a fától az erdőt...
Ma képes vagyok olyanon is meghatódni ami mellett huszonéve simán elmentem, sokszor igénylem hogy egyedül legyek a gondolataimmal... verseket olvasok és még írok is néha... pedig régen az ilyeneket marharépának tartottam
Van vagy 10 DVD mennyiségű fotóm, ebből 9 szerintem csak nekem érdekes...
Furcsa öregember lesz belőlem ha így haladok...
Még ifjú koromban én is napi rendszerességgel lementem a Maros partra. Nehéz lett volna megmagyarázni miért, de le kellett menni. Ha kimaradt pár nap már feszült voltam és ha csak addig is még megfordultam a strand előtt de mennem kellett. Ahogy elmúlik a nyári nyüzsgés szinte teljesen kiürül a part, csak egy-két hozzám hasonló függő volt kint. Valami megmagyarázhatatlan nyugalom árad mindenből. A folyó a nagy nyárfák, mind-mind a nyugalmat sugallják. Persze ahogy jött a család, a minden napos robot ez a szokás szépen apránként elmaradt. Mostanság azért amikor tudunk kimegyünk vagy bicajjal, vagy autóval.
Végülis ide hívtak meg, de valószínüleg erősen délutánba hajlik az idő mire jövő szombaton odaérek, erre nem lett volna időm. Gondolom szombaton elég sokáig beszélgetünk aztán meg aludni is kell egy kicsit... másnap meg irány haza.
Igazából az ilyen motorozásnál mint a mai is volt nem biztos, hogy jó pertner lennék... van amikor egy órát is elidőzök olyan helyen ami tetszik
Figyelem az állatokat is és minden érdekel ami a vízparton van... basszus az a nagy szürke macsek nagyon komoly volt, nem vett észre és szinte teljesen közel jött, amikor meg rámnézett úgy betojt hogy csak bámult másodpercekig, aztán persze mikor hívogattam lelépett egyből
Ahol megálltunk, ott fejmagasságban volt a víz nyoma fák törzsén. Iszonyú mennyiségű pocsolya van még most is de már rengeteget eltakarítottak. Voltunk a kompnál is és a torkolatot is próbáltuk megkeresni, mármint hogy látható is legyen.
Helló Laci! Ma voltunk Szegeden és volt egy kis felderítés is. A héten húzódott vissza a víz a mederbe, javában takarítanak. Mondtam is hogy rend legyen nem sokára megyünk leellenőrizzük. Ja! Majd elfelejtettem, találkoztunk Atesszel.
Úgymond 1 ilyen "csúszós" réteget képez a felületen, 3 mosás után is lepereg róla a víz.
Nekem bejött, egy védőréteget képez a felületen, taszítja a vizet, uv álló.
Itt semmi nem volt és Szolnok környékén sem, olyan nyomott trópusi párás meleg volt jellemző, kevés volt a 2liter víz amit vittem
Ma van jó idő, enyhény felhős 25°C és szélcsend, olyan igazi motorozós... csak az a baj a tanulást is erőltetni kell mert nyakamon a vizsga
Tegnap haza felé jövet Szegedről láttuk a tükörben, hogy komoly borulás tartott a város felé. Haza értünk, és komolyan villámlott már akkor. Többször voltam kint az udvaron, és figyeltem az időt, de nálunk semmi nem volt. Késő este is és ma is olvastam, hogy Szegeden és környékén diónyi jég hullott. Hát nem bánom, hogy nem mentünk el még egy pizzára, így nem vert minket is szét a jég. Ismerőssel beszéltünk telefonon, akit éppen hazafelé menet kapott el, este meg se merte nézni az autóját.
Vannak keményviaszos fényezés ápolók (nem polír) azok még több mosás után is védelmet nyújtanak.
Sajnos a használatból adódóan nagyobb porszemcsék ahogy nekiütköznek, pici pöttyöket okoznak rajta. Nem igazán látszik csak közelről. Igazán karcok nincsnek rajta, meg egy rendes polírozással ezek eltüntethetők. Mikor fényeztettem, mondta a srác, hogy ez a lakk 5e ft, ő szíve szerint nem evvel csinálnál, de az amivel csinálná, 25e. Anno csak azt a lakkot használta (kb 10 éve), ami akkor volt 5e forint. Viszont akkor nem 60ba került volna a fényezés. Megmutatta a kettő közt a különbséget. Egyik tükör, másik torz-tükör. Értsd úgy, hogy nem teljesen sima a felülete, hanem vannak benne pici hullámosságok, de mintaszerűen, tehát csak úgy látszik a különbség ha egy bizonyos szögben süt rá a nap. És nyilván tartósságban is jobb az a másik. Nekem azért így is eléggé tetszik, látom magamat benne :) Legközelebb lehet inkábbb a drágábbikat választom majd.
Ma képes vagyok olyanon is meghatódni ami mellett huszonéve simán elmentem, sokszor igénylem hogy egyedül legyek a gondolataimmal... verseket olvasok és még írok is néha... pedig régen az ilyeneket marharépának tartottam
Van vagy 10 DVD mennyiségű fotóm, ebből 9 szerintem csak nekem érdekes...
Furcsa öregember lesz belőlem ha így haladok...
Igazából az ilyen motorozásnál mint a mai is volt nem biztos, hogy jó pertner lennék... van amikor egy órát is elidőzök olyan helyen ami tetszik
Figyelem az állatokat is és minden érdekel ami a vízparton van... basszus az a nagy szürke macsek nagyon komoly volt, nem vett észre és szinte teljesen közel jött, amikor meg rámnézett úgy betojt hogy csak bámult másodpercekig, aztán persze mikor hívogattam lelépett egyből