Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én szóltam előre.
Viszont ha komoly akksis gépet veszel, az sokáig tart, és mire az akkumulátorai bekrepálnak, addigra már rég megkereste az árát, persze ha nap mint nap használod. Akkor viszont megválsz tőle, mivel már a belseje is renoválásra szorul, a sok igénybe vétel miatt.
A többiben igazad van, fogyasztói társadalom van, megdeglett, eldobod. Csak az a baj, hogy mi erre még nem készültünk fel, pénztárcailag. Sok dolgot szét se tudsz szedni, csak roncsolással, hogy javíthasd. Én már több ilyennel próbálkoztam, irodatecnikás múltamból kifolyólag, több, kevesebb sikerrel. A fiaim szokták hozni különböző elektromos műanyag játékaikat - leamortizálva persze - hogy nem megy. Azokba még "belevágok", mert ha sikerül, az örömük minden kínlódást feledtet.
Köszönöm a fáradozásod Laci! Valahol várható volt, hogy ez lesz az eredmény. Ez a fogyasztói társadalom lényege. Nem javítani, hanem eldobni és újat venni. Közben találtam egy oldalt ahol forgalmaznak ilyen tipusú akkukat, de ha veszek 10 darabot, elpostázzák összeforrasztatom valakivel, nem sokkal lesz olcsóbb mint egy új gép, új aksival. No még egyszer köszi! Mi újság az új családtaggal? Rosszalkodik már?
Sok csavarhúzó-gépet használtam javítottan egy időben! Pár neves és qrva drága gyártón kívül nincs "tartós" gép! Egy csomó műanyag fogaskerekes szr!
Szerintem meg ennyit fejlődtek a gépek, többet és nagyobb tudást kapsz ugyanannyi vagy kevesebb pénzért... persze az nem biztos, hogy tartósabb is
Bezonyám!
Ki van ez találva ügyesen!
Érdeklődtem akku ügyben, nem éri meg! A régebbi géped akkuját annyiért újítod fel amennyiért majdnem kapsz egy új gépet két akkumulátorral...
8-10ezerért egész jó gépet lehet venni, persze otthoni barkács célra.
Pálinkás szép estét !
Állítólag vasárnap + 13 fok is lehet! Már ahol!
én is úgy hallottam, hogy ez az utolsó hó.
Amúgy jobb az ha esik egy kicsit, mert akkor a kocsiról leszedi az ablaktörlő, ha nem esik viszont ugyanilyen hideg van, akkor ráfagy a dér, és lehet kaparni. Szóval egy kis hó megvédi az ablakot a fagyástól, elég csak beülni, nem kell kapargatni :)
Helló Józsi! Tegnap este itt is esett. Mikor indultam haza munkából takarítani kellett az autót, úgy belepte. Reggelre megenyhült egy kicsit(0,5 fok) és mikor vittem dolgozni anyukát bokáig ért a híg trutyi. Most másfél fok van olvad elég jól. Remélem igazad van és ezek már tényleg csak az utolsó erőlködések a tél részéről.
Megint esik a hó!
Apró szemű hó esik! De csak hadd erőlködjön! Már nincs sok ideje!
Rá se ránts, jön majd nemsokára a motorozás, és helyre rázódsz!
Bocs mindenkitől beszélnék én motorokról és motorozásról is szívesen, de még várni kell egy kicsit amíg az első igazi tavaszi élmények hatására homlokon csókol a múzsa
Köszi! Kollégámnak is ilyen kutyája van, régebben egyszer beállt az udvarára az ügyeletes autóval, reggelre mind a 4 sárvédőgumit lerágta...
Ma hozott neki Laca kis gumilabdát, rá se hederít, van kint a kazánházban egy rossz cipőm azzal szórakozik inkább
Ebben én simán hiszek Zsolt, mert ez nem csoda hanem létező dolog, úgy hívják a szeretet ereje, az öreg Bundás is annak köszönhette az utolsó két évét, pedig már nagyon beteg volt.
... de nem csak a világ hanem az életünk is, mert igazából nem az állatnak van szüksége az emberre, hiszen mi emberek háziasítottuk őket, nekik ezzel csak szűkebb lett az életterük, még ha igyekszünk is megadni nekik mindent. Nekem mindig is voltak állataim, mindegyiknek megvolt a saját egyénisége, soha nem volt két egyforma. Sajnos előfordul olyan is amikor elveszítjük... de még évek múlva is felemlegetjük, mert az a jellem amit hordozott az volt az ő értéke ami aztán hiányzik a megszokott mindennapokból
Néhány éve eltünt az egyik fekete-fehér cicánk, a gyerekek napokig keresték, egyik szomszédomnál is kérdezősködtek ahol azt a választ kapták, hogy ne szomorkodjanak kapnak helyette másikat... persze őket ez nem vígasztalta, nekik "Malőr" kellett amiből csak egy volt!
A madarakat is imádom, de ők szabadon csodálatosak, nem lehet bezárni őket és elvenni a szabadságukat, mert akkor pont azzal lennének kevesebbek ami lenyűgözővé teszi őket.
Tavasszal velük kerek a motorozás, nem véletlenül vonz a Tisza környéke, micsoda koncertek mennek az ártéri szinpadon... pl. a kis Nádi tücsökmadár vagy a Barátposzáta aki szerintem szebben dalol mint a Sárgarigó... láttatok már Kárókatonát halászni vagy amikor a Barna rétihéja vadászat közben hosszasan siklik mint egy vadászgép... micsoda élmények ezek ha nyitott rá az ember.
Jaj de tavaszváró érzés tört rám má' megen...
Jópofa kis kutya, sok szerencsét hozzá!
Az én kiskutyám most van a rágós korszakában, már áldozatul esett két papucs, két seprő, egy felmosó vödörrel együtt (1 cmx1 cm-es darabokra aprítva) 1 ruhaszárítónyi ruha (rájött, hogy kell kinyitni az ideiglenes kennelt), valamint egy fél zsák csemperagasztót is széthúzgált az udvaron. Aranyos kiskutya, mindig dógozik valamit...
Hozzánk nyolc éve került egy hasonló kis szőrgombóc. Akkor én erőltettem ezt a fajtát, de egyből megszerette feleségem és az akkor még kicsi fiam. Persze még kölyök volt semmi sem volt biztonságban amit a szájába tudott venni. Mindent elhordott, megrágott. Bosszantó volt időnként, de megtanultuk kezelni a helyzetet. Azóta már megnőtt, és középkorú "úriember" lett belőle és ha lehet még jobban szeretjük. Tavaly nyáron agyvérzéshez hasonló trauma érte és eléggé rossz fizikai állapotba került. De a megérdemelt sok-sok szeretet és gondoskodás-na meg a nem kevés kényeztetés-meghozta a várva-várt felépülést. Most már olyan mint régen. Bizonyára Nektek is sok örömötök lesz a kis Zara-val.
A kis szőrös kedvencek Nagyon üres lenne a világ nélkülük!
azért ne gondoljátok, hogy a mostani előrejelzés másfél hét múvára akármit is jelent :) Én még nemtudom melyik nap lesz jó (szombat vagy vasárnap) Vmelyik nap nem lesz jó vszeg, de ettől függetlenül menjetek, ha jó akkor csatlakozom én is.
pssszt... lassan elcsendesedik a kazánház
Inkább ne! Nem járok én a "kék osztriga"-ba
Hogy szeressünk? Vagy se?
No még az hiányzana!
Össze fognak szokni!