Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Semmi különös csak Józsi beszólt és arra célzott, hogy leverte a koszt rólam az eső aztán meglett az eltüntnek hitt pólóm...
Van egy ilyen vicc is... aztán vonatkoztat már megint hol ide, hol oda
Milyen piros póló?
Megvan! Pedig mit össze kerestem...
Te is ismered a mondást: Májusi eső árányát ér!
Tényleg a piros póló nem lett meg?! Most , hogy így meg lettél mosva?
Elég kevés... nekem pont elég volt!
Reggel két emberemmel egy távvez. földelés ellenállás mérését kaptam feladatnak. Már délfelé jártunk amikor egy óriási búzaföldön futott a vonal... nem mertem autóval beválalni a "zöldkárt", ezért az egyik emberemet előre küldtem az autóval a földúton hogy várjon meg a földek végén az egyik dűlőúton ami majd keresztezi a vonalat kb. 5-6 oszlopközzel arrébb, én meg a másik kollégával elindultam a végtelen zöldben gyalogosan a méréseket csinálni
Aztán leszakadt az ég... ott a kib.szott búzamező kellős közepén ahol még elbújni sem tudtunk! Na akkor mondta volna valaki, hogy kevés....
Ma aztán megint gazdagodunk, mint az állat! Esik az arany!
Csak elég kevés.
"Ilyenkor az már méreg!"
Nem az a méreg! Az igazi méreg az, amikor innál egyet, és elfogyott!
Orvosság! Illetve gyógyszer!
Irigykedek.
Amúgy meg: távozz tőlem sátán! Ilyenkor az már méreg!
Ne bogarasodjatok More! Igyatok egy pohár vöröset. Én azt tettem hagymás sült szalonnára!
Nem fogom felkapcsolni a lámpát legközelebb, és így nem jönnek nekem!
Most sok a bogár és jól élnek a fecskék, aludj nyugodtan nem csináltál nagy kárt de azért legközelebb kerüld ki őket
Máltán sportot űznek a fecskevadászatból, a szélerőművek lekaszabolják és sokan leverik a fészkeiket is... viszont a szúnyogot senki sem szereti csak a fecskék! A természet képes lenne megújulni ha mi emberek hagynánk
Sajnos itt nincs "kiknek". Elfogytak, és már érződik szerintem, mert egy erdős részen délelőtt belementem egy rajba , valami sárga rovarok voltak, a plexin vagy három darab bél is lobogott.
Elfogytak a madarak, elszaporodnak a rovarok.
De cipruson régi falfestményeken fecskéket látni, villás farkút, és nem élnek fecskék ma cipruson.
Reménykedem , talán elszaporodnak.
Hoppá!
Én most - az előbb értem haza - elpusztítottam egy pár rovart, amik a sisakomon fejezték be szárnyalásukat, és egyben életüket is. A cserebogár akkorát szólt, hogy azt hittem, hogy 1 kavics volt. De nem! Mikor a kútnál levettem a sisakot, akkor látszott, hogy szétkenődött szegény.
Remélem nem okoztam ökológiai katasztrófát........
Mindent tudsz!
2008 szeptemberében tartós hideg volt a Kárpát-medencében és vagy elpusztultak vagy elbujtak a repülő rovarok amik a fecskék tápláléka.
2009-ben szembesültünk ezzel igazán amikor alig tértek vissza néhányan Afrikából... mivel sajnos még az odafelé úton szó szerint éhen haltak Nagyon jól emlékszem a kis szomorú guzorgó madarakra, a szívem szakadt meg! Ráadásul etetni sem tudod mert honnan kerítesz repülő rovarokat...
Ezért kell óvni őket és hagyni békében a fészkeiket, nem védekezni kell ellenük hanem helyet biztosítani nekik
Allah növessze hosszúra nektek, igazhitű tezsvííírek! Remélem jól vagytok.
Három vagy négy éve egy nagy szél elfújta a rovarokat , és szegény fecskék éhen pusztultak. Alig néhány darab gyülekezett az ősszel itt a villanydrótokon. pedig régebben sokan szoktak itt repkedni. Ráadásul a féleszű olaszok lövöldözik őket!
Mint említettem volt, Anyák napja, és az asszony is oda lesz, de reményeim szerint este fele még azért belefér valami kis karika.
Ma is azért teli volt a hócipőm, majd elmesélem.
Remélem holnap motorozol helyettem is Allah!
Ha már én nekem nem lehet...
Minden igazhitűek Uralkodója!
Bocsánat, ha helyesbíthetek: Allah! Csak így egyszerűen, ha kérhetném!
A próféta szóljon belőled!

Nálunk ma volt Anyák napja, tesómék most tudtak hazajönni és ilyenkor együtt ebédel a család, aztán kisétálunk a temetőbe is a Nagyikhoz. Szerencsére addig békén hagytak meló terén...
Nyugodtan kijelenthetem, hogy a kutya se fog zaklatni egész éjszaka!
Legfeljebb tévedek.
Ja, holnap Anyák napja! Csak úgy mondom.
Itt nálunk egy deka eső nem volt, viszont este fél kilenc után jöttem hazafelé egy javításból és láttam a tükörben, hogy a román határ felől erősen villog a vaku... ami nem lenne baj, csak odáig lenyúl az a terület ahol ügyelek... így nem vagyok teljesen biztos a nyugodt éjszakában
Olyan remek idő volt erre fele, hogy csak na!
Jöttem Szoboszlóról haza fele, úgy 6 után, Ebes után sütött a nap(!), negyed szivárvány virít a sarokban(!), és szakad a jégeső ezerrel, olyan szinten, hogy nem tud az útról lefolyni! A lé!
Egy szerencsém volt, hogy autóval voltam!